Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Creează un calendar original de Advent

Iva Baltaretu · Noiembrie 2021
Traducere și adaptare: Irina Klomp

Creează împreună cu noi un decor special de Crăciun! Ți-am pregătit câteva idei creative, instrucțiuni și sfaturi despre cum să realizezi un calendar de Advent acasă și să-i surprinzi plăcut pe cei dragi.

Coroniță de agățat și inimioare cu surprize

O coroniță de Crăciun din materiale naturale și inimioare din hârtie reciclată. De ce ai nevoie?

Pentru coroniță: o bază circulară cu un diametru de aproximativ 25 cm (din lemn sau din metal), păducel, măceșe, conuri, ferigi, crenguțe de brad, licheni, bucăți de mușchi de pădure, pistol de lipit cu silicon, sârmă, ață de pescuit

Pentru inimioare: hârtie de împachetat neagră, albă, sau de orice altă culoare, de preferat simplă, fără model, cu un gramaj de aproximativ de 100 g/m2, marker permanent auriu/argintiu, foarfecă

Instrucțiuni

Mai întâi, răsucește sârma pe baza circulară pentru a crea o plasă de sârmă de care vei atârna mai târziu inimioarele din hârtie. Apoi prinde cu sârmă crenguțele verzi pe întreaga suprafață circulară. Cu ajutorul pistolului de lipit lipește pe crenguțe: conurile, măceșele, mușchii verzi de pădure etc. La final am folosit un spray cu zăpadă artificială.

Decupează din hârtie 48 de inimioare. Cele decupate de noi au dimensiunea de 8x8 cm. Coase câte două inimioare pentru a obține un buzunar în care pui câte o bomboană, cadou mic sau un bilețel cu un mesaj. După ce ai inserat cadoul, coase buzunarul și vei avea o inimioară umplută cu un cadou pentru fiecare zi. Scrie pe fiecare inimioară cu markerul permanent câte un număr de la 1 la 24.

Agață apoi cu ața de pescuit inimioarele de coronița din materiale naturale. Unde să amplasezi acest calendar ingenios de Advent? Deasupra mesei în bucătărie, lângă fereastră, sau în camera copiilor.

Căsuțe din hârtie

Căsuțele de hârtie minimaliste vor ieși în evidență frumos așezate pe o comodă sau pe un raft în living.

Cum să le realizezi?

Descarcă, printează șablonul nostru și decupează 24 de case.
Lipește, umple-le cu câte o mică surpriză (sau poți să nu le umpli cu nimic dacă le vrei doar de decor) și așază-le pe o farfurie sau un platou din ceramică sau lemn..

Sfat: Colorează în fiecare zi câte o căsuță!

Calendar de Advent cu fotografii

Este absolut simplu și rapid de realizat. Cel mai mult timp vei petrece probabil selectând 24 de fotografii dintre sutele realizate în acest an.

Printează fotografiile în format pătrat de polaroid. Pe partea albă din partea de jos a fotografiei scrie numerele de la 1 la 24. Apoi, pe spate, scrie o întrebare sau o amintire legată de momentul și locul unde ați făcut fotografia. Treptat, în perioada anterioară Crăciunului, vă veți aminti experiențele și momentele importante pentru voi doi sau pentru întreaga familie.

Tip: Sfat: Poți fixa calendarul cu poze pe frigider cu ajutorul unor magneți.