REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Piese atemporale și iconice în care merită să investești

Traducere și adaptare: Irina Ivancea • 9 DECEMBRIE

Atunci când mobilezi o casă, este important să păstrezi un echilibru între compromisuri impuse de buget și bucuria pe care meriți să ți-o oferi. Există anumite categorii de produse în care este rentabil să investești pe termen lung. Acestea sunt așa-numitele „investment pieces”, care te vor face fericit nu doar pe tine, ci și generațiile viitoare. Cum să recunoști o astfel de piesă?

Înainte de a cumpăra un produs, pune-ți aceste întrebări:

Este necesar în locuința mea?

Va îndeplini o funcție importantă?

Este fabricat dintr-un material de calitate, care îi va asigura longevitatea?

Este important pentru mine să am o piesă cu un design original?

O să îmi mai placă peste 5 ani?

Mă pot imagina mutându-mă în altă casă cu această piesă?

Se va potrivi într-un alt interior?


Iată câteva categorii de produse de luat în considerare:

Canapeaua

Alegerea unei canapele este aproape la fel de importantă ca alegerea unui pat. Ea îți va oferi relaxare, o primire călduroasă pentru prieteni și uneori... suportul pentru un pui de somn, când ațipești citind. Așadar, trebuie să fie nu doar frumoasă, ci și confortabilă și funcțională. Spre exemplu, nu trebuie să subestimezi alegerea tapițeriei, detaliu foarte important în cazul în care ai copii mici sau animale de companie.

Dacă locuiești într-un apartament foarte mic iar canapeaua va avea și rolul de pat, asigură-te că aceasta este proiectată pentru a îți oferi un somn bun, zilnic. Alegerea unei canapele cu spațiu de depozitare, în ciuda unui cost mai mare, îți va oferi spațiul neprețuit de care ai nevoie pentru a depozita hainele de iarnă, spre exemplu.

Salteaua

Salteaua este acea piesă care determină calitatea somnului tău. Așadar, nu îi subestima importanța și alege-o pe cea care îți va oferi confortul de care ai nevoie în... 1/3 din viață, adică timpul pe care ni-l petrecem dormind. Deși alegerea poate părea complicată, trebuie doar să găsești fermitatea și umplutura ideale pentru nevoile tale. Iar noi suntem mai mult decât fericiți să te ajutăm cu aceste informații.

Textilele

Probabil că niciodată nu te-ai gândit la acest detaliu, însă încearcă să calculezi cam cât timp dintr-o zi îți petreci fără ca o țesătură să îți atingă corpul. Indiferent dacă e vorba de prosoape, lenjerii de pat sau covorul pe care calci, materialele din care sunt fabricate acestea fac parte din viața ta și merită toată atenția. Dacă ești sensibil la fibrele sintetice, investiția în materiale naturale cum sunt inul, bumbacul, lâna sau fibrele de cocos este una absolut inspirată.

Mobilier multifuncțional

Canapeaua extensibilă anterior menționată; mobilierul pentru copii, gândit pentru a se adapta creșterii acestora; măsuțe pliabile - iată câteva produse care poartă mai multe roluri, așadar e nevoie să fie sigure și calitative. Le cumperi o dată, dar te bucuri de ele mulți ani - iată conceptul unei investiții inspirate.

Tablouri

Probabil nu acorzi o importanță deosebită acestui aspect, însă cumpărarea unor opere originale, direct de la artiști, capătă popularitate. La urma urmei, nu e foarte plăcut să descoperi că prietenii tăi au pe perete exact același poster cu New York. Atunci când alegi să cumperi opera unui tânăr artist, vei plăti un preț absolut rezonabil și poți face o investiție realmente strategică - toți marii artiști au fost, la un moment dat, începători.

Corpuri de iluminat

Fără vreun motiv anume, această categorie de produse este adesea neglijată. Cumpărăm corpuri de iluminat la întâmplare, fără să ne gândim dacă vor servi un rol de iluminat ambiental sau unul dedicat, cum ar fi iluminat pentru birou. Fiecare încăpere trebuie să aibă mai multe corpuri de iluminat.

O sursă de iluminat centrală, cu lumină difuză, completată de lămpi de birou, de colț sau lampadare este dispunerea ideală. Corpurile de iluminat cu LED pot părea mai scumpe, însă investind în ele, vei merge pe durabilitate, sustenabilitate și economie pe termen lung. Ca să nu mai spunem că renunți la prezența mercurului și a altor substanțe toxice, care nu își au locul în casa ta.


În ce altceva să investești?

Dacă deja ți-ai echipat locuința cu piese de calitate, din oricare dintre aceste categorii, însă mai ai nevoie și de alte produse sau pur și simplu vrei să-ți faci o bucurie, îți recomandăm să alegi produse originale de design, în spatele cărora stau branduri cu povești interesante. Alege mobilier sau decorațiuni „cu ceva al lor”. Descoperă-le originea și procesul de poveste. Mulțumită acestor detalii, vei avea acasă un produs unic, în care te regăsești.


Nu e acum momentul să faci investiții?

Dacă nu poți cumpăra o astfel de „piesă de investiție”, dar... pur și simplu ai nevoie de un fotoliu nou, alege cele mai bune produse din gama ta de preț.

Iar dacă inima ta totuși tânjește după o astfel de piesă, fă un compromis: cumpără un produs mai ieftin momentan, dar ia-ți și o pușculiță, apoi pune deoparte oricând ai posibilitatea. Cu puțină disciplină, vei putea să-ți oferi cadoul mult visat mai repede decât ai fi crezut.

Designer-ul nostru Linda îți recomandă să investești în următoarele piese:

Fotoliu tapițat din lână EMKO Naïve, gri

„Un fotoliu absolut minunat, fabricat manual de un brand lituanian, cu un design atemporal și materiale de primă clasă, cum sunt furnirul de frasin și tapițeria din lână. Îi apreciez mult design-ul original, care nu se va demoda, păstrându-se frumos pentru totdeauna.“

Lenjerie de pat din bumbac Mumla Grid

„O lenjerie de pat de calitate excelentă, minimalistă și cu un model delicat, care îți va fi alături mult timp și se potrivește cu orice decor.“

Birou Woodman Pimlico Desk, gri închis

„Un birou din furnir de stejar, cu un cadru metalic auriu strălucitor. Calitate excelentă a materialului și a design-ului.“

Vază din gresie Kähler Design Hammershoi

„Un produs absolut atemporal, din gresie de cea mai bună calitate, cu o culoare și un design deosebit.“


Acum poți spune că știi exact în ce să investești în casa ta. Regula se aplică la toate „piesele de investiție”: întotdeauna caută cele mai bune produse de pe piață. Totodată, asigură-te că produsul îți satisface așteptările și este în linie cu stilul tău de viață.

Vrei să investești în ceva?