Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Ghirlandă de iarnă.
O decorațiune originală din materiale naturale

Iva Baltarețu · 9 februarie 2021
Traducere și adaptare : Irina Klomp

Dacă îți place să-ți decorezi casa cu accesorii naturale, articolul nostru te va inspira cu siguranță să fii creativ. Ne-am concentrat atenția de data aceasta asupra etapelor realizării unei ghirlande decorative din materiale naturale, pe care le găsești în grădină sau în pădure chiar și acum, iarna. Cu ce începem?

Ce folosim ca bază?

1. Poți alege o bază clasică rotundă din paie, disponibilă în magazinele de flori. Este o bază perfectă pe care poți aplica mușchi și licheni verzi, conuri sau crenguțe.

2. Un inel metalic / cerc din sârmă este suficient dacă vrei ceva minimalist. Dacă ai unul în casă, îl poți transforma oricând într-o decorațiune nouă în doar câteva minute.

3. Poți realiza o bază și din crenguțe de mesteacăn. Sunt subțiri și flexibile și le prinzi rapid în formă de cerc. Le poți colecta de sub orice mesteacăn.

4. Ramurile de larice sunt și ele perfecte. Le găsești în pădure după o noapte cu ploaie și vânt. Este important să formezi cercul cu ele cât sunt încă umede. Dacă le depozitezi în casă la căldură, se vor usca, solidifica și se vor rupe ușor.

5. Colectează bucăți de scoarță de copac din pădure, găurește-le și prinde-le pe o sârmă și formează apoi un inel rotund.

6. Salcia împletită este, de asemenea, magică pentru că adaugă volum ghirlandei. Arată frumos atât simplă, cât și combinată cu un alt material natural.

7. Din ramurile de viță de vie sălbatică (plantă cățărătoare ornamentală) poți modela rapid un cerc mai mic sau mai mare.

Sfat: dacă ai optat pentru crenguțe, nu le lăsa mult timp în casă, la căldură. Se usucă și devin rigide chiar și într-o singură zi. Dacă știi că nu le vei folosi imediat, lasă-le mai bine afară. Astfel, pot aștepta câteva zile într-un mediu umed înainte de a fi transformate într-o decorațiune originală.

Ai baza. Cum o decorezi?

Desigur, dacă este o bază din crenguțe, o poți folosi și simplă sau o poți vopsi cu un spray colorat, îi agăți o panglică și este gata pentru a fi fixată pe perete.

Vrei să îi adaugi verdeață naturală? – În pădure, chiar și acum vei găsi o plantă veșnic verde: pervinul. Această plantă este grozavă, are frunze simetrice, care rămân verzi câteva săptămâni și fără apă. Pervinsul se extinde rapid și creează un covor dens, verde și are flori violet în timpul verii. Este o plantă care îți poate decora și ție grădina în timpul iernii.

S-ar putea să ai arbuști decorativi grădină. Poți rupe o ramură mică și verde pentru a-ți completa ghirlanda decorativă.

Licheni, conuri, ghinde și alte materiale naturale pot fi găsite sub copaci sau uscate pe crengile acestora. Uită-te în jur în timp ce te plimbi prin pădure. Cele mai obișnuite materiale naturale, pe care le găsești la orice pas, funcționează cel mai bine, așa cum reiese și din imaginea de mai jos. Mușchiul verde arată fabulos și nu este nevoie să îl iei din pădure, ci caută-l pe pietrele și lemnul umed din grădina ta.

Ce găsești într-un magazin de flori? Nouă ne-a plăcut cel mai mult eucaliptul, de exemplu, pentru verdeața lui abundentă. Ilexul cu „mărgelele” lui roșii este tare frumos, dar fructele se usucă repede și cad. Mai sunt apoi și diferitele plante suculente care au devenit literalmente un hit în ultima vreme când vine vorba de aranjamentele florale de interior.

Important: pentru a crea ghirlandele decorative ai nevoie și de foarfece de calitate, sârmă și un pistol de lipit. Cu toate acestea, toate ghirlandele din acest articol au fost realizate doar cu ajutorul sârmei și al unei ațe fine, rezistente.

Sfaturi pentru diferite tipuri de ghirlande

Încearcă stilul minimalist – prinde crenguțele de larice și eucalipt pe un inel metalic (care poate să fie alb, auriu sau argintiu). Decorează apoi cu bucăți de licheni.

Poți transforma imediat o ghirlandă din răchită împletită într-o decorațiune de iarnă doar prin simpla aplicare a unui spray cu vopsea albă sau a zăpezii artificiale.

Reciclează ghirlanda sau coronița decorativă pe care ai făcut-o de Crăciun. Îndepărtează crenguțele și ramurile uscate de brad și înlocuiește-le, de exemplu, cu eucalipt sau cu frunze de pervin. În articolul anterior ți-am arătat cum să faci o ghirlandă pentru sărbătorile de iarnă..

Experimentează! Uneori, e bine să dai frâu liber imaginației și să folosești o piesă mai puțin obișnuită. De exemplu, o bucată din dantelă, coji de nuci sau să pictezi cu acrilice o porțiune din baza ghirlandei.

Locuiești sau ai o cabană la munte, unde temperaturile se mențin multă vreme sub zero? Încearcă atunci o coroniță din gheață. Ai nevoie de un recipient rotund (de exemplu o formă de copt rotundă). Umple forma cu zăpadă și toarnă apă peste ea. Vei avea o „bază de aranjare” originală în care poți să adaugi crenguțe, fructe, conuri. Lasă să înghețe și vei avea o decorațiune distinctivă pentru terasă sau pentru poarta casei.

Ești o persoană creativă din fire? Atunci e bine să ai o bază rotundă în casă. Colectează pe tot parcursul anului produse naturale într-o cutie, astfel încât să le poți folosi oricând pentru o ghirlandă originală decorativă, indiferent de sezon.