-15% la corpuri de iluminat cu codul LUMINI15 | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să amenajezi un balcon mic

A avea propriul spațiu în aer liber e un vis pentru foarte mulți oameni care locuiesc la oraș. Nici măcar nu contează că e un balcon de doar 4 m². Chiar și așa, poți crea un loc perfect de relaxare, cu o mini grădină de plante sau un loc de relaxare romantic pentru doi.

Există multe posibilități de amenajare. Tot ce trebuie să faci e să te gândești la fiecare detaliu și să alegi accesoriile potrivite. Iar noi te ajutăm să faci asta.

1. Bazează-te pe mobilierul pliabil

Scaunele și măsuțele de cafea sunt un must pe balcon - chiar și în cele mici! Pentru a te deplasa confortabil pe balcon atunci când nu stai jos, alege o masă și scaune pliabile.

2. Ședere (netradițională) pe jos

Pufurile și futonurile pentru exterior sunt o alternativă excelentă la scaunele clasice. Cele de la brandul Karup pot fi folosite chiar și pentru dormit. După ce le-ai strâns, poți crea chiar și un taburet mai înalt. Adaugă lângă ele o măsuță auxiliară joasă, iar locul tău în stil boem e gata acum să te primească.

3. Gândește totul „pe verticală”

Cu cât suprafața balconului e mai mică, cu atât mai mare e creativitatea în utilizarea fiecărui centimetru liber - inclusiv pereții laterali și balustradele.

Deci, dacă dorești să folosești balconul pentru a te relaxa, dar în același timp nu vrei să renunți la mica ta grădină cu plante, folosește ghivece suspendate sau pentru perete. Nu poți găuri peretele? Atunci folosește o etajeră cu mai multe rafturi sau o scară.

4. Folosește spațiul din colț

Colțurile sunt adesea neglijate, însă chiar și pe balcon poți profita de ele la maximum.

Poți folosi etajere stabile de colț în culori vii pe post de spații de depozitare pentru diverse lucruri pe care vrei să le ai la îndemână, ca loc de pus plantele, un felinar sau alte decorațiuni.

Nu trebuie să renunți la confortul de a avea un fotoliu suspendat pe balcon. Atunci când nu-l folosești, pune partea textilă deasupra brațului din lemn de deasupra, astfel încât fotoliul să nu te încurce atunci când te deplasezi pe balcon.

5. Accesorii pentru un confort mai mare

Accesoriile în culori vii și cu modele de plante nu numai că oferă spațiului un caracter mai jucăuș, ci și sporește confortul în timp ce te relaxezi. Așadar, nu uita de perne de șezut, perne decorative și pleduri atunci când decorezi.

Un alt trend îl reprezintă covoarele pentru exterior:
• Sunt ușor de întreținut și foarte rezistente la uzură;
• Protejează picioarele de gresia rece (sau fierbinte);
• Grație ofertei foarte variate, poți găsi cu siguranță unul care să fie pe propriul tău stil, fie că e boem, abstract sau natural;

Vrei mai multe sfaturi și idei pentru a avea o grădină sau balcon stylish? Descoperă mai multe în inspirațiile noastre! ♥