100 Lei sau 400 Lei reducere la comanda ta | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum se amenajează o terasă

Cum ar arăta „terasa ta de vis”? Ar trebui să aibă spațiu pentru ca tu să organizezi petreceri cu prietenii sau dimpotrivă, o vezi ca pe o bucătărie de vară în aer liber sau, de ce nu, ca pe un birou unde poți să lucrezi și să te relaxezi deopotrivă? Sau poate vrei să o transformi într-un living de vară pentru familia ta.

Indiferent de varianta pe care o ai în minte, ți-am pregătit o mulțime de sfaturi pentru alegerea mobilierului și accesoriilor pentru grădină, cu ajutorul cărora vei reuși să îți transformi terasa în spațiul pe care ți-l dorești.

În prima fază a planificării, concentrează-te pe cele trei aspecte definitorii ale spațiului: dimensiunea, rolul pe care îl va îndeplini și stilul abordat.

1. Spațiu utilizat în totalitate, dar nu aglomerat

O terasă de 20 m² oferă suficient spațiu pentru o zonă de relaxare completă, pentru întreaga familie. Totuși, e important să nu încarci spațiul cu mobilier și accesorii. Întotdeauna trebuie să ai suficient spațiu pentru a te mișca liber.

Câte persoane se vor afla pe terasa ta în cea mai mare parte a timpului? Dacă pentru 90% din timp răspunsul este 4 persoane, trebuie să asiguri locuri pentru 4, sub forma unor scaune, fotolii sau canapele. Pentru aniversări cu invitați, poți găsi spațiul de care ai nevoie sub forma unei bănci, scaune pliante sau saltele futon.

2. Determină principala funcție a spațiului

Ce se va întâmpla cel mai des pe terasa ta? Vei lua prânzul, cina, sau te vei întinde ca să te relaxezi și să te bucuri de soare? Sau poate că în acest an, o vei folosi pe post de birou pentru a lucra de acasă?

Atunci trebuie să decizi ce fel de mobilier vrei să cumperi. O masă cu scaune este perfectă pentru a lua masa și a lucra. Pentru relaxare, alege o canapea moale pentru exterior, împreună cu o măsuță joasă pentru cafea. ♥

3. Mobilier care „crește” cu tine

Atunci când alegi mobilierul, trebuie să te gândești că acesta trebuie să îți fie alături mai multe sezoane. Așadar, e recomandat să eviți experimentele de stil și să alegi piese al căror design nu se va demoda ușor. Iar alegerea materialului este crucială.

O alegere clasică este mobilierul din lemn masiv, care își schimbă în mod natural aspectul, acumulând o patină dată de trecerea timpului. Pe de altă parte, timpul va lăsa semne minime asupra mobilierului din metal.

Pe deasupra, dacă alegi o colecție în stil minimalist, se va adapta cu ușurință schimbărilor de trenduri de peste ani. Îți va fi de ajuns să schimbi accesoriile mici și textilele.

Dacă încă eziți în a alege, inspiră-te din articolul următor:

4. Locația și durabilitatea mobilierului

Atunci când alegi o piesă de mobilier, trebuie să îi alegi și viitoarea locație. Terasa ta este parțial sau complet acoperită și protejată de ploaie? Sau mobilierul va fi expus permanent capriciilor vremii?

În cazul mobilierului din lemn, trebuie să ții cont de protecția și întreținerea periodică a acestuia. Pe de altă parte, o piesă construită din metal, cum este aluminiul, nu va avea nevoie de îngrijire specială, iar fluctuațiile de temperatură și umiditate vor avea un impact minim asupra ei.

Vrei mai multe sfaturi și ponturi pentru alegerea mobilierului și accesoriilor pentru grădină?

Le poți descoperi în inspirațiiile noastre ♥