REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Organizarea unui apartament mic: spații de depozitare

Ajungi acasă târziu și vrei să îți pui haina în cuier, dar cu greu îi găsești loc. Treci mai departe și ocolești cu grijă perechile de încălțăminte împrăștiate în fața ușii. Tocmai când credeai că ai reușit să eviți cu succes obstacolele de pe coridor, te împiedici din greșeală de jucăriile copiilor răspândite prin living.
Nu este scenariul potrivit de „Bun venit, acasă!”, nu-i așa?
Descoperă cum să depozitezi hainele de sezon, lenjeriile de pat și chiar condimentele într-un mod ingenios, pentru mai mult spațiu în locuință.

1. Cutii și organizatoare, pentru ca toate lucrurile să fie la locul lor

Nu știm cum se face, dar se pare că cele mai mici lucruri fac și cea mai multă dezordine în casă - de la căști, chei, ziare și flyere luate din cutia poștală, creme de mâini, sticluțe sau cabluri. Așa că spune „adio” dezordinii și începe organizarea casei cu ajutorul unor:

Ascunderea lor într-un sertar pare pasul cel mai firesc de făcut pentru a avea ordine la prima vedere, însă vei realiza repede că nu este soluția ideală. De exemplu, în dulapul din bucătărie, este indicat să ai organizatoare în sertare pentru cuțite, recipiente pentru condimente sau pungile pentru gustări. Le vei găsi pe toate mult mai ușor când ai nevoie de ele.

2. Sacii vidați - mai mult spațiu de depozitare

Odată cu schimbarea sezonului, schimbăm și garderoba. Însă, nu toți dispunem de un dressing sau o cameră de depozitare special amenajată.
În acest caz, sacii pentru vidat reprezintă soluția ideală pentru depozitarea lucrurilor nefolositoare într-o anumită perioadă.

Aspiratorul extrage tot aerul din saci, astfel încât aceștia vor fi mai puțin voluminoși și ușor de depozitat, sub pat sau în șifonier.

Pot fi depozitați unul peste altul sau chiar agățați. Un alt avantaj este faptul că lucrurile sunt protejate de praf, molii sau alți dăunători.
Sacii transparenți te ajută să găsești mai ușor orice lucru depozitat.

Piese de mobilier multifuncționale

Este recomandat ca măsuța de cafea sau auxiliară să ofere și spațiu de depozitare pentru diverse reviste, cărți sau ochelarii pentru citit. Dacă are roți, cu atât mai bine, căci poate fi mutată dintr-o parte în alta.

O canapea practică extensibilă poate „ascunde” pături sau perne în interior, dar dacă acest lucru nu este posibil, alege taburete cu spațiu de depozitare care să o completeze.

Taburetele cu spațiu de depozitare sau lădițele pot fi folosite cu succes și pe coridor sau în dormitor.

Organizarea întregii case

Acum, că ai rezolvat problema spațiului pentru haine, să ne orientăm atenția la posibilitățile de depozitare pe pereții din apartamentul tău. Ai nevoie de spațiu suplimentar pentru cărți, dar și pentru ustensilele de bucătărie?
În articolul următor vei afla și alte sfaturi practice: