Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Makeover în dormitorul Roxanei Ciuchilan

Roxana Ciuchilan iubește viața de familie și călătoriile.
Blogul prinlume.com
și contul de Instagram, unde își desfășoară activitatea în online, ar putea fi considerate nu doar un jurnal de călătorii, ci și al vieții de părinți, pentru că, mai nou, scrie despre experiențele din diferitele destinații descoperite împreună și cu cei mici.

De când s-au mutat la casă, au tot amânat finisarea proiectului de amenajarea a dormitorului, dar acum, odată cu primăvara, consideră că este timpul pentru o transformare.

Stilul natural

Mereu spuneam că dormitorul este doar camera în care dormim. Ulterior am realizat că nu este deloc adevărat (ba chiar dimpotrivă, cu un bebeluș nou-născut a fost chiar cea mai folosită cameră), iar faptul că nu era amenajat aproape deloc mă stresa teribil. De aceea mi-am propus ca acum să terminăm de mobilat și amenajat dormitorul.

Am ales stilul natural, cât mai „curat” și mai simplu: pat alb, așternuturi în culori naturale, draperii și perdele din in și accesorii naturale, în culori de pământ. Sincer, am îmbinat câteva stiluri prezentate în articolele de inspirație de pe Bonami, încercând să păstrăm o atmosferă cât mai aerisită, să nu încărcăm prea mult spațiul în care dormim.

Primăvară în dormitor?

Cu plante si flori! Când locuiam în vechiul apartament nu aveam nicio plantă și până de curând chiar nu realizam cât de importante pot fi acestea și cât de mult schimbă o cameră, cât de „vie” o pot face.

Pentru mine primăvara înseamnă în general pasteluri, însă pentru că am folosit multe culori pastelate în living, am preferat ca în dormitor să alegem culori neutre, mai puțin… sofisticate. Așa că în dormitorul nostru primăvara este în nuanțe de pământ și plină de ghivece cu plante și flori.:)

Produsele alese de la Bonami

Dormitorul nostru este destul de generos ca suprafață, însă principala problemă a fost faptul că nu avea aproape deloc spații de depozitare. Dressingul mic, ascuns între baia dormitorului și dormitorul în sine, nu era suficient. Așa că primele obiecte pe care l-am comandat au fost un dulap alb, simplu, cu rafturi și un cuier tip scară.

Apoi am schimbat plafoniera, draperiile și perdelele, am ales o oglindă mare (nu aveam nicio oglindă nicăieri în casă) și am adăugat câteva accesorii care să dea senzația de… acasă :) Pâna atunci camera noastră semăna mai mult cu o cameră dezordonată de hotel și impersonală.

Accesorii și decorațiuni

Am ales tablouri care să umple peretele din spatele patului, o veioză superbă din ratan, un puf confortabil și câteva ghivece minunate pentru plante.

Am schimbat puțin ordinea obiectelor deja existente în cameră pentru a integra mai bine decorațiunile noi.

Materiale, culori și texturi

Mult lemn vopsit în alb sau în culoare naturală, ratan, iută, in și bumbac. Cred că ideea decorării a pornit de la pătuțul din ratan al micuței noastre. Nu voiam să fie o cameră în care să predomine ratanul, însă mi-a plăcut ideea de a avea câteva astfel de obiecte în cameră.

Ratanul și iuta îmi inspiră liniște, la fel ca inul și bumbacul organic. Și, până la urmă… asta și trebuie să fie în dormitor, relaxare și multă liniște.