Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

O canapea pentru un interior în stil industrial, de la pictorul Justyna Małczak

Dacă ți-ar plăcea ca living-ul tău să se asemene cu un mic studio de artă, fără a își pierde look-ul discret și subtil, aruncă o privire la apartamentul pictoriței poloneze Justyna Małczak. Ea a reușit să combine detalii delicate cu elemente influențate de estetica vechilor clădiri industriale. Lasă-te inspirat de noi combinații și descoperă, cu ajutorul ponturilor noastre, cum îți poți transforma camera de zi într-o veritabilă expoziție a stilului industrial.

Care au fost criteriile după care ți-ai ales canapeaua?

„Pentru mine, canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier din apartament - toată viața noastră de familie este centrată mai mult în jurul canapelei decât în jurul mesei.

Din acest motiv ne-am dorit o piesă mare și confortabilă. Iar latura estetică a fost și ea importantă pentru mine - îmi doream o piesă cu un design relativ simplu. Pe deasupra, canapeaua pe care am ales-o m-a fascinat cu tapițeria ei distinctivă, care are o textură asemănătoare covoarelor țesute manual.”

1. Pontul Bonami

Mergi pe varianta cea mai sigură

Dacă vrei o canapea care se potrivește stilului industrial ca o mănușă, alege cu încredere pielea. O piesă cu un șezut adânc, spătar jos și cotiere înalte îți va oferi tot confortul după care tânjești. Totuși, dacă vrei să păstrezi un look modern, alege o variantă ceva mai discretă, fără cusături expuse.

Bineînțeles, poți alege și o variantă mai simplă, cu tapițerie și picioare discrete; vei avea astfel posibilitatea de a face combinații interesante cu accesorii variate - spre exemplu, dacă vrei să dai o notă de feminitate, așa cum a făcut Justyna.

De ce ai ales o canapea de culoare crem?

„O canapea ușoară într-o nuanță pământie este o bază foarte bună pentru compoziții interesante în stiluri variate - uneori pentru un stil sobru și minimalist, altădată un look ceva mai bogat ornamentat, acompaniată de puțină catifea strălucitoare sau în combinații cu piese boho, perfecte pentru a fi potrivite cu țesături tradiționale, primite de la bunica sau cumpărate.”

2. Pontul Bonami

Folosește nuanțe bogate și piese cu patină

Bineînțeles, culorile trebuie să amintească de materialele utilizate în vechile fabrici de altădată. Culoarea unei canapele de piele poate fi cărămiziu sau chiar caramel, iar dacă alegi o piesă tapițată, mizează pe tonuri neutre de gri și crem. Cei mai excentrici vor aprecia o canapea într-o nuanță de burgundy sau chiar albastru petrol.

În privința materialelor, pielea rămâne incontestabil numărul unu într-un astfel de decor. Poți plăti mai mult pentru o astfel de piesă, însă nu vei regreta. Asemenea unui vin bun, va îmbătrâni înfrumusețându-se în fiecare an. Patina care apare la un moment dat doar adaugă un plus de farmec acestui material. Iar dacă totuși alegi varianta unei tapițerii normale, mergi pe reiat sau catifea.

Ai ezitat la un moment dat?

„Da, am ezitat în alegerea culorii. Voiam ceva deschis la culoare, pentru a da un plus de strălucire încăperii. În același timp, mă gândeam să merg pe varianta practică, temându-mă că o culoare deschisă se va murdări repede.

Totuși, după ce am consultat prieteni care aveau astfel de canapele și câteva articole, m-am convins. Pe deasupra, calitatea tapițeriei și puterea de curățare a produselor moderne elimină complet această problemă, așadar mi-am urmat inima fără niciun regret."

3. Pontul Bonami

Nu subestima puterea accesoriilor

Într-un interior cu stil tipic industrial, accesoriile necesită un plus de atenție. Așază o blană cu stil rustic pe șezutul din piele al canapelei și adaugă câteva taburete. Cireașa de pe tort poate fi un covor persan.

Totuși, dacă vrei ca piesa dominantă să aibă un stil ceva mai sobru, adaugă cu încredere câteva pleduri și perne decorative.

Ce înseamnă confort pentru tine?

„În momentul în care mă scufund în canapea, îmi place să simt că am suficient spațiu. Din acest motiv, adâncimea șezutului este foarte importantă pentru mine. Pentru noi, camera de zi nu este doar un loc unde să stăm la o cafea, ci zona de relaxare perfectă și desăvârșită, unde ne dorim să ne bucurăm de timp de calitate petrecut în familie.”

4. Pontul Bonami

Dă un plus de strălucire cu piese metalice

O canapea masivă din piele sau chiar tapițată va fi întotdeauna elementul cel mai distinctiv al încăperii, lăsându-ți posibilități limitate de a o combina cu elemente în alte stiluri.

Cea mai bună soluție, așadar, este să alegi piese din metal sau minimaliste, care vor da un plus de lumină unui spațiu industrial. Totuși, dacă te simți încrezător, poți experimenta cu piese din alt registru stilistic. Iar casa Justynei este un exemplu de succes în acest sens.

Dorești și mai multă inspirație în alegerea canapelei?