-15% la categoria Paturi cu codul NOAPTEBUNA15 * Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la categoria Paturi cu codul NOAPTEBUNA15 * Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să mobilezi un hol mic și îngust

Holul este loculde intrare în casele noastre. De obicei, este situat într-un spațiu mic, așa că această încăpere trebuie să fie perfect funcțională, practică și confortabilă. Îți prezentăm câteva sfaturi despre cum să mobiezi un hol mic și îngust, astfel încât să nu se simtă prea înghesuit sau impersonal.

Atunci când amenajezi un hol mic sau îngust într-un apartament de bloc sau într-o casă, gândește-te în primul rând că vrei să profiți la maximum de acest spațiu, dar fără a-l copleși. Ieșirea din locuință trebuie să fie întotdeauna ușor accesibilă.
5 sfaturi pentru un hol mic
  • Înlocuiește dulapurile mari și rezistente cu comode mai mici, cu aspect simplu
  • Pentru decor, alege culori neutre și calde, în nuanțe mai deschise;
  • În loc de un cuier de perete, instalează cârlige de perete;
  • Folosește oglinzi și mobilier pentru a lărgi vizual holul;
  • Iluminează bine încăperea cu spoturi încorporate în tavan și de-a lungul podelei;
.

Mobilier pentru un hol mic

Nu pune dulapuri mari și robuste într-un hol mic și îngust. Acestea vor face camera mai mică și o vor face să pară înghesuită. În schimb, alege o comodă mai mică, de culoare albă sau cu un finisaj din lemn deschis. De asemenea, vei economisi mult spațiu dacă vei opta pentru câteva cârlige de perete de design în locul unui umeraș clasic de podea.

Sunt la îndemână și rafturile deschise. Nu vor ocupa mult spațiu, dar servesc și ca spațiu de depozitare pentru toate lucrurile esențiale. Încearcă să montezi rafturile cât mai aproape de tavan.

Cum să zugrăvești holul

În holurile mici, spune „adio” culorilor închise, care fac holul și mai mic. Pentru un hol mic și îngust, alege culori neutre și calde, într-un ton mai deschis, cu accente discrete. De exemplu, bejul, verdele deschis sau albastrul sunt potrivite. Pentru un efect interesant, vopsește doar un singur perete și lăsă-i albi pe ceilalți.. Cea mai potrivită vopsea pentru hol este cea lavabilă.

Sfaturi pentru mărirea vizuală a holului

Folosește trucuri simple pentru a mări vizual un hol mic. Pe lângă culorile vii, poți folosi și o oglindă. Dacă alegi o oglindă subțire pentru perete, aceasta nu va ocupa mult spațiu și, în același timp, poate face ca spațiul să pară mai mare și mai luminos. De fapt, dă impresia unei încăperi de două ori mai mari atunci când intri în ea. Un alt truc este să cumperi mobilier cu picioare, ceea ce va face camera mai aerisită.

Iluminarea corespunzătoare a unui hol mic joacă un rol principal

Holurile mici din apartamente de bloc sunt deobicei întunecate, deoarece nu au ferestre. Prin urmare, este foarte important să alegi iluminatul potrivit. Evită lustrele nepractice, care nu vor face decât să strice senzația de aerisire. Pe de altă parte, nu vei da greș dacă vei alege spoturi LED încorporate în tavan și chiar de-a lungul podelei. De asemenea, este practic să alegeți o lumină de hol cu senzor.

Podele adecvate pentru hol

Alege podeaua pentru hol ținând cont de întreținerea sa. Acesta este locul în care podeaua se confruntă cu cel mai mare „trafic” de încălțăminte murdară din cauza noroiului și a zăpezii. De exemplu, o gresia de format mare, într-un număr cât mai mic de plăci, este ideală pentru o curățare mai ușoară, la fel ca și o podea din vinil. Dacă ai parchet normal sau din lemn în apartament, alege cel puțin un lac de înaltă calitate pentru el. Cele mai bune alegeri de culoare pentru un hol mic sunt nuanțele deschise și neutre, cum ar fi crem, gri sau maro. Nuanțele închise ar putea face ca un hol mic să pară estompat și mai mic din punct de vedere vizual.

Nu uita de un covoraș de intrare interesant.