-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Vrei un covor în living? Alege-l ca un expert în designul de interior!

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Dacă îți dorești o cameră cât mai confortabilă, este indicat să alegi un covor. Nu numai că o izolează fonic și termic, îi conferă un stil personalizat, dar îi poate da și formă.

Ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi practice despre cum să alegi și cum să folosești covorul nu doar ca decorațiune ci și pentru a mări vizual spațiul din living sau a-l delimita pe zone.

Deschis sau închis la culoare? Cu model glamour sau simplu?

Un covor gri se va potrivi de regulă unui living minimalist, în timp ce un covor roșu cu un model interesant va ieși în evidență într-un interior industrial. O cameră glamour, pe de altă parte, trebuie să aibă o piesă în tendințele anului - un covor cu modele abstracte.

Atunci când alegi o culoare și un model este indicat să ții cont nu numai de gustul tău ci și de mărimea camerei sau întreținere. De regulă, culorile deschise măresc optic spațiul, iar cele închise îl micșorează. Și, în timp ce modelele facilitează camuflarea petelor, covoarele monocrome, pe de altă parte, vor dezvălui și cea mai mică pată.

Covor rotund pentru colțul de lectură

Avantajul incontestabil al covoarelor rotunde este delicatețea lor. Sunt potrivite pentru a accentua o anumită piesă de mobileir (o măsuță sau un fotoliu), dar și pentru a defini un colț de lectură.

Este, de asemenea, un truc popular folosit în camerele mai mici pentru a le mări vizual, mai ales dacă sunt de culoare deschisă. Regula generală este că diametrul unui covor rotund trebuie să fie cât lățimea canapelei.