-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la tot cu codul ANIVERSARE15* Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Mobilier din paleți DIY: fă-ți propriul șezlong de grădină!

Martina Doležalová · August 2021
Traducere și adaptare: Alina Marin

E ușor să-ți creezi propriul colțișor original de relaxare în grădină. Tot ce ai nevoie sunt câteva bucăți de paleți, uneltele potrivite și niște mâini pricepute. Da, da, ai citi bine: paleții te ajută să creezi un loc confortabil și deosebit. Iar accesoriile, lumânările și pernele moi contribuie la această atmosferă. Află mai multe!

Mobilier de grădină din paleți: De ce ai nevoie?

• 4 paleți (120 x 80 cm): doi ca bază, o parte din al treilea va fi folosit ca suport, iar al patrulea va fi dezasamblat pentru a completa laturile.

• Roți pentru șexlong, de preferat cu frână. De asemenea, verifică dacă are capacitatea de încărcare corectă - 20 kg nu este suficient.

• Burghiu fără fir și șuruburi pentru lemn.

• Polizor și ulei pentru lemn pentru exterior.

Cum procedezi?

1. Schițează cum va arăta șezlongul tău și măsoară totul cu atenție. Șezlongul nostru are două părți, una cu spătar și una fără.

2. Șlefuiește cu grijă cei doi paleți pe care-i folosești la șezlong. Îți recomandăm să folosești un polizor excentric, cu care este foarte ușor de lucrat.

3. Din cel de-al treilea palet, taie partea care va servi drept spătar - al nostru are 45 cm, dar depinde de cât de înalt dorești să fie. Șlefuiește din nou.

4. Ai nevoie de niște plăci suplimentare ca panouri laterale, așa că dezasamblează cel de-al patrulea palet. Netezește cu un polizor plăcile pe care le vei folosi. Înșurubează aceste plăci (scânduri) pe părțile laterale ale paleților.

5. Întoarce paleții și adăugă roțile jos.

6. Conectează spătarul la baza șezlongului cu ajutorul unor șuruburi lungi. Dacă ți-a rămas o scândură în plus, o poți folosi ca spațiu de depozitare la spătar.

7. În cele din urmă, acoperă șezlongul rezultat cu ulei sau vopsește-l cu un lac adecvat. Noi am ales un ulei incolor, care păstrează naturalețea lemnului și îl protejează împotriva intemperiilor.

Sfaturi pentru decorațiuni outdoor

Cum folosești noul șezlong creat? Ei bine, dacă unești cele două părți și înfrânezi roțile, vei crea un șezlong pe care să te relaxezi. O altă opțiune e să lași doar una dintre părți pe post de șezlong, iar pe cealaltă să o transformi în măsuță laterală.

În mod ideal, adaugă o pernă specială pentru șezlong și perne pentru exterior. Pregăște o gustare delicioasă, aprinde o lumânare parfumată și bucură-te de o seară magică în grădină!

Nu uita de corpuri de iluminat pentru grădină sau chiar o vatră.

Articol pregătit de Martina Doležalová. Îi place să lucreze cu lemnul și să creeze în casa ei de lângă Praga. Îi puteți urmări ideile pe contul său de Instagram.