REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Makeover total pentru budoarul Ewei Farna

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • DECEMBRIE

Este posibil să transformi o cameră mică de la mansardă într-un budoar elegant, care să fie funcțional, relaxant și practic pentru o femeie? Da, cu siguranță! Am discutat despre modul în care a fost realizat acest makeover cu designerul Bonami, Linda. Colega noastră a ajutat-o ​​pe Ewa, o cântăreață din Cehia, din poziția de expert în designul de interior. Noi spunem că rezultatul este uimitor. Tu ce crezi?

Linda, tu ai colaborat cu Ewa Farna la modificarea unui „spațiu de depozitare” într-un „iatac”, doar pentru ea? Ne poți spune mai multe despre acea încăpere?

Era o cameră la mansardă, care până atunci servea doar ca loc de depozitare pentru tot felul de lucruri, ceea ce era păcat. Mai ales, că de la fereastră are o priveliște frumoasă asupra peisajului rural din jurul casei, iar lumina naturală pătrunde în cameră, ceea ce este un adevărat beneficiu.

Cu ce probleme te-ai confruntat?

După cum am menționat deja, era o mansardă, iar mansarda include pereți oblici și neregulați. De asemenea, a fost necesar să fim creativi pentru a păstra dulapurile încorporate. Nu se potriveau cu stilul ales de noi, dar cu siguranță, nu ar fi fost o idee inspirată să renunțăm la spațiul de depozitare pe care îl oferă. Din fericire, aceste dulapuri au uși glisante, astfel încât deschiderea lor nu necesită spațiu adițional.

Am înțeles că Ewa a avut o viziune foarte clară despre cum ar trebui să arate camera. Ce și-a dorit a corespuns cu propunerile tale, de exemplu?

Da, este adevărat că Ewa a fost foarte clară cu privire la paleta de culori și stilul mobilierului cu care dorea să amenajeze camera. De asemenea, am clarificat de la început împreună funcția camerei, iar acest lucru ne-a ușurat proiectarea.

A vrut o cameră în care să aibă o măsuță de toaletă și suficient spațiu de depozitare pentru produsele cosmetice de zi cu zi, dar și de make-up pentru concerte. În același timp, a vrut să fie un loc în care să lucreze, să creeze și să se relaxeze. Camera poate fi folosită și pentru oaspeți.

Nu am experimentat vreun dezacord între opinii. Mai degrabă, am încercat să îi orientez atenția către produse adecvate, care să se potrivească camerei, să se completeze reciproc și să îndeplinească funcția pe care Ewa o aștepta de la ele.

Cum ai descrie stilul pe care l-ați ales și cum ați combinat culorile, modelele și materialele?

Am putea spune că este mai mult într-un stil glamour, dar cu influențe boho, care este, de altfel, preferatul Ewei. Culoarea dominantă a camerei este o nuanță saturată de albastru petrol, pe care am ales-o și pentru un perete.
L-am asortat cu tapițeria canapelei și se repetă pe nișă (spațiu de depozitare fără ușă destinat decorațiunilor, accesoriilor, etc. - nota editorului) în dulapurile încorporate. Este interesant faptul că am putut crea o nișă doar prin simpla îndepărtare a unei uși glisante.

Dacă este într-adevăr multă lumină naturală în cameră, nu există niciun motiv să ne facem griji cu privire la această culoare relativ închisă. Ceilalți pereți, inclusiv tavanul și ușile glisante ale dulapurilor încorporate existente, au fost vopsite într-o nuanță de bej, care se combină bine cu albastru.

Pentru culoarea de accent am ales împreună roz pudră, pentru decorațiuni și accesoriile textile. Cred că este o schemă cromatică cu adevărat frumoasă, feminină. Este important să îți poți amenaja camera în funcție de gustul tău estetic. Atunci te vei simți foarte bine.

Cum ați ales produsele?

Ca și în cazul oricărei alte colaborări, i-am propus și Ewei o gamă variată de produse. Deoarece oferta Bonami este cu adevărat largă, au fost multe produse dintre care a avut posibilitatea de a alege. Dar m-am asigurat întotdeauna că lucrurile selectate s-au completat reciproc. De asemenea, am ținut cont de viziunea Ewei, de ideile ei și de funcționalitatea fiecărei piese în parte, pentru ca ea să poată lucra, dar și odihni în această încăpere.

Ce sfaturi ai pentru cititorii noștri care ar dori, de asemenea, să transforme un spațiu mic într-o încăpere multifuncțională?

Cu siguranță le-aș recomanda să acorde atenție alegerii mobilierului. Să aibă un plan cu dimensiunile reale ale pieselor selectate, astfel încât să fie siguri că vor încăpea în cameră, dar și că va rămâne spațiu suficient pentru mișcare. Astfel se va evita aspectul înghesuit.

După cum am mai spus, este bine să clarifice în prealabil destinația camerei respective pentru a alege corect piesele de mobilier necesare. Doar atunci camera ne poate servi așa cum ne imaginăm.

Nu în ultimul rând, aș dori să subliniez importanța alegerii culorilor și stilului. În mod ideal, ar fi indicat să caute inspirații pe Pinterest sau pe site-uri de design interior. Echilibrul vizual este dat de combinarea culorilor și produselor selectate într-un mod armonios.

Îți place vreo piesă din camera Ewei? O găsești în această inspirație.