REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Un candy bar conceput de bloggerul culinar Kitchen Story

Să fim serioși, cine nu iubește dulciurile? Iar dacă e vorba de o petrecere, indiferent dacă este pentru copii sau pentru adulți - un colț garnisit cu tot felul de bunătăți nu poate lipsi. Nu e nevoie să reinventezi roata: câteva preparate simple, câteva echipamente de bază și ceva inspirație sunt singurele lucruri de care ai nevoie pentru a câștiga titlul de „gazda anului”.

Impresionează-ți oaspeții cu panna cotta delicioasă, brioșe cu caramel, acadele de casă (cake pops) sau mini deserturi Pavlova. Cu rețetele și ideile bloggerului culinar Kitchen Story, va fi floare la ureche!

Brioșe cu caramel

Cantitate: 12 bucăți
Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 20 minute

Aluat:
100 g unt
160 g zahăr
1 linguriță extract de vanilie
2 ouă
200 g făină
1,5 linguriță de praf de copt
un praf de sare
50 ml lapte

Cremă:
300 g caramel
400 g mascarpone

Pentru decorare:
12 caramele și nuci pecan tocate

Mod de preparare:

1.
Preîncălzește cuptorul la 170 °C și tapetează formele cu hârtie de copt pentru brioșe.

2.
Se bat untul și zahărul până când amestecul devine omogen. Se adaugă extractul de vanilie și se încorporează treptat ouăle.

3.
Se amestecă făina, praful de copt și sarea într-un bol. Amestecul uscat se adaugă peste compoziția de mai sus, cu unt și ouă. Se toarnă laptele și se frământă până se obține un aluat omogen.

4.
Compoziția rezultată se toarnă în forme - umple-le trei sferturi cu aluat. Se introduce în cuptor și se coace timp de 20 de minute.

5.
Pentru cremă, se amestecă caramelul și crema de mascarpone cu ajutorul unui tel.

6.
După ce brioșele s-au răcit, întinde crema cu ajutorul unei pungi speciale pentru decorare.

7.
La final, se decorează cu caramele și nuci pecan tocate mărunt.

Cake pops (acadele de casă)

Cantitate: 20 bucăți
Timp de preparare: 30 minute + timpul de răcire

Aluat:
150 g biscuiți
50 g nuci
4 linguri de zahăr pudră
2 linguri de cacao
1 linguriță de condimente pentru turtă dulce
50 g unt la temperatura camerei
200 g mascarpone

Glazură:
200 g ciocolată neagră
80 g unt

Pentru decorare:
fructe liofilizate zdrobite
fistic zdrobit
decorațiuni de ciocolată

Mod de preparare:

1.
Pune biscuiții și nucile în bolul unui robot de bucătărie și mixează delicat. Toarnă compoziția într-un bol și adaugă zahărul pudră, cacaua și condimentele. Se amestecă bine.

2.
Adăugă untul și mascarpone și amestecă până când se formează un aluat compact. Se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

3.
Se topesc untul și ciocolata mărunțită la bain-marie.

4.
Se modelează aluatul răcit în biluțe și se înfige un băț de acadea în centru. Se înmoaie acadelele în glazura de ciocolată și se presară în funcție de preferințe.

5.
Se lasă la frigider peste noapte sau cel puțin 2 ore.

Panna cotta cu ciocolată albă și zmeură

Cantitate: 4 porții
Timp de preparare: 20 minute + timpul de răcire

Ingrediente:
500 ml smântână cu grăsime 30%
70 g zahăr
semințele de la 1 păstaie de vanilie
un praf de sare
3 pliculețe de gelatină
100 g ciocolată albă

Pentru decorare
zmeură proaspătă și zmeură liofilizată zdrobită

Mod de preparare:

1.
Se toarnă smântâna într-o cratiță mică și se încălzește până la puțin sub punctul de fierbere. Ține cont de faptul că smântâna nu trebuie să fiarbă așadar oprește focul la timp. Adăugă zahărul, sarea și semințele de vanilie, amestecând cu un tel până când zahărul se dizolvă.

2.
Se pune apă într-o farfurie adâncă și se așază în ea foliile de gelatină, până ce acestea se înmoaie. După ce se scot din apă, se scurge excesul de apă și se adaugă în crema fierbinte, amestecând totul foarte bine.

3.
Se topește ciocolata ruptă într-un bol termorezistent la bain-marie. Se amestecă constant, adăugând treptat amestecul de smântână puțin câte puțin.

4.
Toarnă amestecul de panna cotta în pahare și lăsă-le să se răcească la temperatura camerei înainte de a le pune în frigider. Ideal ar fi să le lași la frigider peste noapte sau cel puțin 4-5 ore.

5.
Folosește zmeură proaspătă și zmeură liofilizată zdrobită pentru o decorare în funcție de preferințele tale.

Dacă dorești și mai multă inspirație pentru accesorii de copt, click pe link-ul de mai jos!