20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Transformarea unei locuințe vechi de un secol într-una modernă

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Vendula s-a căsătorit cu speranța unei vieți alături de un partener iubitor. Dar totul s-a schimbat când soțul ei a murit. Vendula a rămas singură cu două fetițe, Gabi și Tereza. Cu un sprijin financiar minim, o casă dărăpănată și o ipotecă, ea s-a luptat să facă față obstacolelor pe care i le-a adus soarta.

Inspiră-te din makeoverul casei ei, realizat de designerii Andrea Hylmarova și Marek Povolny.

Spațiu curat, aerisit și elegant

Soțul Vendelei cumpărase această casă veche de peste o sută de ani, înainte ca ei să se cunoască. Așa că a început să renoveze grădina și partea din spate a casei. Nu a fost timp pentru mai mult. Dar, datorită solidarității vecinilor, Vendula a reușit să termine de reparat acoperișul.

În rest, totul era încă în starea inițială: mobilier vechi, o bucătărie complet inadecvată, podele deteriorate și un hol mare, dar deloc funcțional. Instalațiile de apă și cea electrică erau într-o stare avansată de degradare.

Prin urmare, designerii au avut un plan clar - să construiască un spațiu modern și elegant, care să fie practic și pe deplin funcțional pentru o mamă cu doi copii mici.

Bucătărie modernă cu insulă

Pentru ca bucătăria să aibă un aspect aerisit și luminos, designerii au optat pentru o zugrăveală de culoare deschisă. Mobilierul a fost ales într-o combinație de culori crem și maro închis cu un design modern și minimalist.

În bucătărie, insula cu robinetul negru și chiuveta spațioasă domină spațiul și separă bucătăria de zona de dining. Pentru iluminat, au folosit o lustră cu trei brațe de culoare neagră deasupra insulei și o lustră deasupra mesei de dining, care ne amintește de un candelabru cu lumânări aprinse pentru o lumină blândă și romantică.

Scaunele din imitație de piele întoarsă închisă la culoare creează o zonă elegantă cu o masă dining care lasă să iasă în evidență suporturile de farfurii crem și setul de vase din gresie gri.

Bucătăria ÎNAINTE de transformare

Bucătăria DUPĂ transformare

Transformarea moderată a dormitorului

În cazul dormitorului, designerii au optat doar pentru o schimbare subtilă. Ei au instalat jaluzele și au pus o nouă podea pentru a adăuga coerență interiorului.

Au adăugat articole textile noi și au înlocuit vechea lenjerie de pat colorată cu una albă și cu un model simplu.

Un pled albastru închis și câteva mici decorațiuni au adăugat o notă modernă zonei de odihnă. Interiorul este confortabil și primitor, fie că este vorba de relaxare în timpul zilei sau de dormit noaptea.

Dormitorul ÎNAINTE de transformare

Dormitorul DUPĂ transformare

Coridor elegant cu elemente de efect

Coridorul a fost reamenajat pentru o mai bună separare acustică, termică și vizuală. O altă schimbare semnificativă a fost înlocuirea scării existente către podul casei cu una pliabilă. Designerii au păstrat nișele originale și le-au coordonat cromatic cu noul interior.

Spațiul de depozitare necesar a fost asigurat de șifonierul din lemn de pin negru, rafturi minimaliste, umerașe și o masă consolă. O bancă capitonată a contribuit, de asemenea, la crearea confortului. Designerii de interior au adăugat ghivece simple, un tablou și o oglindă cu ramă metalică.

Tavanul din gips-carton are o funcție estetică, dar și practică, deoarece s-a creat un spațiu pe care designerii l-au folosit pentru a „ascunde” instalația electrică și conductele de apă. Pragul din ciment a devenit, de asemenea, un element interesant în spațiul coridorului, textura sa neregulată amintește de istoria acestei vechi casei.

Coridorul ÎNAINTE de transformare

Coridorul DUPĂ transformare

Creatorii makeover-ului

Designerii Andrea Hylmarova și Marek Povolny au fost responsabili pentru transformarea acestui interior.