-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Ce lenjerie de pat se potrivește cel mai bine în dormitorul nostru?

Te-ai plictisit de așternuturile de pat decolorate și îți dorești ceva nou pentru dormitor? Dar, pe care să le alegi? Mama ta îți spune că bumbacul clasic este perfect, prietena îți laudă în continuu microfibrele. Cum rămâne cu toți acești termeni misterioși, cum ar fi țesăturile percale sau microfibrele?

Sistem de închidere

Cel mai adesea găsim pe piață lenjeriile de pat cu nasturi, cu fermoar sau capse. Însă, în ultima vreme, este din nou în tendințe sistemul de închidere tip plic. Husa pentru pilotă sau pentru pernă, cu sistem de închidere tip plic, are o bucată de material, cusută în interiorul lenjeriei, asemenea unui buzunar.

Principalul avantaj al acestui sistem de închidere este manipularea foarte ușoară și schimbarea rapidă a lenjeriei de pat. Datorită absenței nasturilor și a fermoarelor, vei proteja și mașina de spălat. Important este să ții cont că husa trebuie să fie cu 20 cm mai lungă decât pilota/plapuma.
De exemplu, dacă ai o pilotă/plapumă de 200 x 200 cm, optează pentru o husă cu dimensiunile de 200 x 220 cm.

Lenjerii de pat din bumbac

Tradiționale și din fibre naturale

Lenjeria de pat din bumbac este moale și plăcută la atingere. Putem alege dintr-o varietate nesfârșită de culori și modele. Avantajele bumbacului cele mai mari sunt respirabilitatea, absorbția excelentă și faptul că este hipoalergenic.

Prețul de achiziție este relativ mic, astfel încât poți cumpăra câteva seturi suplimentare de rezervă. Singurul dezavantaj este poate faptul că după stoarcerea în mașina de spălat are un aspect mototolit. Dar dacă întinzi lenjeria de pat imediat după spălare, se va putea călca ușor.

Asta este tot! Ești acum un adevărat expert în materialele pentru lenjerii de pat. Vei putea să împărtășești cu cei apropiați avantajele lenjeriei de pat din flanel și să le explici și diferența dintre percal și micropercal. Folosește-ți cunoștințele dobândite recent când îți alegi lenjeriile de pat pentru dormitor.

Dacă încă nu știi ce să alegi, noi îți recomandăm pentru sezonul de iarnă să optezi pentru lenjerii de pat pufoase din flanel sau microfibră. Pentru restul anului, bucură-te de confortul suprem și răsfață-te cu bumbacul satinat sau micropercalul modern.