14% reducere folosind codul HELLOSPRING14 | Economisește azi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum alegi mobilierul de grădină după tipul de material

Grădina, terasa sau balconul reprezintă un refugiu, un loc în care ne petrecem timpul cu familia și prietenii în liniște și siguranță. De aceea pentru amenajarea unui colț în aer liber ai nevoie de mobilier funcțional, elegant și confortabil. Noi ți-am pregătit câteva sfaturi practice pentru alegerea mobilierului de exterior.

În primul rând, clarifică aceste 3 aspecte:

Odată ce ai stabilit scopul, funcția și materialul pentru piesele de mobilier este ușor să filtrezi totul pe web și alegerea va fi și mai ușoară. Dar cum să o faci?

1. Scopul mobilierului în grădină

Cât de mult spațiu ai la dispoziție? Este vorba de o grădină mai mică în față sau de o grădină mare care poate găzdui confortabil un set de grădină, un leagăn și un loc pentru servit masa?

Măsoară spațiul, cel puțin orientativ. E recomandat să schițezi un plan al spațiului de exterior. Astfel selectezi corect mobilierul după dimensiune și nu riști să fie mai mare decât terasa ta.

Cu ce scop petreci cel mai des timp în grădină? Îți place să faci des grătar cu prietenii sau preferi să te relaxezi singur pe balansoar?

Câte persoane trebuie să găzduiești? Gândește-te la câte persoane își vor petrece timpul cu tine în grădină, dacă vor fi și copii mici printre ei, dacă aveți toți loc la masă sau dacă trebuie să adaugi câteva scaune stivuibile.

Alege mobilierul de grădină ținând cont de suprafața locului!

Vrei un loc de relaxare sau pentru petreceri la grătar?

Când alegi mobilierul de grădină, ia în considerare și numărul de persoane care îl vor folosi în mod regulat.

2. Funcțiile mobilierului de grădină

Unde depozitezi mobila de grădină peste iarnă și cât de mult ești dispus să o îngrijești? Este o diferență dacă mobilierul de grădină se află sub o pergolă sau o marchiză acoperită, sau dacă este neacoperit și, prin urmare, expus intemperiilor, chiar și iarna. În acest caz, trebuie să fie fabricată din material rezistent.

Unde vei amplasa mobilierul? Ce tip de pardoseală ai pe terasă? Mobilierul cu picioare foarte subțiri se poate strecura ușor printre rosturile din dalele de piatră. Pe de altă parte, o podea de lemn poate fi zgâriată de o bază metalică grea a mobilierului. Dacă trebuie să muți frecvent mobila dintr-un loc în altul, cu siguranță vei aprecia un material mai ușor.

Dacă vei muta frecvent mobilierul de grădină, alege materiale mai ușoare.

Mobilierul de grădină trebuie să fie rezistent la intemperii, mai ales dacă nu este sub un acoperiș.

Pe lângă design, caracteristicile mobilierului de grădină și condițiile de îngrijire sunt aspecte importante.

3. Materialul mobilierului de grădină

După cum am văzut deja, materialul ales este un factor foarte important în procesul de selecție. Nu este vorba doar despre estetică, ci și despre cât de mult va rezista mobilierul și cât de confortabil va fi. Din fericire, există multe tipuri diferite de mobilier din care să alegem, așa că suntem siguri că vom găsi împreună varianta potrivită.

Mobilier de grădină din aluminiu

Aluminiul este foarte apreciat pentru că este ușor, rezistent și nu ruginește. Poți fi sigur că mobilierul cu o construcție din aluminiu va dura mult mai mult decât alte tipuri, chiar dacă îl lași vara afară în ploaie sau chiar și iarna. Acest aspect este important mai ales dacă nu ai un spațiu de depozitare pentru mobilier peste iarnă.

Mobilier de grădină din oțel

Oțelul este, de asemenea, un metal de foarte bună calitate pentru construcția mobilierului, dar trebuie tratat împotriva ruginei. Dacă vrei ca mobila ta de grădină să reziste mult timp, asigură-te că are tratamentul necesar. Acest tip de mobilier este rezistent și mai accesibil ca preț.

Mobilier de grădină din lemn

Mobilierul de grădină din lemn de exemplu, arată impecabil în grădină sau pe terasă. Dar ține cont de faptul că majoritatea tipurilor de lemn necesită îngrijire regulată, altfel durata sa de viață va fi redusă semnificativ. Lemnul poate fi lăcuit, vopsit, tratat cu ulei sau chiar cerat. Așa că nu uita să îl vopsești și să îl impermeabilizezi în mod regulat.

O excepție este mobilierul de grădină din lemn exotictec, salcâm sau eucalipt. Datorită originii sale, acesta este rezistent la paraziți și umiditate, rezistând mult mai mult timp în grădina ta.

Mobilierul de grădină din salcâm se caracterizează prin duritate și rezistență la mucegai și la ciupercile care distrug lemnul.

Lemnul exotic este ideal pentru mobilierul de grădină. Acesta rezistă foarte mult timp.

Vrei o zonă de relaxare în grădină cu o notă exotică? Alege lemnul de eucalipt!

Mobilier de grădină din ratan artificial

Acesta este cel mai frecvent utilizat material pentru mobilierul de grădină. Acest plastic este foarte rezistent la deteriorări mecanice, necesită întreținere ușoară și are un aspect asemănător cu cel al ratanului natural. Ratanul artificial este împletit manual și, prin urmare, este foarte frumos din punct de vedere estetic.

Ratanul natural nu este potrivit pentru mobilierul de grădină și nu este indicat deoarece nu face față intemperiilor și se deteriorează repede. În plus, ratanul artificial este accesibil.

Ratanul artificial este cel mai frecvent utilizat material de suprafață pentru mobilierul de grădină.

Mobilierul de grădină din ratan artificial este rezistent, practic și ușor de întreținut.

Mobilierul de grădină din ratan este frumos și elegant.

Tip Bonami: Artwood

Acordă atenție acestui material special, despre care vom auzi foarte mult în sectorul mobilierului de grădină. Este un plastic care imită foarte bine lemnul. Aspectul clasic și robust este completat de rezistența mecanică și de întreținerea ușoară. Este la fel de dur ca lemnul, dar, spre deosebire de acesta, nu este atacat de paraziți, nu absoarbe apa și nu necesită nicio întreținere.

Dacă se murdărește, este suficient să îl speli cu apă și săpun. Este cel mai frecvent utilizat în fabricarea de blaturi pentru mese.

Artwood este un material artificial care imită lemnul.

Mobilierul de grădină din artwood are un aspect clasic și robust.

Artwood are o rezistență mecanică excelentă și este ușor de întreținut.

Mobilier de grădină din plastic

Plasticul este un material durabil și care își păstrează forma. Mobilierul de grădină din plastic îți va plăcea mai ales dacă vrei să alegi dintre mai multe variante de culori și stiluri, dacă nu ai timp să te ocupi pentru a-l îngriji cu atenție, sau, vrei să fie ușor de mutat și la un preț accesibil.

Mobilierul de grădină din plastic este deseori combinat cu alte materiale precum oțelul sau aluminiul. Plasticul ușurează construcția mobilierului și prețul este mai mic

Cum alegi un scaun de grădină / fotoliu

Atenție la capacitatea de încărcare! Scaunele și fotoliile de grădină de calitate au o capacitate de încărcare de cel puțin 100 kg. Cele mai rezistente, până la 160 kg.

Dacă ai la dispoziție un spațiu mai mic, ți-ar putea fi utile scaunele stivuibile pentru a economisi spațiu. Dacă scaunul nu este stivuibil, acesta poate fi cel puțin pliabil, dar dacă spațiul nu este un aspect important, acesta nu este un factor important în alegerea ta.

În special, caută scaune cu cotiere late pentru antebrațe și cu o înălțime suficientă a spătarului. Ambele caracteristici au un impact semnificativ asupra confortului scaunului.

Cum alegi o masă de grădină

Marea majoritate a meselor de grădină au o înălțime de aproximativ 74 cm. Prin urmare, nu trebuie să te îngrijoreze faptul că scaunele nu se potrivesc cu înălțimea mesei de dining în aer liber.

Cu toate acestea, mare atenție la alegerea materialelor! Pentru o masă folosită în exterior, este important ca structura să fie de calitate și rezistentă, ideal din aluminiu, oțel sau metal. Investiția într-o masă din aluminiu merită cu siguranță.

Un blat din sticlă pentru masa de grădină este frumos, estetic și nu neapărat de evitat, deoarece este adesea din sticlă călită. Dacă știi că vei pune multă presiune pe masă, ar fi bine să optezi pentru ceva mai durabil. De exemplu, artwood menționat mai sus sau o masă cu un blat HPL. Acesta este foarte rezistent la apă, murdărie și abraziune.

Cum alegi un set de grădină

Alege cu atenție dimensiunea setului de grădină! De câte locuri confortabile de șezut ai nevoie? Se va potrivi în grădină sau pe terasă fără să blocheze accesul și mișcarea? Odată ce ai clarificat acest lucru, alege materialul pentru setul de grădină. Structura trebuie să fie rezistentă. Ia în considerare o structură din aluminiu sau oțelul cu un tratament antirugină.

Masă folosită în grădină trebuie să aibă o structură rezistentă.

Alege o masă cu blat din artwood sau HPL.

Scaunul de grădină trebuie să aibă o capacitate de încărcare de cel puțin 100 kg.

Cum alegi umbrela de soare

La alegerea umbrelei de soare sunt importanți doi factori – unghiul de înclinare și nivelul de protecție UV.

În zilele călduroase de vară, când soarele își schimbă poziția pe cer, e foarte practic să ai o umbrelă care poate fi înclinată treptat astfel încât să fii mereu la umbră. Altfel, în ultimele ore de soare poate fi destul de inutilă dacă nu se poate înclina.

De asemenea, acordă atenție nivelului de protecție. Greutatea minimă a husei trebuie să fie de 180g, iar umbrela să protejeze cel puțin împotriva ploilor ușoare. Umbrelele premium oferă și protecție împotriva radiațiilor UV.

Cum alegi decorațiunile de grădină

Terasa este noul living. Este un trend care nu se va demoda prea curând, ba din contră: a avea încă „un living” în grădină sau pe terasă este din ce în ce mai important. Așa că amenajează colțul tău în aer liber la fel de confortabil precum camera de zi. Nu te-ai gândit până acum că poți avea o grădină cu lumini decorative, covoare și perne? Încearcă! Vei vedea cât de relaxat și confortabil te vei simți și în grădină sau pe terasă!

Decorațiunile de grădină pot fi adaptate la o schemă de culori, după materiale sau după un anumit stil, de la boem la rustic.

Articolele textile pentru grădină sunt realizate din materiale care asigură rezistența culorii, rezistență la umiditate și o întreținere ușoară. Pe timpul nopții, poți ascunde într-o cutie decorațiunile care crezi că ar putea fi deteriorate de ploaie.

La fel și covoarele de exterior. Aceste covoare sunt concepute special pentru a fi folosite afară, tocmai de aceea sunt foarte rezistente și ușor de întreținut. Poți alege covoare din materiale naturale, rotunde sau tip traversă.

Ghirlandele luminoase creează o atmosferă idilică

Vazele cu flori nu lipsesc nici de pe terasă

Pernele de exterior îți asigură confortul și în aer liber