REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Sfaturi practice pentru alegerea corectă a iluminatului în living

Fie că vrei să lenevești toată seara pe canapea sau să petreci sâmbătă noaptea, nu uita că iluminatul îți dă tonul!

Lumina poate afecta nu numai atmosfera din încăpere, ci și capacitatea ta de concentrare.

Așadar, ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum să alegi și să amplasezi lustrele, lamadarele și corpurile de iluminat decorativ. Astfel, livingul tău se va putea adapta unei petreceri zgomotoase, la câteva ore de vizionare a telenovelelor, dar și la o seară liniștită de lectură.

1

Studiază camera

Trebuie să studiezi spațiul din living înainte de a alege corpurile de iluminat. Nu ezita să desenezi chiar un plan al încăperii pe hârti, unde să adaugi piesele de mobilier, tablourile și florile mari în ghivece. Fotografiază camera din mai multe unghiuri! Acest lucru te va ajuta să îți faci o idee clară despre unde să amplasezi corpurile de iluminat.

Tip:
De asemenea, schițează pe hârtie și cât de puternic ar trebui să fie fasciculul de lumină într-o anumită zonă și direcția acestuia (dacă lumina va veni de sus, de jos sau din lateral).

Unde pui lustra?

Nu atârna niciodată o lustră, un candelabru sau un pendul deasupra canapelei! Ar trebui să existe întotdeauna suficient spațiu sub un corp de iluminat care atârnă. Ideal este să îl amplasezi pe mijlocul tavanului sau deasupra unei mese.

Delimitează spațiul

Poți folosi diferite tipuri de corpuri de iluminat și unghiuri de lumină pentru a împărți vizual camera în mai multe zone cu funcții diferite. Creează o zonă de relaxare, una de lucru și zona de luat masa!

2

Amestecă și stratifică

Bineînțeles, lustra nu trebuie să lipsească din living, dar pentru a jongla cu lumina în funcție de starea ta de spirit, sursele indirecte de lumină (aplice, lampadare și spoturi) sunt, de asemenea, esențiale. Alege mai întâi corpul de iluminat pentru a ilumina general cea mai mare zonă și adaugă-le apoi treptat pe cele pentru iluminatul ambiental!

Sfat:
Detaliile contează. Gândește-te la iluminarea unei vitrine, a unei biblioteci sau a unui tablou.

Pentru atmosferă

O seară romantică este de neconceput fără iluminatul ambiental. Amplasează veioze pe comodă și pe măsuțele auxiliare! În mod ideal, o veioză face parte dintr-o compoziție interesantă.

Lustre sau lampadare?

Poți minimaliza numărul lustrelor sau al plafonierelor însă e bine să ai suficiente lampadare și veioze. Acestea din urmă te ajută în a crea atmosferă și poți să le aprinzi doar atunci când îți dorești.

3

Iluzii optice

Ține cont de culoarea pereților și a mobilierului! Mobilierul de culoare închisă absoarbe mai multă lumină, în timp ce mobilierul deschis ajută la luminarea spațiului. Dacă vrei să mărești vizual camera evită cadelabrele sau lustrele ample și joase deoarece acestea vor da impresia de spațiu mic. În schimb, poți alege spoturi pentru a ilumina colțurile întunecate din cameră.

Sfat:
Folosește și oglinzile! O oglindă mare și plasată strategic va amplifica efectul de reflexie a luminii și va lumina spațiul.

Mai multe idei de amenjare și iluminat?