Încă te numeri printre adversarii înverșunați ai covoarelor în casă? Descoperă 5 motive convingătoare pentru care covorul îți va îmbunătăți locuința. Nu numai că poate transforma cu ușurință orice cameră, dar are și o serie de beneficii practice - de la termoizolarea locuinței până la amortizarea zgomotului, iar covorul este și cea mai ușoară (și cea mai ieftină) soluție la toate provocările legate de designul interior.
Plănuiești o transformare a locuinței tale? Înainte de a investi bani și timp în mobilier și redecorare, alege un covor! Covorul este o modalitate excelentă și accesibilă de a adăuga o pată de culoare sau de a schimba stilul unei camere.
Vrei să îți schimbi covorul în funcție de tendințe sau de sezon sau preferi să investești într-o piesă originală și atemporală? Unele covoare sunt atât de frumoase încât pot fi admirate și expuse pe podea ca opere de artă.
Covoarele nu sunt plăcute doar la vedere, ci și la atingere. Fie că mergi desculț pe un covor din iută, fie că îți afunzi picioarele în blana moale a unei traverse, sigur te bucuri de senzația de confort.
Unde să pui covorul pentru a te bucura din plin de confort? În mod ideal, ar fi să așezăm covorul în fața canapelei, a patului, sub masa de dining, dar și în bucătărie pentru confortul în timpul gătitului.
În timp ce covoarele realizate din materiale naturale sunt cea mai bună alegere pentru dormitor și living, îți recomandăm să alegi covoare rezistente din polipropilenă pentru bucătărie și hol.
Bonami recomandă: O regulă importantă atunci când amenajezi un spațiu interior este să incluzi o varietate de texturi! Pe lângă pături, perne și mobilierul tapițat, covoarele sunt un alt element important. Nu ezita să alegi covoare cu model în relief interesant și de efect!
Covorul este un foarte bun termoizolant și poate stoca 20% din căldură. Covoarele din lână, din blană naturală sau sintetică sunt ideale pentru a te bucura de mai multă căldură în cameră.
Dacă ai încălzire prin pardoseală în casă, ține cont de acest lucru când cumperi un covor deoarece majoritatea au o conductivitate termică foarte scăzută și reduc performanța încălzirii prin pardoseală. Cu alte cuvinte, căldura se va acumula sub covor și nu va fi radiată în cameră.
Fie că este vorba de camera copilului, bucătărie sau baie, covoarele sunt preferate în aceste încăperi. Căzăturile sunt frecvente în cazul copiilor mici, fie pentru că abia învață să meargă, fie pentru că se joacă. În baie, există riscul de alunecare pe suprafețele umede, dar covorul amortizează căderea și va reduce riscul de accidentare
Un alt avantaj al covoarelor este capacitatea lor de a absorbi tonurile înalte și de atenuare a tonurilor joase. Dacă auzi ecouri în casa ta și conversațiile se aud în toată casa, covorul este soluția. Cu cât covorul este mai moale și mai gros, cu atât va fi mai eficient în absorbția sunetului și reducerea zgomotului.
Designerul profesionist știe că o locuință se poate transforma radical doar cu ajutorul unor covoare. Covoarele sunt excelente pentru a diviza, delimita și conecta diferite zone. Un covor servește ca un separator vizual, delimitând clar zona de dining, livingul sau un colț de lectură.
În funcție de dimensiunea spațiului și de cantitatea de lumină se alege culoarea covorului. De exemplu, un covor deschis la culoare îl va face să pară mai mare și mai luminos, în timp ce covorul închis la culoare este potrivit pentru spațiile mari amenajate în stil minimalist.