Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum alegem vesela? În funcție de material și de ocazie.

Nu degeaba se spune că „mâncăm și cu ochii”. Deși atenția ar trebui să fie concentrată în special asupra mâncării în sine, un aspect foarte important este și prezentarea de bun gust a acesteia. În timp ce friptura cu sos va fi servită cel mai bine într-un vas din porțelan clasic, preparatele culinare mediteraneene vor ieși în evidență pe farfuriile colorate din gresie ceramică.

Prin urmare, atunci când alegi vasele pentru dining, ține cont nu doar de stilul care îți place ci și de materialele din care sunt realizate, a felului de mâncare pe care îl vei servi și cu ce ocazie.

Porțelanul atemporal

Serviciul de porțelan nu este deloc demodat. Dimpotrivă. Datorită proprietăților sale, cunoscut ca un material alb translucid și foarte rezistent, porțelanul va fi întotdeauna una dintre cele mai bune alegeri. Nici porțelanul cu model nu-și estompează culoarea în timp. În plus, acest material rezistă la schimbările de temperatură și la deteriorările mecanice cauzate de tacâmuri.

Cameleonul stilurilor

Mâncărurile servite în vase albe din porțelan câștigă o notă elegantă. Porțelanul alb strălucește atât pe o masă minimalistă, cât și la o sărbătoare pompoasă. Preparatele românești cu sos și cele tipice bucătăriei austro-ungare se remarcă în aceste vase. Cu un serviciu alb de porțelan mergi la sigur. Pentru un decor stilizat îl poți combina cu accesorii colorate.

Gresia colorată

Marginile și suprafețele inegale nu trebuie să fie considerate o problemă. Acest material se caracterizează tocmai printr-un aspect original, unic și prin proprietăți excelente cum ar fi rezistența și duritatea. Cu toate acestea, este mai greu decât porțelanul. Pentru un set de vase original alege culori sau modele variate pentru farfurii și boluri.

Nu evita negrul

Vasele negre nu trebuie să fie considerate deloc sumbre. Dacă le așezi pe o față de masă din in sau pe un blat din lemn cu aspect natural, vei obține un efect estetic remarcabil. Datorită posibilităților multiple de combinații cu alte culori, vasele negre se încadrează stilului rustic și boho. Friptura, desertul sau preparatele culinare orientale se remarcă pe o farfurie neagră.

Ceramica fermecătoare

Vasele din ceramică izolează termic foarte bine. Păstrează mâncarea caldă, iar dacă, de exemplu, torni supă fierbinte într-o farfurie din ceramică, vasul nu te va frige dacă îl atingi. În plus, rezistă unei manipulări dure, cum ar fi spălarea cu un burete abraziv. Farfuria albă din ceramică cu model simplu este perfectă pentru orice stil de amenajare a mesei.

Ceramica albastră

Se spune că vasele albastre îți reduc pofta de mâncare. Folosite însă cu moderație și combinate cu alte culori, acestea sunt perfecte pentru salate și sushi.

Mai multă inspirație pentru aranjarea mesei?