-10% la canapele cu codul CANAPELE10* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-10% la canapele cu codul CANAPELE10* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Cum alegi covorul potrivit pentru camera copilului

Iva Baltaretu
Traducere și adaptare: Alina Marin

Covorul din camera copilului joacă un rol mult mai important decât am crede. Descoperă cum ar trebui să îl alegi astfel încât copilul tău să se bucure de toate beneficiile sale!

Cum alegi covorul potrivit pentru camera copilului?

Și, mai ales, de ce? Poate te gândești că un nou născut nu are nevoie de el. Însă este un accesoriu foarte practic și sigur. Atunci când bebelușul începe să se rostogolească, nu este bine să-l lași singur pe canapea. Mai bine pune-l pe podea, pe covor, unde este în siguranță.

1. Atunci când alegi un covor pentru copii, nu te teme de fibrele artificiale. Covoarele sintetice sunt foarte durabile și sunt ușor de întreținut.

2. Cumpără un covor care este ușor de curățat și care nu reține murdăria și praful între fire. Optează pentru firele scurte în locul celor lungi.

3. Un covor reversibil este ideal, mai ales în camera copiilor. Cu 2 fețe, acest covor practic va fi apreciat atât de către părinți cât și de copii.

4. Noduri sau fire tăiate? Covorul cu fire tăiate se îngrijește mai bine. Poți scoate din el chiar și cea mai mică murdărie.

Cum alegi covorul pentru camera copilului în funcție de vârsta lui?

Pentru cei mici, ia un covor mai mic, în culori mai îndrăznețe și contrastante. Ca model, poți alege dungi interesante, modele geometrice, modele alb-negru.

Pe măsură ce copiii cresc și încep să se joace cu mașini și trenulețe, axează-ți atenția pe un covor pentru joacă cu modele cu șosele, șine, sate și orașe. Astfel de covoare sunt, de asemenea, populare și printre copiii mai mari. Merită cu siguranță să alegi unul!

Ai școlari acasă? Implică-i și pe ei în alegerea covorului. Poți să iei mai multe - unul mai mic de pus sub birou și un covor rotund pentru zona de joacă sau poate de pus în fața patului. De această dată nici măcar nu trebuie să-ți faci griji cu privire la firele mai lungi, deoarece copiii mai mari își pot întreține singuri camera.

Vrei să alegi un covor deschis la culoare sau alb? Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la culorile deschise! Copiii mai mici n-au cum să-l murdărească până nu încep să mănânce singuri sau să picteze.

Marcela, autoarea blogului Nordic Passion, s-a gândit la alegerea unui covor pentru școlărița ei de 10 ani: „Principalele mele criterii au fost dimensiunea și firele lungi, pentru a acoperi cât mai mult podeaua și pentru a crea un loc plăcut și cald pentru a se juca pe covor. Bineînțeles, am fost interesată și de designul în sine, pentru a se potrivi cu restul decorului camerei."

Un covor colorat nu trebuie să fie doar un accesoriu

Unele covoare pentru copii sunt exemple cu adevărat minunate de încurajare a imaginației și al chefului de joacă al copiilor.

· Așa cum am spus și mai sus, covoarele cu modele de drumuri și orașe sunt foarte îndrăgite de copii. Însă dacă copilul tău iubește mai mult animalele, alege covor cu model cu animale.

· Abia învață alfabetul? Atunci alege un astfel de covor cu model cu litere.

· Nu te deranjează dacă sare și se joacă prin casă? Atunci optează pentru acest covor cu șotron.

· Un covor cu model spațial este perfect pentru copii care iubesc universul și stelele.

· Fetița ta încă se îmbracă ca Anna sau Elsa? Covorul Homefesto Frozen este perfect pentru camera ei. Sau alege un covor roz drăguț.

Ce covor ai ales pentru camera copiilor? Etichetează-ne în fotografiile tale pe Instagram, ne-ar plăcea să-l vedem.

Cauți mai multe produse pentru camera copiilor?