Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să folosești lumina pentru a da o altă dimensiune optică spațiului

Nu trebuie să fii un designer sau un maestru al iluziilor optice pentru a crea o atmosferă impresionantă în casa ta. Tot ce trebuie să faci este să alegi corpul de iluminat potrivit, să aplici câteva trucuri iar apoi poți modela optic întreaga încăpere.

Lasă-te inspirat de selecția noastră de sfaturi pentru a îți lumina locuința într-un mod eficient și de efect.

1

Creează efecte impresionante

Abajurul poate fi un ajutor (discret) cu ajutorul căruia poți influența cantitatea de lumină transmisă. De asemenea, acesta îți permite să obții efecte impresionante.

În timp ce abajururile realizate din țesătură sau hârtie ajută la crearea unei lumini slabe, cele din metal ajută la o focalizare mai bună a razelor. Iar dacă alegi varianta celor din răchită sau din materiale perforate, vei obține ornamente interesante pe pereți.

Sfat:
Unele candelabre sau lustre pot părea prea impunătoare, însă nuanțele minimaliste le transformă în elemente jucăușe care pot adăuga dinamism și eleganță interiorului.

Frumusețea austerității

Pentru interioarele amenajate în stil industrial, corpurile de iluminat austere, de exemplu, becurile suspendate - sunt suficiente.

Cu toate acestea, reține că, fără un abajur, becurile puternice pot orbi privirea.

Iluminat echilibrat

Dacă lustra este un element care domină încăperea, celelalte corpuri de iluminat trebuie să armonizeze cu aceasta, nu să atragă și mai mult atenția. Prin urmare, alege-le pe cele cu un design mai simplu.

2

Formele în rol principal

În timp ce aproape toate modelele de țesături vor arăta bine pe un corp de iluminat în formă cilindrică, cele liniare și semilungi nu sunt potrivite pentru formele conice.

În cazul în care lustra va fi principala sursă de lumină, alege abajururi care lasă să pătrundă lumina - de preferință hârtie sau țesături deschise la culoare.

De efect

Dacă dorești un iluminat de ambianță, optează pentru surse de iluminat cu abajururi perforate sau din sticlă colorată.

Acestea creează noaptea contraste interesante de lumină și umbră pe pereți.

Dimensiunea potrivită

Ajustează dimensiunea abajurului lustrei în funcție de locul amplasării - deasupra unei mese sau a unor spații mai mici este suficient un diametru de 30 cm; pentru spații mai mari alege peste 40 - 50 cm.

Nu ai găsit corpul de iluminat dorit?