Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok

Atenție! De acum, ne puteți contacta telefonic de luni până vineri între 8:00 - 17:00.

Atenție! De acum, ne puteți contacta telefonic de luni până vineri între 8:00 - 17:00.

Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

O masă, un răsfăț, un zâmbet într-o zi de toamnă

Vrei să te bucuri de gusturile și savorile toamnei, să ”evadezi” puțin din lumea agitată și să te răsfeți în confortul propriului cămin? Gătitul poate fi un remediu pentru alungarea stării de tristețe. Răsfață-ți familia (sau pe tine însuți♡) într-o zi liniștită de toamnă, cu un festin care îți va oferi zâmbetul și momentele frumoase de care avem, cu toții, atâta nevoie în această perioadă.

Îți punem la dispoziție o selecție de accesorii și ustensile care, împreună cu sfaturile noastre, îți vor ușura munca. Tot ce îți va rămâne de făcut este să alegi un vin bun și să te bucuri împreună cu cei dragi, în deplină siguranță: la tine acasă!

Precizia aduce perfecțiunea

Un termometru pentru carne este un ajutor indispensabil pentru bucătărie, cu ajutorul căruia vei scăpa de teama (și riscul) unor accidente culinare.

Cel mai des întâlnite sunt modelele cu tijă inserabilă, însă există și cele de tip bimetalic, pe care le poți introduce doar în cuptor.

Propunerea noastră: gâscă la cuptor în stil cehesc

Încearcă să faci din fiecare moment, unul special. Vrem ca masa ta să fie una absolut unică, așadar îți propunem un preparat care pe noi ne-a cucerit: gâscă la cuptor - un fel de mâncare care se servește în bucătăria tradițională cehă.

Ingrediente: gâscă, sare, chimen, rozmarin, felii de mere.


Gâsca se spală bine atât în interior cât și în exterior, se sărează pe ambele părți și se pune la rece peste noapte.

Scoate-o din frigider cu aproximativ trei ore înainte de coacere, până ce aceasta va ajunge la temperatura camerei.

Se așază în tava de copt, se adaugă apă și se dă la cuptorul preîncălzit la 130 de grade timp de aproximativ 3 ore. Din când în când, întoarce gâsca de mai multe ori pentru a preveni uscarea cărnii.

După cele trei ore, ornează carnea cu rozmarin, chimen și mere feliate și introdu-o la cuptor pentru încă 40 de minute. În ultimele 20 de minute, fixează temperatura la 170 de grade și lasă carnea să-și formeze o crustă crocantă și delicioasă.

Deserturi frumos ornate

Un ospăț nu poate fi complet fără niște deserturi perfecte. Chiar și un chec tradițional poate deveni o mică operă de artă.

Cu o formă unică, vei crea un desert de lux, care va face orice masă să pară luată dintr-o revistă. Iar dacă îl și așezi pe un platou cu picior de sticlă, va fi în centrul atenției.

Tu știi să recunoști un vin de calitate?

Pentru a te bucura din plin de un vin de calitate, trebuie să acorzi toată atenția servirii. Vinurile albe și rosé trebuie servite la o temperatură de 5 - 7 °C, în timp ce gustul profund al unui vin roșu este cel mai bine evidențiat la o temperatură cuprinsă între 10 și 12 °C.