Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok

Atenție! De acum, ne puteți contacta telefonic de luni până vineri între 8:00 - 17:00.

Atenție! De acum, ne puteți contacta telefonic de luni până vineri între 8:00 - 17:00.

Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

DIY de toamnă: Creează un ghiveci din crenguțe de copac

Barbora Bláhová · Traducerea și adaptarea: Alina Marin Septembrie 2021

Te-ai săturat de ghivecele inestetice din plastic de pe balcon și terasă? Cu puțină îndemânare și cost aproape 0, le poți oferi cu ușurință un aspect nou, fără a trebui să le schimbi. Află mai jos cum poți face asta!

De ce ai nevoie?

Pentru a face un astfel de ghiveci, ai nevoie de:
• crengi drepte (nu distruge natura în mod inutil, ci mai degrabă încearcă să folosești crengi deja tăiate sau căzute);
• ghiveci din plastic;
• o traversă din iută;
• sfoară din iută;
• pistol de topire la cald sau lipici universal puternic;
• foarfecă pentru hârtie;
• foarfecă pentru grădină;

Cum să creezi un ghiveci de flori din materiale naturale:

1. Îndoaie traversa, taie o bandă din aceasta și înfășoar-o în jurul ghiveciului, lipind-o în mai multe locuri (vezi imaginile).

2. Taie marginile care depășesc cu câțiva centimetri marginea ghiveciului, pliază banda pe interior și lipsește-o.

3. Taie crengile puțin mai lungi decât înălțimea ghiveciului. Dacă vrei să aibă un aspect mai neglijent, nu trebuie să le tai neapărat la aceeași lungime. Totuși, asigură-te că înălțimea lor minimă e cât înălțimea ghiveciului.

4. Taie sfoara de iută în patru bucăți, fiecare de aproximativ patru ori mai mare decât circumferința vasului. Se ia prima crenguță și, urmând modelul, se face un nod pe fiecare parte a două bucăți de sfoară (în fața și în spatele crenguței).

5. Continuă să legi crenguțele în același mod - nu lăsa spații libere și fixează-le mereu în poziție cu un nod. Dacă anumite crenguțe sunt de lungimi diferite, o parte dintre ele trebuie să rămână în același plan.

6. La sfârșit, leagă strâns capetele sforii din iută. Poți lega resturile de sfoară într-o fundă sau poți scurta capetele complet.

7. Combină cu încredere materiale naturale cu diferite texturi. Pe lângă rezultatul final, poți completa decorul de pe balcon sau terasă cu un felinar din bambus Compactor, de exemplu. Se potrivește de minune cu ghiveciul.

O idee interesantă: dacă asortezi decorul în nuanțe mai deschise, poți îndepărta scoarța de pe crenguțe și să folosești fire de scoarță naturală în loc de sfoară din iută.

Instrucțiunile au fost pregătite de Barbora Bláhová (Hometure).