Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Alege draperiile ca un expert!

Draperii în bucătărie, lungi și transparente sau draperii blackout pentru living și dormitor? Știm că poate fi o mare bătaie de cap să alegi piesa perfectă care să contribuie la crearea unui decor ideal, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al funcției.

Hadnagy Tímea este un nume asociat cu birouri frumoase, cafenele și case confortabile în Ungaria. În cea mai recentă rubrică a ei pentru Bonami, ne împărtășește sfaturi utile pentru a face din amenajarea de interior un proces simplu și plăcut. Învață de la un adevărat profesionist cum să alegi draperiile!

Ce este în tendințe?

Trendurile vorbesc puțin despre draperii, iar în casele minimaliste de multe ori sunt inexistente. Cu toate acestea, draperiile, care acționează ca scuturi de intimitate, oferă mai mult decât atât. Alegerea materialelor și a culorilor determină personalitatea și atmosfera unui spațiu.

Cel mai căutat stil rămâne echilibrul dintre designul minimalist și o culoarea naturală. Prin urmare, perdelele cu modele excentrice și dinamice au trecut pe plan secund. Predomină însă materialele naturale cu ar fi inul și bumbacul.

Alege în funcție de funcție!

Înainte de a decide modelul, lungimea, materialul și culoarea draperiilor, va trebui să știi exact care va fi funcția lor. Decorativă sau practică?

Dacă ai copii mici sau animale de companie în casă de exemplu, aceste două aspecte importante îți vor influența decizia.

Crearea unei atmosfere primitoare

Dacă îți dorești o draperie cu model în zona de dining și bucătărie, alege napronul de pe masă într-o culoare similară și te vei bucura de un echilibru estetic! Draperiile din bucătărie sunt de obicei mai scurte și din materiale subțiri, tocmai pentru a fi ușor de manipulat.

Pentru dormitorul copiilor draperia cu model este o idee apreciată mai ales de cei mici, dar ține cont să alegi o draperie opacă dacă nu există jaluzele sau rolete la ferestre.

Culori luminoase sau întunecate?

În principiu, pentru draperiile translucide este indicat să alegi nuanțe și culori mai deschise, iar pentru cele opace poți selecta materiale grele și închise la culoare.

În timp ce în unele țări draperiile sunt un must-have, în Olanda, de exemplu, nu se supără nimeni să servească cina sub privirile celor care trec pe lângă fereastra lor.