Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

3 rețete cu fructe la cupă: Cele mai gustoase deserturi pentru vară

Barbora Říhová · 2 iunie 2021
Traducere și adaptare: Ivancea Irina

Îți place să îți petreci după-amiezele în grădină, în compania familiei și a prietenilor, răsfățându-te cu o cafea bună sau ceva delicios? Avem trei rețete pentru tine - deserturi simple cu fructe și înghețată. Încearcă-le chiar acum!

Cupe cu căpșuni și cremă de ou

Pentru 4 porții vei avea nevoie de:

• 500 ml lapte integral;

• 1 pudră de pudding de vanilie sau 40 grame de amidon;

• 1/2 păstaie de vanilie;

• 3 gălbenușuri;

• 50 grame de zahăr de trestie;

• 200 ml smântână (cu minim 15% grăsime);

• 500 g de căpșuni;

• 60 g de pișcoturi;

• Fructe și ierburi proaspete pentru decor;

Preparare:

1. Pregătește baza pentru cremă în seara de dinainte sau cu minim 4 ore înainte de servire.

2. Toarnă laptele într-o cratiță; adaugă zahărul și pudra pentru pudding (sau amidonul) și vanilia mărunțită, respectiv gălbenușurile.

3. Amestecă ușor cu o spatulă, pe măsură ce compoziția devine călduță.

4. Continuă să amesteci; după un timp compoziția va începe să se îngroașe.

5. Când este suficient de consistentă, îndepărtează vasul de pe foc și acoperă-l cu folie alimentară.

6. După ce vasul s-a răcit, așază-l în frigider, în zona de jos a acestuia. Între timp, bate gălbenușul cu smântănă - ambele ținute la rece.

7. Taie căpșunile în cubulețe mici și amestecă-le cu zahărul de trestie.

8. Pune căpșunile, crema și pișcoturile în cupe.

9. Decorează cupele cu frișcă și fructe proaspete, după gust. Se servesc reci.

Cheesecake cu mere si caramel

Pentru 4 porții vei avea nevoie de:

• 5 mere mari;

• 2-3 linguri de apă plată;

• 250 grame de brânzică grasă de vaci;

• 200 grame de smântână;

• Zahăr pudră și scorțișoară;

• 100 grame de biscuiți cu caramel (sau cu unt);

Pentru decor poți folosi granola cu miere, mere proaspete sau topping de caramel.

Preparare:

1. Taie merele în cubulețe, așază-le într-o cratiță și stropește-le cu zahăr și scorțișoară - lasă-le acolo până se înmoaie.

2. Pentru a pregăti cupele, pune întâi merele la rece sau, dimpotrivă, așază-le cât sunt încă fierbinți (după ce în prealabil le-ai stropit cu zeamă de lămâie în timp ce erau pe foc).

3. Amestecă brânzica de vaci cu smântână și zahăr; bate compoziția astfel obținută.

4. Așază în cupe merele, biscuiții sfărâmați (inclusiv o linguriță de granola) iar deasupra lor frișcă.

5. Decorează folosindu-te de mere, biscuiții cu caramel; stropește totul cu granola crocantă și caramel (ideal sărat).

6. Servește de la rece, în cupe decorative.

Pont: poți folosi și felii de mere uscate - vor arăta cu atât mai interesant.

Cupe cu cireșe, migdale și înghețată

Pentru 4 porții vei avea nevoie de:

• 16 bezele;

• 16 biscuiți amaretti;

• 250 ml. smântână pentru frișcă; cel puțin 30% grăsime;

• 4 linguri de înghețată de cireșe;

• 200 ml de cireșe marinate în amaretto sau cireșe din compot (poți alege și compot de cireșe amare sau de vișine);

• Bucățele de ciocolată sau ciocolată rasă pentru decor;

Preparare:

1. Pregătește bezelele dintr-un albuș și zahăr sau cumpără-le gata preparate.

2. Bate albușurile cu 50 grame de zahăr și lasă-le în cuptor la 100 °C.

3. Bate frișca. Pentru fiecare cupă, vei avea nevoie de o bezea și un biscuite amaretti ca decor; restul pot fi așezate în cupe.

4. Așază o lingură de cireșe și cireșe din compot, respectiv frișcă peste biscuiții sfărâmați.

5. Chiar înainte de servire, adaugă o cupă de înghețată și garnisește totul cu cireșe, bezele, biscuiți și ciocolată.

Barbora Říhová a pregătit pentru noi aceste rețete pentru deserturi rapide și delicioase de vară.