Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

7 motive pentru care să iubești inul

De mii de ani, acest material a fost lăudat constant pentru proprietățile sale excepționale. Egiptenii antici îl purtau pentru a se proteja de căldura intensă a deșertului, iar crescătorii europeni de in țeseau din aceste fibre lenjerii de pat atât de prețuite, încât adesea erau trecute de la o generație la alta sub formă de zestre.

Producția țesăturilor din in necesită mulți pași și o procesare delicată. Totuși, rezultatul final reprezintă o țesătură naturală, durabilă și de calitate superioară, care și-a asigurat deja un loc în istorie iar acum își va avea unul și în dormitorul tău.
Citește mai jos toate motivele pentru care te vei îndrăgosti și tu de in.

1. Un material care îndeamnă la relaxare

Lenjeriile din in au o caracteristică absolut unică. Deși arată perfect și adaugă un plus de stil patului, cearșaful din in nu e niciodată perfect plat.

Acest fapt se datorează cutării naturale a materialului - un aspect specific și binecunoscut al țesăturilor din in. Acest detaliu arată într-un mod discret că materialul este unul 100% natural.

2. Sustenabilitate

Inul este cea mai puternică fibră naturală utilizată în textile la nivel mondial. Este cu 30% mai durabil decât bumbacul, spre exemplu. Cu îngrijirea și întreținerea potrivită, te poți bucura de o astfel de piesă zeci de ani la rând.

3. Proprietăți antibacteriene

Lenjeria de pat din in este un ajutor de nădejde în lupta împotriva bacteriilor, fiind așadar apreciată mai ales de cei ce suferă de alergii și de astmatici.

Inul este rezistent la mucegai, polen, praf și îndepărtează în mod natural insectele. Mulțumită acestor proprietăți, are un efect pozitiv asupra pielii și nu necesită să fie spălat la fel de des precum bumbacul, spre exemplu.

4. Reține căldura iarna și răcorește vara

O lenjerie de pat este perfectă pentru orice anotimp. O pătură ușoară, îmbrăcată cu un cearșaf de in, te va răcori într-un mod plăcut, fiind așadar alegerea perfectă pentru toți cei ce nu pot să adoarmă dacă nu sunt acoperiți cu ceva - chiar și în cele mai călduroase seri de vară. În același timp, aceasta funcționează ca un izolator natural, care îți va oferi căldură și confort pe timpul iernii.

5. Material absorbant

O lenjerie din in poate absorbi până la 20% umiditate fără a oferi senzația că ar fi udă. Această capacitate de a ține umezeala departe de corpul tău îți va păstra pielea catifelată și rece în timpul somnului. Pe deasupra, absoarbe și mirosurile. Așadar, va rămâne proaspăt mult mai mult decât alte materiale.

7. Întreținere ușoară

Nu trebuie să îți faci griji cu privire la întreținere - pur și simplu urmează instrucțiunile producătorului. În general, țesăturile din in se spală întoarse pe dos, la un program și cu un detergent delicat (preferabil, bazat pe săpun).

La prima spălare se recomandă apa rece; pentru următoarele poți merge pe 40-60°C. Inul poate fi centrifugat, uscat în uscătorul electric sau călcat. Pentru o călcare mai ușoară, îți recomandăm să folosești abur sau să îl stropești ușor cu apă.