Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să combini articolele textile, cu diferite culori și modele, în dormitor

Ai găsit o lenjerie de pat cu un model original, dar nu ești sigur dacă se va potrivi cu alte piese din dormitorul tău?

Este adevărat că uneori combinarea mai multor culori și modele pare un lucru complicat, dar te putem ajuta cu dezvăluirea unor reguli și trucuri de care să ții cont. Vei fi apoi plăcut surprins de rezultate, iar dormitorul tău va avea un aspect jucăuș și armonios.

1. Alege paleta de culori

Paleta de culori este un elementul de unire excelent chiar și pentru modelele foarte diferite. Dacă nu vrei să riști în niciun fel, alege tonuri neutre de alb crem, gri și bej. Este o bază excelentă care se potrivește practic în orice dormitor.

Dar dacă îți plac culorile vii, nu ezita și folosește-le. Alege în schimb o singură culoare preferată încă de la începutul decorării și vei armoniza monocrom. Acest lucru nu înseamnă că toate accesoriile trebuie să aibă exact aceeași nuanță, ci doar să le păstrezi într-un ton similar.

2. Modelul joacă rolul de acord

O altă modalitate de a asigura o armonie perfectă a dormitorului este folosirea repetitivă a unui anumit model. Dacă ai așternuturi distinctive, lasă-le să joace un rol major în dormitor și echilibrează aspectul cu alte accesorii, cum ar fi perne, covoare sau draperii în culori care se regăsesc și în modelul lenjeriei de pat. Întregul ton al dormitorului va fi echilibrat ca o armonie muzicală.

3. Optează pentru echilibru

Chiar și maximaliștii cu tendința pentru modele îndrăznețe trebuie să aibă în vedere o regulă de bază. Maximum 60% dintr-o cameră poate fi acordat modelelor, dar restul ar trebui completat cu materiale textile într-o singură culoare.

Deci, dacă intenționezi să aplici pe un perete un tapet cu model îndrăzneț, atunci accesoriile textile din dormitor ar trebui să fie moderate din punct de vedere vizual. Și dimpotrivă, dacă mobilierul din dormitor este într-un spirit minimalist, nu excludei combinații îndrăznețe de modele colorate și îndrăznețe pentru materialele textile.

4. Modele botanice și modele geometrice

Probabil că nu te-ai gândit la această combinație, dar o lenjerie de pat cu un model cu plante va fi completat perfect de pernele sau o cuvertură cu linii drepte și modele geometrice repetitive. Reține doar că accesoriile textile trebuie să corespundă vizual și din aceeași paletă de culori de bază aleasă pentru dormitor.

Descoperă mai multe modele, culori și inspirații pentru articolele textile din dormitor