-20% la canapelele din stoc folosind codul CANAPELE20 | Economisește azi →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Grădina, noul living pe timp de vară

Irina Klomp Stanescu
Irina Klomp Stanescu
Bonami Blogger

Oricât de mult îi plac călătoriile, Roxana Ciuchilan recunoaște că de când s-au născut copiii a înțeles cât este de important să petreacă timpul acasă împreună și să se bucure toți patru de zilele liniștite. De aceea în ultimul an au încercat să înfrumusețeze fiecare colț al casei lor. Iar grădina este acum unul dintre locurile preferate pentru a petrece timpul afară cu micuții, in timp ce lucrează sau se relaxează.

@prinlume
nu este doar jurnalul de călătorii al Roxanei, ci este și locul unde ne împărtășește momentele petrecute cu cei dragi din grădina nou amenajată cu mobilier și accesorii de la Bonami.

Vara trecută ne-am mutat în plină caniculă și nu am simțit cu adevărat ce înseamnă să ai o grădină de care să te poți bucura. Era înfiorător de cald și să deschizi geamul, nici vorbă de stat afară. Anul acesta însă, ne-am pregătit din timp. Am vrut să amenajăm un loc în care să putem sta toata ziua, un fel de extensie a casei, dar… afară.

Cum peretele livingului este numai din geamuri, cu uși mari care se deschid înspre grădină, am vrut să pară că am mărit camera în care petrecem cel mai mult timp (livingul) dar să fim afară, la aer. Nu am ales un stil anume, am vrut doar să fie cât mai relaxat și simplu.

Nu știam exact cum și ce să alegem, în ce stil sau ce cromatică, dar știam foarte clar că ne trebuie un set de mobilier de grădină, un covor de exterior pe care să se poată juca copiii, o umbrelă de soare gigant care să ne ferească de soare, șezlonguri pentru plajă și, bineînțeles, un grătar.

Grădină noastră nu e mare (ba dimpotrivă, e chiar micuță) însă avem o mică platformă de lemn unde intenționam să punem toate aceste lucruri. Și de aici a pornit totul, am ales produsele fără să ținem cont de trenduri sau culori de sezon, tocmai ca să le putem folosi cât mai mult timp de acum înainte.


În primul rând, am ales un set de mobilier de grădină, cu fotolii, canapea si măsuță de cafea. A fost de altfel printre primele lucruri comandate atunci când ne-am mutat, atât de mult ne doream să avem grădina amenajată cât mai de repede. Am ales un set de mobilier simplu, din ratan artificial, deschis la culoare (un gri deschis) și cu detalii din lemn.

Ulterior am adăugat covorul și pernele de exterior (de multă vreme ne doream unul asortat cu pernele de exterior).


Eu mi-am dorit enorm de mult să avem și un mic colț în grădină unde sa facem plajă, așa că am ales și două șezlonguri de grădină din lemn și pânză. Mi-a plăcut foarte mult designul lor simplu și ușurința cu care se închid/deschid și depozitează.

Andrei și-a dorit foarte mult un grătar și un set de accesorii pentru grătar.


Partea bună este că putem lăsa toate accesoriile (inclusiv covorul și pernele) afară peste noapte, nu este nevoie să le strângem, sunt speciale concepute pentru exterior.

Am ales și ghirlande luminoase de exterior, pentru o atmosferă frumoasă în grădină seara, păturici și perne asortate cu covorul. In perioada ce urmeaza vom lua suporturi și ghivecepentru flori. Avem câțiva copăcei în curte deja, care dau „viață” grădinii, însă mi-ar plăcea să avem și multe flori, care să înfrumusețeze și mai mult terasa.