-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Ce mobilier de grădină să cumperi: ghid de selecție

Traducerea și adaptarea: ALINA MARIN • 1 MARTIE

Grădina sau terasa a devenit locul în care ne întâlnim cu familia pentru a ne relaxa cu toții în siguranță. Un astfel de loc include și un mobilier practic și stylish în care stai confortabil. Dacă nu ai o astfel de zonă outdoor amenajată, noi îți vom arăta cum poți alege cel mai potrivit mobilier pentru tine.

În primul rând, clarifică aceste 3 lucruri:

După ce ai stabilit la ce trebuie să servească mobilierul, ce funcții trebuie să îndeplinească și ce material e mai potrivit pentru tine, poți filtra cu ușurință totul pe site-ul nostru, astfel încât alegerea să fie mai ușoară.

1. Utilizarea mobilierului de grădină

Cât spațiu ai la dispoziție? E o grădină frontală micuță sau mare, în care intră ușor un set de grădină, un leagăn și un set de dining?

Reorientează spațiul și schițează un plan al grădinii. În funcție de dimensiunile mobilierului, ai o idee de ansamblu și poți lua decizii mai bune.

Cu ce scop vrei să petreci timp în grădină? Îți place să faci grătar alături de cei dragi sau mai degrabă să te relaxezi singur într-un fotoliu balansoar?

Câți oameni vrei să încapă în zona ta amenajată outdoor? Gândește-te cu câți oameni vei petrece timpul în grădină, dacă sunt și copii printre ei, dacă veți încăpea toți la masă sau dacă ai nevoie să cumperi câteva scaune stivuibile.

2. Proprietățile mobilierului de grădină

Unde vrei să ții mobilierul de grădină pe timpul iernii și cât ești dispus să-l îngrijești? Ia în considerare dacă mobilierul de grădină va sta sub o pergolă sau sub un acoperiș ori neacoperit, deci expus la vremea de afară, chiar și pe timpul iernii. Dacă e ultima variantă, atunci acesta trebuie să fie dintr-un material durabil.

Unde vei pune mobilierul? Dacă ai gresie cu rosturi late, mobilierul cu picioare mici se va potrivi perfect. Podeaua din lemn poate fi zgâriată de structura din metal. În caz că trebuie să muți mobilierul dintr-un loc în altul, un mobilier dintr-un material mai ușor e mult mai practic.

3. Materialul mobilierului de grădină

După cum putem vedea, materialul este un factor important în procesul de selecție. E vorba nu numai de estetică, ci și despre cât de mult mobilierul va rezista și cât de confortabil va fi. Din fericire, ai de unde alege, așa că împreună îl vom găsi pe cel mai potrivit pentru tine.

Mobilierul din aluminiu

Este foarte popular deoarece e ușor, rezistent și nu ruginește. Mobilierul cu structură din aluminiu rezistă cu siguranță mai mult decât alte tipuri, chiar dacă îl lași afară în ploaie sau pe timpul iernii.

Mobilierul din oțel

Oțelul este, de asemenea, un metal de o calitate foarte bună pentru structura mobilierului, însă trebuie tratat împotriva ruginii. Un astfel de mobilier este mai durabil și, de asemenea, mai accesibil.

Mobilierul din lemn

Mobilierul din lemn iese frumos în evidență, de exemplu, într-o grădină sau balcon în stil rustic. Însă ține cont de faptul că lemnul necesită o îngrijire regulată, altfel durata sa de viață va fi redusă semnificativ. Poate fi lăcuit, vopsit, colorat, impregnat cu ulei sau chiar ceruit. Așa că nu uita de tratarea lui atentă și de impregnare.

O excepție este mobilierul din lemn exotic - tec, acacia sau eucalipt. Grație originii sale, un astfel de lemn e rezistent la paraziți și umiditate și va rezista mult mai mult timp.

Ratanul artificial

Este ce mai des utilizat material de suprafață pentru mobilierul de grădină. Acest material sintetic este extrem rezistent la deteriorarea mecanică, nu necesită întreținere și, de asemenea, arată ca ratanul natural. Ratanul artificial este țesut manual, astfel încât are un aspect foarte plăcut.

Desigur, nu e perfect, însă ratanul natural nu este potrivit pentru mobilierul de grădină și nu este folosit prea mult în acest scop. Nu poate face față la diferite influențe meteorologice și se deteriorează. În plus, ratanul artificial este mult mai accesibil ca preț.

Sfatul Bonami: artwood

Acordă atenție acestui material special despre care începem să auzim din ce în ce mai multe în domeniul mobilierului de grădină. Aspectul său clasic și robust ca de lemn este completat de rezistența mecanică și întreținerea ușoară. Este la fel de dur ca lemnul, dar comparativ cu acesta, nu atacă paraziții, nu absoarbe apa și nu necesită vreo întreținere anume.

Dacă se murdărește, spală-l cu apă și săpun. Este cel mai des folosit la producrea de blaturi pentru mese.

Mobilierul din plastic

Plasticul este un material durabil care își păstrează forma și se întreține bine. Îl vei aprecia mai ales pentru că ai o ofertă variată de multe culori și stiluri din care să alegi, dar și dacă nu vrei să-ți bați capul cu mobilierul, cauți ceva ușor de mutat, totul la un preț accesibil.

În plus, mobilierul din plastic este din nou la modă, astfel că poți cumpăra piese de calitate în combinație cu alte materiale, precum oțelul sau aluminiu. Plasticul ușurează greutatea structurii mobilierului și face ca prețul întreg să fie mai mic.

Cum să alegi un scaun / fotoliu de grădină

Ține cont de capacitatea de susținere. Scaunele și fotoliile de grădină de calitate trebuie să aibă o capacitate de susținere de cel puțin 100 kg. Cele mai puternice până la 160 kg.

Dacă ai de-a face cu un spațiu mai mic, poți folosi scaune stivuibile de calitate pe care să le poți depozita unele peste celelalte, economisind, astfel, spațiu. Dacă scaunele nu sunt stivuibile, măcar să poată fi pliate. Însă dacă nu ai de-a face cu un spațiu mic, acest factor nu e unul important.

Acordă atenție lățimii cotierelor și înălțimii spătarului. Ambele afectează semnificativ confortul scaunelor și fotoliilor.

Cum alegi masa de grădină

Majoritatea meselor de grădină au o înălțime de aproximativ 74 cm. Prin urmare, nu trebuie să-ți faci griji că scaunele nu se vor potrivi cu masa ca înălțime.

Cu toate acestea, acordă atenție alegerii materialelor. La masă, este important ca structura să fie de calitate superioară - ca de exemplu, din aluminiu, oțel sau metal. Masa poate fi zgâriată sau deteriorată în diverse moduri, așa că investiția într-o structură din aluminiu cu siguranță merită.

Blatul din sticlă arată frumos și nu ai de ce să te ferești să optezi pentru așa ceva deoarece sticla este cel mai adesea securizată. Dacă știi că masa va fi foarte mult solicitată, alege mai degrabă ceva mai durabil. De exemplu, cu un blat artwood după cum am menționat mai sus sau cu blat HPL. Este caracterizat de rezistență mare la apă, murdărie și abraziune.

Cum să alegi un set de grădină

Ia în considerare dimensiunea setului de grădină. Câte persoane ar trebui să încapă? Va încăpea ușor în grădină sau pe terasa ta? După ce ai clarificat aceste aspecte, treci la material. Structura trebuie să fie rezistentă, deci una din aluminiu sau oțel tratat pentru rugină ar fi ideală.

Cum să alegi umbrela

La umbrelele de soare sunt importanți doi factori – unghiul de înclinare și nivelul de protecție.

În zilele călduroase de vară, când soarele își schimbă poziția pe cer, e foarte practic să ai o umbrelă care poate fi înclinată treptat astfel încât să fii mereu la umbră. Altfel, în ultimele ore de soare poate fi destul de inutilă dacă nu se poate înclina.

De asemenea, acordă atenție nivelului de protecție. Greutatea minimă a husei trebuie să fie de 180g, iar umbrela să protejeze cel puțin împotriva ploilor ușoare. Umbrelele premium oferă și protecție împotriva radiațiilor UV.

Cum să alegi decorațiunile de grădină

E adevărat: exteriorul a devenit noul interior. E un trend care nu se va demoda prea curând, ba din contră: a avea încă o „un living” în grădină sau pe terasă a început să devină din ce în ce mai important. Așa că amenajează acest spațiu exterior la fel de confortabil ca un living obișnuit. Nu te-ai gândit până acum că poți avea o grădină cu lumini, covoare și perne? Încearcă! Vei vedea cât de cozy te vei simți acolo.

Poți asorta decorațiunile de grădină în funcție de schema de culori, de materiale sau în funcție de un anumit stil, de la boem la rustic.

Achiziționează articole textile pentru grădină din material durabil Sunbrella, care asigură rezistența culorii, rezistență la umiditate și o întreținere ușoară.Pe timpul nopții, poți ascunde într-o cutie acele decorațiuni care crezi că ar putea fi deteriorate de ploaie.

Poți face zona de stat mai cozy cu ajutorul unor covoare pentru exterior. Sunt concepute pentru a sta în exterior, tocmai de aceea sunt foarte rezistente și ușor de întreținut. Poți alege covoare din materiale naturale, rotunde sau de tipul unor traverse.

Gata! Dacă te-ai gândit deja la dimensiune, scop și ce material să alegi, atunci poți începe să alegi mobilierul pe care te vei relaxa toată vara!