Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Ce faci cu ouăle rămase după Paște? Ți-am pregătit 5 rețete simple.

Iva Baltaretu · 1 Aprilie 2021
Traducere și adaptare: Irina Klomp

Înroșești ouă ca în fiecare an, dar mai și primești de la părinți, bunici sau prieteni. Nu știi ce să faci cu toate? Vrei să le folosești la micul dejun, ca o gustare după prânz sau pentru niște tartine grozave la cină?

Castraveți umpluți cu ouă și somon

Aperitivul perfect lângă un pahar de vin. O delicatesă în sine, acest aperitiv poate fi servit simplu sau cu o baghetă proaspătă, de pe un platou din lemn de tec sau salcâm.

Pentru 5 porții ai nevoie de:

• 1 castravete mare

• 2 ouă

• 30 g somon afumat

• 3 lingurițe iaurt alb

• legătură de mărar

• sare și piper după gust

Cum se prepară?

1. Curăță castravetele. Nu trebuie să îl cureți complet, ici-colo păstrează-i coaja pentru un aspect interesant.

2. Taie castravetele în 5 bucăți și scobește interiorul fiecăreia cu o linguriță, dar nu complet.

3. Taie în bucăți mici ouăle curățate, la fel și somonul. Păstrează 5 felii de somon pentru ornat.

4. Amestecă ouăle și somonul cu iaurtul, sare, piper și mărarul tocat.

5. Se pune amestecul în castraveții scobiți. Se ornează cu bucăți de somon, mărar și e gata de servire.

Pastă de ou cu leurdă (usturoi sălbatic)

În martie și aprilie este sezonul usturoiului sălbatic. Frunzele sale verzi sunt sănătoase, iar gustul acestei plante sălbatice este special și delicios.

Ingrediente necesare:

• 4 ouă fierte

• 4 linguri maioneză

• o legătură de usturoi sălbatic

• o ceapă mică

• sare și piper după gust

Cum se prepară?

1.Taie în bucăți mici oul fiert. Poți folosi și un feliator pentru ouă.

2. Taie mărunt ceapa și usturoiul sălbatic. Amestecă totul cu oul și maioneza.

3. Adaugă sare și piper după gust.

Sfat: Se servește cu pâine pită sau baghetă. Se ornează din plin cu usturoi sălbatic.

Baghetă cu ouă și șuncă

Combinația de șuncă și ouă este grozavă. Vei folosi destule din ouăle fierte rămase după Paște, iar gustarea se pregătește în câteva minute. Adaugă câteva frunze de salată verde, unt și vei avea o gustare hrănitoare, perfectă pentru o excursie de primăvară.

De ce ingrediente ai nevoie pentru 2 porții?

• 2 baghete

• 4 ouă fierte

• 200 g șuncă de Praga

• câteva frunze de salată verde

• unt

Cum se prepară?

1. Taie bagheta pe jumătate și întinde unt pe ambele părți.

2. Curăță ouăle fierte și taie-le în felii.

3. Apoi pune salata, feliile de ou și șuncă.

Sfat: Opțional se adăugă și maioneză.

Pastă de ou cu ridichi

Avem o rețetă pentru o versiune sănătoasă de pastă de ou de pe blogul Romanei Böhmová. Este o excelentă combinație cu pâinea de secară. Nu uita să o servești cu salată verde, nuci și ierburi aromatice.

Vei avea nevoie de:

• 2 ouă fierte

• 120 g cremă de brânză (o poți înlocui cu iaurt alb sau brânză de vaci făcută în casă)

• 1 linguriță muștar

• câteva picături de suc de lămâie

• frunze de arpagic sau alte ierburi aromatice

• ridichi

• nuci tocate mărunt pentru ornat (de ex. fistic)

• sare și piper

Cum se prepară?

1. Curăță ouăle fierte și taie-le în cubulețe mici.

2. Pune ouăle tăiate într-un castron, adaugă crema de brânză, muștarul, sucul de lămâie și sare și piper după gust.

3. Pasta de ou este gata și se poate întinde pe pâine. Ornează cu arpagicul tocat mărunt, ridichi feliate și nuci.

Sfat: Alege un suport pentru ouă, pe care îl poți folosi nu doar de Paște.

Rețeta pentru această salată cu ou ne-a fost pregătită de Bára Říhová. Salata Niçoise [nisuaz] este tipică regiunii Nisa, Franța. Rețeta originală include legume proaspete, hamsii, ouă și topping-uri. Prin adăugarea unor noi ingrediente, a rezultat această rețetă ideală pentru prânz sau cină, cuprinsă în cartea de bucate a Barei Říhová.

Pentru 4 porții de salată ai nevoie de:

• 500 g cartofi mici

• 300 g roșii

• 1 pahar mic cu măsline

• 4 ouă fierte

• 200 g ton la conservă

• frunze de salată

• 150 g fasole verde proaspătă sau congelată

Pentru sos / dressing:

• 1/4 cană de ulei

• 2 lingurițe muștar

• câteva picături de suc de lămâie

• sare și piper proaspăt măcinat

Cum se prepară?

1.Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăță și se taie pe jumătate.

2. Se fierb ouăle, se curăță și se taie în sferturi.

3. Roșiile spălate se taie în sferturi.

4. Fasolea verde se fierbe timp de două minute. Apoi toarnă apă rece peste astfel încât să își păstreze culoarea.

5. Amestecă uleiul, muștarul și sucul de lămâie. Dacă adaugi și 2 gălbenușuri vei obține o maioneză.

6. Salata Nicoise se servește în două moduri. Fie de la început împarți ingredientele în 4 porții în boluri/farfurii, sau fiecare invitat se servește din toate ingredientele expuse pe masă și își creează propria salată.

Tip: Nu vrei dressing pentru salată? Este suficient să adaugi ulei de măsline și suc de lămâie. Asezonează salata cu pătrunjel tocat sau cimbru proaspăt.

Ce mai poți prepara din ouă fierte sau cum le păstrezi?

• Oul fiert se poate păstra până la 2 săptămâni la frigider, dar numai 3 zile la temperatura camerei.

• Poți face o salată de cartofi cu ouă.

• Servește oul fiert lângă mâncare de linte.

• Hreanul și oul fiert - o combinație minunată. Curăță oul, stropește-l cu unt fierbinte și adaugă din plin hrean proaspăt ras. Este o delicatesă grozavă.

• Clasica felie de pâine cu unt pe care adaugi oul fiert tăiat, sare, piper și arpagic.

Sfat: Nu te speria dacă descoperi că și albușul oului fiert este colorat, nu doar coaja. Atâta vreme cât folosești vopsea de ouă specială pentru produsele alimentare, nu ai motiv de îngrijorare.