Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Bonami în vizită: o cameră minimalistă a copiilor by Bolla Viki

Se spune că fiecare copil are o dorință înnăscută de a descoperi și a învăța despre universul care îl înconjoară; trebuie doar să știi cum să îi cultivi această capacitate. Copilul tău are așadar nevoie de un spațiu în care să se poată dezvolta și să se simtă în largul său. Iar Melinda Kálmán - mamă a doi băieți, coordonator al unui centru de educație a copiilor cu nevoi speciale și creatoare a conceptului unic Varázspalló este de aceeași părere. De mulți ani, ea încearcă să transmită acest mesaj către cât mai multe grădinițe și școli.

Acest concept faimos (pe bună dreptate) și-a făcut loc și în locuința designer-ului de modă Bolla Viki, unde - cu puțin ajutor de la Bonami - a luat naștere un adevărat paradis al copiilor. Urmează sfaturile Melindei și concepe-ți propriul colț de rai pentru copilul tău!

Viki Bolla este mama a două fiice frumoase și creatoarea brandului viktoriabolla. De-a lungul anilor, ea a demonstrat că rolurile de mamă și femeie de carieră sunt compatibile și pot fi îndeplinite în același timp.

Mi-am început afacerea în calitate de mamă. În jobul meu, mă inspiră foarte mult acest rol, pentru că vreau să le arăt fiicelor mele că a fi mamă nu înseamnă să renunți la visele tale.

Te întrebi cum să combini perfect rolul de mamă cu jobul? Începi prin amenajarea camerei celui mic, cumpărându-i jucării pentru dezvoltarea abilităților motrice, prin care să-i creezi un spațiu în care își poate lăsa imaginația să zburde.

Dar de ce anume este nevoie pentru o cameră bazată pe principiile Montessori?

Simplitate

Dacă o jucărie nu spune chiar totul despre ea încă de la prima vedere, atunci copiii sunt liberi să se joace cu propria lor proiecție a obiectului pe care îl au în față. Viki este de aceeași părere - a ales doar obiecte și jucării care să îi ofere copilului său posibilitatea de a se bucura de propria creativitate.

Pentru mine este foarte important ca fetițele mele să se poată juca păstrându-și atât conexiunea atât una cu cealaltă, cât și cu spațiul în care se află. Așadar, caut pe cât posibil jocuri și jucării care să fie interesante atât pentru cea mare, cât și pentru cea mică. Iar amândouă adoră jocurile și jucăriile care le permit să construiască. Ceea ce pentru un adult pare o simplă bucată de lemn, pentru ele e o sursă absolut inepuizabilă de descoperire a echilibrului și a abilităților motrice.

Jocuri „cu final deschis”

Jocurile „open ended” - „cu final deschis” încurajează copiii să descopere variații aproape infinite ale modului în care pot fi folosite.

Acestea încurajează creativitatea, nu sunt plicticoase și ajută la construirea imaginației copiilor. Indiferent dacă vorbim despre blocuri de construit, elemente de tip puzzle, discuri, mingi, păpuși sau figurine, mingi din sticlă sau elemente inspirate din natură. Toate îi ajută să înțeleagă mai bine propriile emoții sau întâmplările din viața de zi cu zi.

Obiecte realizate din materiale naturale

În lumea plasticului de unică folosință, un element cu atât mai important pentru copiii noștri sunt ingredientele și elementele naturale, respectiv posibilitatea de a le descoperi și de a se juca cu ele.

Atingerea și mirosul jucăriilor din lemn sau textile le influențează percepția copiilor asupra acestora, fiind totodată mai durabile și de o calitate mult mai bună decât variantele lor din plastic.

Importanța mișcării

Mișcarea este una dintre abilitățile-cheie atât pentru copii, cât și pentru adulți. Permițându-le copiilor să se miște liberi, le vei dezvolta încrederea în sine, abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea de a fi independenți. Iar dacă alegi bine cele câteva obiecte care îi înconjoară, folosindu-ți și creativitatea, le vei transforma camera (sau întreaga casă) într-un veritabil loc de joacă.

Balansarea și legănarea sunt două forme de joacă prin care copiii dobândesc și își organizează abilitățile motrice și senzoriale. Legănarea este ideală pentru a îi învăța cum să privească lucrurile dintr-o altă perspectivă, dezvoltându-le simțul echilibrului și îmbunătățindu-le percepția asupra mișcării.

Comunicare

Un spațiu minunat pentru a petrece timpul împreună este un colț dedicat cititului! Prin ce se remarcă o carte Montessori?

• Aceasta reflectă realitatea percepută de un copil cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani - bebelușul abia a ajuns pe lume și descoperirea mediului care îl înconjoară este foarte interesantă și incitantă. Așadar încercăm să facem acest proces cât mai facil.

• Un vocabular variat, adaptat vârstei.

• Ilustrații frumoase și valoroase artistic.

• Povești adaptate vârstei, sincere și simple.