REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Makeover-ul unei case de 100 de ani într-o locuință elegantă

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Povestea Annei și a lui Tomas a început cu mulți ani în urmă.
S-au îndrăgostit și au decis să întemeieze o familie. Au cumpărat o căsuță într-o zonă rurală aștepând cu nerăbdare nașterea fetiței lor.

Însă, la șase luni de la naștere, medicii au diagnosticat-o pe micuța Aninka cu o boală rară care necesită îngrijire maximă. Prin urmare, adaptarea casei la nevoile fetiței va ajuta întreaga familie.

Descoperă transformarea acestei căsuțe, realizată în cadrul unei emisiuni TV din Cehia sub îndrumarea designerilor Andrea Hylmanova și Marek Povolny!

Accesibilitatea pe primul loc

Când cuplul a cumpărat casa, veche de aproape un secol, nu a anticipat că va trebui să o adapteze la nevoile fiicei lor. Diferențele de înălțime ale podelelor din fiecare cameră fac dificilă deplasarea micuței Aninka în scaunul cu rotile sau în fotoliul mobil pe care Tomas l-a construit pentru ea.

Familia a vrut să schimbe acest lucru. Așa că au sperat că designerii îi vor ajuta să proiecteze un interior care să fie nu numai accesibil pentru un scaun cu rotile, ci și practic, elegant și confortabil.

Prin urmare, holul, baia și bucătăria conectată la living au suferit modificări semnificative. Designerii au conceput spațiul pentru a facilita viața de zi cu zi a unei familii tinere cu un destin complicat, respectând în același timp atmosfera casei vechi.

Livingul ÎNAINTE de transformare

Livingul DUPĂ transformare

Un spațiu elegant și aerisit

Designerii au ales bejul ca și culoare dominantă a interiorului, completată de alb, detalii aurite și lemn deschis. Deoarece au păstrat liniile simple și designul minimalist atunci când au ales mobilierul, accesoriile și corpurile de iluminat, camera are un aspect aerisit și rafinat.

Aspectul practic a fost favorizat și prin amplasarea unei comode TV în acest spațiu, delimitând astfel livingul de zona de dining.

Și pentru că familia își petrece cea mai mare parte a timpului în living, designerii s-au gândit și la o zonă de joacă pentru Aninka. O bancă și o cutie de jucării pot fi ascunse în mod convenabil sub „acoperișul căsuței” built-in, amplasat în colțul camerei.

Bucătărie modernă și zonă de dining confortabilă

Designerii au ales designul simplu și în cazul dulapurilor de bucătărie. Așa că au optat pentru o combinație de uși bej lucioase, blaturi albe și aparate încorporate. Mânerele simple, lăcuite în negru, și spațiile de depozitare proiectate inteligent au contribuit, de asemenea, la aspectul modern.

Designerii au plasat masa în mijlocul zonei de dining pentru mai multe locuri în jurul mesei. La scaunele bej tapițate bej au adăugat o bancă din lemn, acoperită cu blană, care a creat o atmosferă confortabilă și caldă pentru întreaga zonă de relaxare, făcând în același timp referire la istoria veche de secole a casei.

Perdelele albe, lungi și subțiri au contribuit la eleganța interiorului, asigurând intimitate spațiului, dar lăsând în același timp să pătrundă multă lumină în cameră.

Bucătăria ÎNAINTE de transformare

Bucătăria DUPĂ transformare

Soluții ingenioase de depozitare

Următorul pas important pentru designeri a fost să adapteze baia la nevoile Aninkăi. Pe lângă instalațiile sanitare obișnuite, au ales o cabină de duș spațioasă, care poate găzdui și un scaun de duș.

Pentru a da un aspect ordonat băii, designerii au „ascuns” mașina de spălat și uscătorul într-un dulap alb.

Atunci când au reproiectat holul, designerii s-au concentrat pe un spațiu de depozitare amplu și pe menținerea unui spațiu aerisit. Acest lucru a fost completat de amplasarea unei oglinzi, a unui cuier simplu și a mobilierului de culoare deschisă - dulapuri, un suport de pantofi și un puf din ratan.

Baia ÎNAINTE de transformare

Baia DUPĂ transformare

Holul ÎNAINTE de transformare

Holul DUPĂ transformare

Creatorii makeover-ului

Designerii responsabili pentru transformarea acestui interior sunt Andrea Hylmarova și Marek Povolny.

Inspirații similare