Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

La grătar: 2 rețete originale pentru vegani și ”carnivori”

Romana Bohmová · 20 august 2021
Traducere și adaptare: Irina Ivancea

Grătarul este - și pentru tine - unul dintre simbolurile verii? Serile călduroase te îmbie să pregătești delicatese la grătar? Ți-am pregătit câteva rețete interesante, care vor completa delicatesele tradiționale pe care le servești de obicei. Ne-am gândit, de asemenea, și la vegani.

Frigărui vegane cu falafel la grătar

Crezi că deja ai încercat toate modurile în care pot fi gătite legumele pe grătar? Romana îți prezintă rețeta ei: frigărui vegetariene cu falafel. Sunt foarte ușor de pregătit, așadar vei petrece mai puțin timp în bucătărie.

Ingrediente:

• 190 g falafel vegan,
• 1 ardei gras roșu,
• 1 ardei gras galben,
• 1 dovlecel mic,
• 1 ceapă roșie,
• ulei de măsline,
• sare cu ierburi aromatice.

Cum procedezi?

1. Toarnă 2-3 linguri de ulei de măsline și 1 lingură de sare cu ierburi aromatice într-un bol. Curăță ardeii și taie-i în pătrate de dimensiunea 3 x 3 cm.

2. Taie dovleceii în bucăți ca pe ardei.

3. Pune toate legumele astfel obținute în bol și amestecă-le bine cu uleiul.

4. Curăță o ceapă, tai-o în patru bucăți, iar apoi taie fiecare bucată pe jumătate.

5. Dacă folosești bețișoare din bambus, înmoaie-le în apă pentru ca să nu se ardă. Sau poți încerca să folosești țepușe flexibile Twister.

6. Începe să așezi fiecare ingredient pe bețișoare. Poți folosi următoarea ordine: ardei galben - ceapă - dovlecel - falafel - dovlecel - ceapă - ardei roșu.

7. Odată toate bețișoarele pregătite, așază-le pe grătarul încins și asigură-te că le întorci pe toate părțile (este indicat acest lucru, pentru ca gătirea să se facă încet, iar legumele să nu se ardă, dar să fie bine făcute).

Pont: aprovizionează-te cu tot ce îți trebuie pentru grătar.

Salată de vară cu brânză halloumi la grătar

Aceasta este o rețetă minunată pentru un grătar reușit - asocierea dintre grătar și salata de legume dă naștere unei mese foarte lejere.

Ingrediente:

• 1 pachet de brânză halloumi,
• 100 g bacon,
• 100 g mix pentru salată,
• 4-6 roșii cherry,
• ulei de măsline,
• condimente italiene.

Pentru dressing:
• 2 linguri de ulei de măsline,
• 1 linguriță de miere,
• ½ linguriță cu muștar de Dijon,
• sare,
• piper.

Pentru granola sărată:
• mai multe tipuri de nuci și alune,
• susan (alb și negru),
• ulei de măsline,
• sare.

Cum procedezi:

1. Începe cu pregătirea dressing-ului, amestecând toate ingredientele: ulei, miere, muștar, sare și piper.

2. Taie brânza halloumi în felii cu o grosime de 1,5 cm; asezonează-le cu ulei de măsline și condimente italiene.

3. Pune brânza pe grătar pe ambele laturi. De asemenea, pune fâșiile de bacon pe grătar.

4. Pune salata într-un bol pentru dressing și amestec-o bine. Servește-o pe o farfurie; așază deasupra roșii cherry tăiate pe jumătate.

5. Pune câteva picături de ulei de măsline în tigaie și încălzește-o la foc mediu.

6. Toacă toate tipurile de alune pe care le ai la îndemână (ex: alune de pădure, nuci, nuci pecan, fistic) și prăjește-le până devin aurii.

7. La final, adaugă susanul și sarea și amestecă, pentru a obține granola sărată.

8. Pune peste salată brânza halloumi, fâșiile de bacon și stropește totul cu granola sărată.

Îți dorim poftă bună. Îți poți etala delicatesele la grătar pe o tavă frumoasă sau pe o farfurie din ceramică.

Această rețetă a fost pregătită pentru noi de Romana Böhmová - o poți urmări pe pagina ei de Instagram.