-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

O canapea pentru un interior în stil industrial, de la pictorul Justyna Małczak

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Dacă ți-ar plăcea ca living-ul tău să se asemene cu un mic studio de artă, fără a își pierde look-ul discret și subtil, aruncă o privire la apartamentul pictoriței poloneze Justyna Małczak. Ea a reușit să combine detalii delicate cu elemente influențate de estetica vechilor clădiri industriale. Lasă-te inspirat de noi combinații și descoperă, cu ajutorul ponturilor noastre, cum îți poți transforma camera de zi într-o veritabilă expoziție a stilului industrial.

Care au fost criteriile după care ți-ai ales canapeaua?

„Pentru mine, canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier din apartament - toată viața noastră de familie este centrată mai mult în jurul canapelei decât în jurul mesei.

Din acest motiv ne-am dorit o piesă mare și confortabilă. Iar latura estetică a fost și ea importantă pentru mine - îmi doream o piesă cu un design relativ simplu. Pe deasupra, canapeaua pe care am ales-o m-a fascinat cu tapițeria ei distinctivă, care are o textură asemănătoare covoarelor țesute manual.”

1. Pontul Bonami

Mergi pe varianta cea mai sigură

Dacă vrei o canapea care se potrivește stilului industrial ca o mănușă, alege cu încredere pielea. O piesă cu un șezut adânc, spătar jos și cotiere înalte îți va oferi tot confortul după care tânjești. Totuși, dacă vrei să păstrezi un look modern, alege o variantă ceva mai discretă, fără cusături expuse.

Bineînțeles, poți alege și o variantă mai simplă, cu tapițerie și picioare discrete; vei avea astfel posibilitatea de a face combinații interesante cu accesorii variate - spre exemplu, dacă vrei să dai o notă de feminitate, așa cum a făcut Justyna.

De ce ai ales o canapea de culoare crem?

„O canapea ușoară într-o nuanță pământie este o bază foarte bună pentru compoziții interesante în stiluri variate - uneori pentru un stil sobru și minimalist, altădată un look ceva mai bogat ornamentat, acompaniată de puțină catifea strălucitoare sau în combinații cu piese boho, perfecte pentru a fi potrivite cu țesături tradiționale, primite de la bunica sau cumpărate.”

2. Pontul Bonami

Folosește nuanțe bogate și piese cu patină

Bineînțeles, culorile trebuie să amintească de materialele utilizate în vechile fabrici de altădată. Culoarea unei canapele de piele poate fi cărămiziu sau chiar caramel, iar dacă alegi o piesă tapițată, mizează pe tonuri neutre de gri și crem. Cei mai excentrici vor aprecia o canapea într-o nuanță de burgundy sau chiar albastru petrol.

În privința materialelor, pielea rămâne incontestabil numărul unu într-un astfel de decor. Poți plăti mai mult pentru o astfel de piesă, însă nu vei regreta. Asemenea unui vin bun, va îmbătrâni înfrumusețându-se în fiecare an. Patina care apare la un moment dat doar adaugă un plus de farmec acestui material. Iar dacă totuși alegi varianta unei tapițerii normale, mergi pe reiat sau catifea.

Dorești și mai multă inspirație în alegerea canapelei?