REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să îți creezi propriul buchet de flori

Nóra Vukmirovits, creatorul conceptului SZEZØN - te va ajuta să îți creezi propriul buchet de flori pentru a te bucura de un sfârșit de primăvară minunat.

Vei avea nevoie de:

• Pentru a obține cel mai frumos buchet, alege flori proaspete de primăvară și frunze verzi și frumoase - acestea vor completa, cu aspectul lor fresh, culorile delicate, oferind și un plus de volum buchetului.

• Vei avea nevoie și de un cuțit ascuțit sau de o pereche de clești de grădinărit, pentru a curăța și tăia tulpinile.

Cum să creezi un buchet de flori ca un profesionist?

• Începe prin a îndepărta toate frunzele în exces sau deteriorate; nu uita de țepi (dacă este cazul). Treimea inferioară a tulpinilor trebuie să rămână perfect curată, acest detaliu având un dublu rol: buchetul va fi mai ușor de legat și totodată partea din tulpină care stă în apă nu va conține frunze, care ar putea fermenta odată scufundate în apă. Este indicat să tai tulpinile la un unghi ascuțit, pentru ca acestea să poată absorbi apa printr-o suprafață cât mai mare.

• Folosește metoda „în spirală” pentru a compune buchetul - aceasta necesită puțin exercițiu dar nu este deloc complicată. Cu ajutorul degetului mare și al arătătorului, apucă prima floare, apoi așaz-o pe următoarea peste aceasta, în așa fel încât tulpinile lor să se intersecteze la jumătatea lungimii și să formeze un mic unghi. Următoarele flori vor fi așezate în continuare urmând aceeași tehnică și în aceeași direcție, până obții un mănunchi de flori ale căror tulpini descriu o spirală.

• Următorul pas este să legi buchetul astfel obținut, preferabil cu ajutorul unei țesături naturale, cum ar fi rafia sau sfoara de cânepă.

Pontul Nórei

• „Toate florile din buchet provin din țara mea, Ungaria. Din fericire, pentru perioada Zilei Mamei, atât în Ungaria cât și în România, există flori de sezon produse în țară, prin achiziționarea cărora nu doar că sprijinim producătorii locali, dar și minimizăm amprenta ecologică a achiziției, care va fi incomparabil mai redusă decât dacă am alege flori de import” - spune Nóra, care ne introduce, de asemenea, în lumea simbolică a florilor:

• Unul dintre cele mai speciale elemente ale buchetului este trandafirul de Szeged. Acesta simbolizează dragostea, așa că în niciun caz nu putea fi lăsat în afara selecției de Ziua Mamei. Continuând linia din punct de vedere al simbolismului florilor, spânzul este simbolul unui an îmbelșugat, iar buttercup-ul reprezintă farmecul și feminitatea. Prin contrast, anemona este, spre exemplu, un simbol al speranței spulberate, deși este foarte frumoasă, nu o vom folosi niciodată într-un astfel de buchet. De asemenea, am folosit o frunză de sparanghel și un viburnum înflorit, precum și floarea cunoscută sub numele de lisianthus.

Fă cunoștință cu Nora!

Cum au intrat florile în viața ta?

Entuziasmul meu pentru aranjarea florilor a venit în viața mea... natural. După o carieră ca organizator de evenimente, mi-am amintit de visul meu din copilărie și am studiat pentru a deveni florar. Iar această profesie mi-a adus seninătate, frumusețe și creativitate; am scăpat de tot stresul și anxietatea și am știut imediat: cu asta o să mă ocup de acum înainte. Primul meu proiect de suflet a fost un magazin de flori din Budapesta, iar unul din aspectele-cheie pe care mi le doream de la acesta era grija față de mediu.

Mi-am pus, pentru început, următoarele întrebări: este normal să transportăm flori cu avionul din Ecuador și Columbia? De ce găsim pe piață doar flori din Olanda? Pe această linie de gândire, s-a născut o soluție mai durabilă, florăria mea SZEZØN. Din conceptul său fac parte florile de proveniență locală, sprijinul comunităților vulnerabile prin educație, materiale naturale sau reciclabile pentru ambalaje și folosirea autovehiculelor electrice pentru livrări.

De ce crezi că florile proaspete sunt atât de populare?

Floarea proaspătă nu este doar interesantă, aduce pur și simplu bucurie, bunătate, veselie și frumusețe în viața de zi cu zi. Ne place să oferim, să primim, să privim și să mirosim florile, iar acestea își au locul în toate anotimpurile. Un buchet de flori schimbă starea de spirit și mirosul spațiului, completează orice interior și are astfel un efect benefic asupra bunăstării noastre. Din jungla urbană, oamenii încep să se apropie din nou de natură, deoarece simt că spațiul lor actual de viață este din ce în ce mai lipsit de culori, mirosuri, frunze, flori, așa că nu este o coincidență faptul că tot mai mulți oameni încearcă să creeze propria „junglă de acasă”, prin achiziționarea a cât mai multe plante de apartament. Însă o vază cu flori proaspete este și va fi mereu... altceva.

Cândva, culoarea buchetului de flori oferit ca și cadou avea o importanță deosebită. Mai contează acest lucru astăzi?

Aceasta este o întrebare pe care o primesc, în diferite forme, aproape zilnic. Cel mai adesea, în cazul florii galbene, cumpărătorii se tem că cel care o primește va fi jignit, deoarece culoarea galbenă simbolizează invidia. Eu spun întotdeauna că nu există nicio floare care să poată să jignească. Bineînțeles, anumite flori corespund mult mai bine cu unele ocazii decât cu celelalte, și există încă oameni care nu oferă garoafe decât în împrejurări triste, însă această mentalitate dispare odată cu schimbarea generațiilor. Iar pentru puținii rămași, am o vorbă: Cine iubește florile nu poate fi o persoană rea!

Au contribuit:

Buchet: Vukmirovits Nóra, SZEZØN
Fotografie: Ana Szabo Photography
Styling: Pastellmama -Tóth Csenge Zsófia
Producție: Bori Incze-Dusík, Kira Marinkovic
Traducere și adaptare: Irina Ivancea