REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să crești plante într-un spațiu foarte limitat

Te-ai îndrăgostit de flori și plante de tot felul, însă apartamentul și balconul tău măsoară doar câțiva metri pătrați, pe care i-ai alocat deja altor lucruri mai importante? Atunci ai toate motivele să îți concepi propria „grădină verticală”.

Nu îți face griji - chiar dacă nu dispui de îndemânarea sau resursele pentru a te apuca de un proiect elaborat, rezultatele acestuia vor stârni interesul și admirația tuturor. Te vom ajuta să alegi toate accesoriile potrivite.

Câștigă spațiu cu ghivece suspendate

Primul loc spre care ne ducem cu gândul atunci când nu dispunem de mult spațiu pentru amplasarea plantelor sunt chiar pereții. Poți utiliza ghivece care se fixează direct în perete, un suport sau un sistem de suporturi, pe care să așezi mai multe plante una lângă cealaltă.

Dacă vorbim despre un suport amplasat pe balcon, nu uita să securizezi fiecare ghiveci pe suport, pentru a evita ca vântul să le răstoarne. Poți utiliza o sârmă sau un sistem dedicat.

Ghivece suspendate = posibilități nelimitate

Chiar și cea mai mică garsonieră îți poate oferi spațiul de care ai nevoie pentru a agăța câteva plante direct de tavan. Un alt trend care prinde teren este reprezentat de perdeluțele macrame, care vor adăuga un spirit și mai boem apartamentului tău.

Cu ajutorul câtorva lungimi de sfoară și urmărind niște instrucțiuni simple, îți poți concepe propriile astfel de decorațiuni. Pentru ghivecele amplasate la înălțime, candidații ideali sunt plantele agățătoare care au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta, cum sunt soiurile de iederă, filodendron sau alte astfel de plante.

Plantele așezate într-un ghiveci de tip kokedama sunt foarte interesante, însă vor avea nevoie de apă în mod regulat. Alternativ, poți alege varianta lor artificială, care nu își va pierde frumusețea chiar dacă uiți complet să o îngrijești.

Încearcă și variante neconvenționale

Agață un vechi umeraș de perete și atașează mai multe ghivece cu plante direct de el. Un suport pentru haine cu o poliță poate fi, de asemenea, o soluție perfectă pentru a etala florile economisind totodată spațiul.

O altă opțiune excelentă este reprezentată de o înșiruire de cârlige fixate în perete, în alternanță cu suporturi de diferite modele. Avantajul acestora este faptul că le poți combina exact așa cum vrei sau cum îți permite conformația peretelui, însă vor arăta întotdeauna la fel de original.

Sfat:

Dacă așezi plantele pe un suport de podea, asigură-te că sunt suficient de stabile și că greutatea lor este uniform distribuită.

Dacă totuși ai copii mici sau animale, alege un suport care poate fi securizat direct în perete.

Unde-s mulți... frumusețea crește

Plantele arată mult mai bine în grupuri numeroase, așadar este indicat să agăți sau să așezi mai multe ghivece și specii de plante direct unele lângă celelalte.

Vei obține un impact vizual și mai interesant atunci când le așezi la înălțimi ușor diferite.

Vrei să descoperi și mai multe sfaturi despre cum să ai o grădină stilată și accesorizată?

Descoperă-le în celelalte inspirații ale noastre! ♥