Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Canapea și interior în stil rustic ca la pensiunea
Złoty Jar

Ai deja o idee clară în minte despre cum ar trebui să arate livingul tău în stil rustic, dar încă mai stai pe gânduri la ce fel de canapea să alegi?
Vizitează alături de noi tărâmul magic de relaxare de la pensiunea Złoty Jar din Polonia! Proprietara sa a acordat o atenție deosebită designului din interior, așa că aruncă o privire pentru a te inspira și tu!

Cum ai ales canapeaua?

„Pentru mine, cel mai important lucru a fost să păstrez stilul acestei vile montane de sute de ani. Și nu a fost ușor. Am vrut ca acest spațiu să nu piardă atmosfera autentică din trecut, dar în același timp să ne bucurăm de confortul oferit de piesele moderne.

Nu a fost posibil să ne bazăm doar pe piese vechi de la magazinele de antichități. Cu atât mai bine, căci canapeaua pe care am ales-o e perfectă, moale, elegantă și extensibilă, numai bună de a fi transformată în pat pentru oaspeți.“

Sfatul Bonami #1

O canapea de bază

Canapeaua în stil rustic nu trebuie să fie prea firavă. Ba dimpotrivă, piesele mai robuste sunt foarte potrivite într-un astfel de stil, mai ales dacă au un look atractiv ce te face să te gândești instant la relaxare. Colțarele cu 2 sau 3 locuri sunt perfecte și se potrivesc pentru întreaga famiilie. Poți completa o astfel de piesă cu un taburet în stil mai retro.

Care e cel mai important lucru la o canapea?

„Canapeaua trebuie să fie confortabilă și „prietenoasă” - la fel ca pensiunea noastră.

Nu trebuie să iasă în evidență instant în mod îndrăzneț, ci mai degrabă să încurajeze la relaxare și odihnă. Oricine trebuie să se simtă confortabil și să-și găsească liniștea pe ea.”

Sfat Bonami #2

Încrede-te în natură!

Optează pentru nuanțe naturale de bej, maro, gri sau crem. Dacă vrei ceva mai distinctiv, poți alege roșu cărămiziu sau nuanțe naturale de verde. În general, un interior rustic este monocrom, ceea ce însemană că o culoare în diferite nuanțe joacă un rol esențial într-un astfel de spațiu. De aceea, când alegi culoarea canapelei, ia-te după mobilierul din jur.

Sfat Bonami #3

Accesorii pentru vibe-ul potrivit

Minimalismul nu te ajută aici. Dacă vrei să faci canapeaua să arate cât mai cozy și primitoare, adaugă la ea perne, pleduri și un covor. Axează-te pe combinația de diferite texturi, precum piese tricotate, blană, bumbac și in. Asortează totul în nuanțe similare, iar dacă vrei să folosești un anumit model, optează pentru carourile clasice de flanelă.

Sfatul Bonami #4

Cele 50 de fețe ale stilului rustic

Alegerea canapelei va fi mai ușoară dacă stabilești încă de la început pentru ce nuanțe subtile optezi. În felul acesta, poți mai ușor să îndrepți stilul chiar spre cel raw industrial sau, dimpotrivă, spre ceva mai simplu și cu atmosferă mai „aeristită” ca cel scandinav. Stilul rustic are o mulțime de fețe, astfel încât nu te poți plictisi prea ușor de el!

Cum percepi rolul canapelei în locuință?

„Canapeaua este locul central din spațiul pentru oaspeți. Aici te relaxezi, citești, petreci timpul alături de prieteni și de cei dragi...

Când mă gândesc la câte emoții trăim pe această piesă de mobilier, realizez cât de importantă este alegerea sa corectă. Canapeaua este un fel de regina casei, deci trebuie să fie perfectă!”

Descoperă mai multe inspirații pentru alegerea canapelei potrivite!