Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Bucură-te de un plus de romantism în dormitor

Te numeri printre romanticii incurabili care își doresc să se bucure de o atmosferă asortată cu personalitatea lor? Secretul stă în detalii și în armonizarea culorilor, a modelelor și a materialelor. Astfel, vei reuși să creezi o atmosferă delicată și să adaugi un plus de confort dormitorului tău. Ține cont de sfaturile noastre, iar rezultatul va fi perfect!

Cu cât mai multe accesorii textile, cu atât mai bine

Uită de rigorile stilului minimalist - e momentul să-ți dezlănțui imaginația. Pernele într-o mulțime de forme și mărimi te vor ajuta să evoci romantismul după care tânjești. În privința materilalelor, mergi la sigur cu ajutorul mătasei, a catifelei sau îndrăznește chiar să mergi pe varianta unei blăni naturale.

Nu trebuie să lipsească nici o cuvertură moale sau un pled pufos, pentru a proteja lenjeria de pat de praf. Podeaua de lângă pat trebuie să aibă un covoraș sau o blană naturală, care îți va feri picioarele de răceala podelei, conferind în același timp și o atmosferă caldă întregii încăperi.

Nu ești sigur cum să combini țesăturile, culorile, imprimeurile și materialele?

Nuanțe pastelate și modele florale

Paleta cromatică are un rol esențial în transformarea dormitorului. Dacă dorești ca dormitorul tău să transmită romantism, culorile distinctive sau stridente sunt, în mod categoric, de evitat. Alege cu încredere nuanțe naturale sau pastelate. Pe lista tonurilor perfecte în acest sens se află rozul pudrat, albul, bejul dar și violet, turcoaz sau portocaliu deschis.

Iar dacă iubești lenjeriile de pat cu modele florale trebuie să știi că sunt la modă în acest an, evocând o senzație de prospețime și puritate dormitorului - cu alte cuvinte, atmosfera perfectă pentru un somn liniștit. Ca motive, trandafirii, lalelele și bujorii le vei găsi și în compania florilor de câmp sau de eucalipt - exact așa cum sunt aceste lenjerii de pat.

Alege materiale cât mai moi

Materialele emblemă ale acestui stil sunt satinul și microfibra. Ambele sunt la fel de catifelate ca mătasea, oferind senzația de confort și subliniind accentul pus pe romantism în întregul dormitor. Pentru lunile reci de iarnă, poți schimba lenjeria cu una din tricotaj sau micro-pluș.