-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să alegi cadourile de Crăciun potrivite

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ
Traducere și adaptare: ALINA MARIN

Alegerea cadourilor de Crăciun poate fi o bătaie de cap pentru foarte mulți dintre noi. Toate reclamele și filmele de Crăciun ne induc ideea unui brad imens și un „munte” de cadouri sub el - toate bine împachetate, voluminoase și, mai ales, scumpe. O idee falsă, de altfel, nu-i așa? Tocmai de aici pornește și problema - în loc să fie o activitate plăcută, intervine frustrarea. Așa că haide să ne întoarcem la acea tradiție autentică de a alege și oferi cadouri cu plăcere - îți vom arăta noi cum să faci asta!

1. Nu uita de adevărata semnificație a cadourilor

Încă de prin octombrie începem să simțim o presiune mare asupra noastră în ceea ce privește cadourile de Crăciun. Ne stresăm, crezând că am epuizat deja toate ideile, că darul nu va fi pe placul persoanei căreia i-l oferim sau că o să fie foarte scump. Poate că începem deja să simțim alegerea cadourilor ca fiind o obligație pe care am vrea să o evităm, uitând care este, de fapt, adevărata însemnătate a cadourilor.

Le dăruim pentru a ne exprima afecțiunea, respectul și pentru a întări relațiile cu cei dragi. Iar acest lucru nu poate fi obținut prin preț, brand sau calitate.

În general, suntem curioși să știm de ce o persoană alege un anumit cadou pentru noi și, mai presus de toate, ne încântă că s-a gândit la noi. Așa că nu spune niciodată cuiva aceste cuvinte:

E greu să găsesc ceva pentru tine...
Mereu spui că n-ai nevoie de ceva...
N-am știut ce altceva mai bun să iau...

Astfel de vorbe vor strica toată bucuria. Chiar și micile detalii vor încânta persoana în cauză dacă darul ales e personal și dedicat în funcție de preferințe.

2. Încearcă checklistul nostru de cadouri

Gândește-te la persoana căreia îi oferi cadoul și notează câteva detalii care te-ar putea ajuta să alegi cadoul potrivit. Poate că te va surprinde checklistul nostru neconvențional, însă te asigurăm că te va ajuta să descoperi lucrurile pe care persoana în cauză le preferă.

3. Cadourile personalizate

Sunt cele mai de succes cadouri, iar prețul este exact ultimul lucru care ne-ar putea interesa. Un video făcut de tine, un jurnal cu inițialele sale gravate sau o lumânare handmade vor încânta pe oricine, deoarece arată că ți-ai luat din timp și ai depus efort pentru a face un cadou special. Te gândești ce ai putea oferi?

Relaxare drept cadou

Ia o lumânare parfumată, o cană pentru ceai și un pled moale și pregătește un pachet de relaxare pentru persoana căreia vrei să-i oferi cadoul. Și pentru a te asigura că într-adevăr se va bucura la maximum de cadou, scrie-i și un mesaj în care menționezi că te poți ocupa tu vreo două ore de copiii săi (dacă e cazul) sau să faci curățenie... sau orice altceva, vei ști tu ce să scrii mai exact.

Oferă amintiri

Ia o agendă, multe stickere, benzi washi colorate și post-it-uri și creează un scrapbook pentru cineva drag. Într-un astfel de album de amintiri se pot pune fotografii, mici decorațiuni, se pot scrie texte, titluri sau se pot face ilustrații handmade. Te poți gândi la acest album ca la o carte de povești în care poți contura povestea prieteniei voastre, poți pune suveniruri din vacanțe sau orice altceva dorești. E cel mai frumos și personal cadou pe care-l poți oferi.

Un pachet plin de cadouri

Nu trebuie neapărat să te gândești la un cadou mare și scump. Oferă mai degrabă o cutie specială plină de lucruri mici care pot descrie perfect persoana respectivă și ce exact îi place. De exemplu, poți pune o pereche de șosete haioase, ceaiul favorit, un briceag de buzunar pentru bărbații îndemânatici, iar deasupra poți adăuga un set de bărbierit.

4. Alege cadourile în funcție de simțurile dominante

Cu toții percepem lumea din perspective diferite, în funcție de simțurile pe care le folosim în mod dominant. Gândește-te la persoana căreia îi oferi cadoul și încearcă să-ți amintești cum preferă să abordeze lucrurile:

Tipul vizual

Cum îl recunoști: îi place să arate bine. Poate să privească tablourile și decorațiunile sale preferate tot timpul, așa că l-ai putea face fericit oferindu-i ceva frumos pentru locuința sa.
Cadoul ideal: nu poți da greș cu un tablou, poster sau o bijuterie interesantă.

Tipul olfactiv

Cum îl recunoști: percepe lumea prin intermediul aromelor și nu-și poate imagina o zi fără un parfum plăcut sau o lumânare aromată.
Cadoul ideal: dacă vrei să-i oferi un cadou mai mare, încearcă un difuzor de parfum, iar dacă vrei ceva mic, cu siguranță poți opta pentru o ceară parfumată pentru lampă de aromaterapie sau o lumânare mai mică.

Tipul auditiv

Cum îl recunoști: experimentează sunetele din jurul său foarte intens. Lucrează mereu ascultând muzica preferată - știe exact ce piese îl relaxează sau care îl motivează să muncească mai bine.
Cadoul ideal: un pick-up, o boxă portabilă sau o pereche de căști.

Tipul gustativ

Cum îl recunoști: iubește mâncarea bună și alege mereu ceva delicios. Îi place să încerce mâncăruri noi, să gătească pentru prietenii săi și să descopere restaurante noi împreună.
Cadoul ideal: acest tip de persoană e încântată de orice, fie că alegi să-i oferi un set de vase, cuțite noi, o tavă originală sau orice altceva pentru bucătărie.

Încă nu ești sigur?
Atunci încearcă ideile noastre de cadouri!