-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Cum alegem vesela? În funcție de material și de ocazie.

Nu degeaba se spune că „mâncăm și cu ochii”. Deși atenția ar trebui să fie concentrată în special asupra mâncării în sine, un aspect foarte important este și prezentarea de bun gust a acesteia. În timp ce friptura cu sos va fi servită cel mai bine într-un vas din porțelan clasic, preparatele culinare mediteraneene ies în evidență pe farfuriile colorate din gresie .

Prin urmare, atunci când alegi vasele pentru dining, ține cont nu doar de stilul care îți place ci și de materialele din care sunt realizate, a felului de mâncare pe care îl vei servi și cu ce ocazie.

Porțelanul atemporal

Serviciul de porțelan nu este deloc demodat. Dimpotrivă. Datorită proprietăților sale, cunoscut ca un material alb translucid și foarte rezistent, porțelanul va fi întotdeauna una dintre cele mai bune alegeri. Nici porțelanul cu model nu-și estompează culoarea în timp. În plus, acest material rezistă la schimbările de temperatură și la deteriorările mecanice cauzate de tacâmuri.

Cameleonul stilurilor

Mâncărurile servite în vase albe din porțelan câștigă o notă elegantă. Porțelanul alb strălucește atât pe o masă minimalistă, cât și la o sărbătoare pompoasă. Preparatele românești cu sos și cele tipice bucătăriei austro-ungare se remarcă în aceste vase. Cu un serviciu alb de porțelan mergi la sigur. Pentru un decor stilizat îl poți combina cu accesorii colorate.

Gresie ceramică viu colorată

Este posibil ca marginile și suprafațele neuniforme să nu fie un dezavantaj. Acest lucru este valabil în special pentru gresie, care se caracterizează prin aspectul inedit și proprietățile excelente, cum ar fi rezistența și duritatea. Totuși, în comparație cu porțelanul, gresia este mai grea. Diferitele culori se pretează la crearea unui set original prin utilizarea unei varietăți de farfurii și boluri pentru a obține un aranjament de masă inedit.

Nu evita negrul

Vasele negre nu trebuie să fie considerate deloc sumbre. Dacă le așezi pe o față de masă din in sau pe un blat din lemn cu aspect natural, vei obține un efect estetic remarcabil. Datorită posibilităților multiple de combinații cu alte culori, vasele negre se încadrează stilului rustic și boho. Friptura, desertul sau preparatele culinare orientale se remarcă pe o farfurie neagră.

Mai multă inspirație pentru aranjarea mesei?