Îți place să îți petreci după-amiezele în grădină, în compania familiei și a prietenilor, răsfățându-te cu o cafea bună sau ceva delicios? Avem trei rețete pentru tine - deserturi simple cu fructe și înghețată. Încearcă-le chiar acum!
Pentru 4 porții vei avea nevoie de:
• 500 ml lapte integral;
• 1 pudră de pudding de vanilie sau 40 grame de amidon;
• 1/2 păstaie de vanilie;
• 3 gălbenușuri;
• 50 grame de zahăr de trestie;
• 200 ml smântână (cu minim 15% grăsime);
• 500 g de căpșuni;
• 60 g de pișcoturi;
• Fructe și ierburi proaspete pentru decor;
Preparare:
1. Pregătește baza pentru cremă în seara de dinainte sau cu minim 4 ore înainte de servire.
2. Toarnă laptele într-o cratiță; adaugă zahărul și pudra pentru pudding (sau amidonul) și vanilia mărunțită, respectiv gălbenușurile.
3. Amestecă ușor cu o spatulă, pe măsură ce compoziția devine călduță.
4. Continuă să amesteci; după un timp compoziția va începe să se îngroașe.
5. Când este suficient de consistentă, îndepărtează vasul de pe foc și acoperă-l cu folie alimentară.
6. După ce vasul s-a răcit, așază-l în frigider, în zona de jos a acestuia. Între timp, bate gălbenușul cu smântănă - ambele ținute la rece.
7. Taie căpșunile în cubulețe mici și amestecă-le cu zahărul de trestie.
8. Pune căpșunile, crema și pișcoturile în cupe.
9. Decorează cupele cu frișcă și fructe proaspete, după gust. Se servesc reci.
Pentru 4 porții vei avea nevoie de:
• 5 mere mari;
• 2-3 linguri de apă plată;
• 250 grame de brânzică grasă de vaci;
• 200 grame de smântână;
• Zahăr pudră și scorțișoară;
• 100 grame de biscuiți cu caramel (sau cu unt);
Pentru decor poți folosi granola cu miere, mere proaspete sau topping de caramel.
Preparare:
1. Taie merele în cubulețe, așază-le într-o cratiță și stropește-le cu zahăr și scorțișoară - lasă-le acolo până se înmoaie.
2. Pentru a pregăti cupele, pune întâi merele la rece sau, dimpotrivă, așază-le cât sunt încă fierbinți (după ce în prealabil le-ai stropit cu zeamă de lămâie în timp ce erau pe foc).
3. Amestecă brânzica de vaci cu smântână și zahăr; bate compoziția astfel obținută.
4. Așază în cupe merele, biscuiții sfărâmați (inclusiv o linguriță de granola) iar deasupra lor frișcă.
5. Decorează folosindu-te de mere, biscuiții cu caramel; stropește totul cu granola crocantă și caramel (ideal sărat).
6. Servește de la rece, în cupe decorative.
Pentru 4 porții vei avea nevoie de:
• 16 bezele;
• 16 biscuiți amaretti;
• 250 ml. smântână pentru frișcă; cel puțin 30% grăsime;
• 4 linguri de înghețată de cireșe;
• 200 ml de cireșe marinate în amaretto sau cireșe din compot (poți alege și compot de cireșe amare sau de vișine);
• Bucățele de ciocolată sau ciocolată rasă pentru decor;
Preparare:
1. Pregătește bezelele dintr-un albuș și zahăr sau cumpără-le gata preparate.
2. Bate albușurile cu 50 grame de zahăr și lasă-le în cuptor la 100 °C.
3. Bate frișca. Pentru fiecare cupă, vei avea nevoie de o bezea și un biscuite amaretti ca decor; restul pot fi așezate în cupe.
4. Așază o lingură de cireșe și cireșe din compot, respectiv frișcă peste biscuiții sfărâmați.
5. Chiar înainte de servire, adaugă o cupă de înghețată și garnisește totul cu cireșe, bezele, biscuiți și ciocolată.