Îți poți răsfăța perechea pe tot parcursul anului, nu numai de Ziua Îndrăgostiților, iar pentru asta noi ți-am pregătit câteva sfaturi foarte utile. Citește articolul de mai jos în care îți arătăm cum să faci sare de baie homemade, cum să pregătești rețete delicioase sau cum poți să-i transmiți partenerului tău sentimentele tale prin intermediul florilor.
E ușor să faci sare de baie acasă. Îți trebuie doar câteva ingrediente și poți folosi chiar și sare de mare grunjoasă.
• Sare de mare de calitate, eventual sare Epsom specială, de Himalaya sau de la Marea Moartă.
• Ulei esențial de care îți place. Îți recomandăm să cauți uleiuri de calitate de la branduri recomandate, nu așa numitele „uleiuri cu arome”. De asemenea, ai grijă la cel cu scorțișoară, de exemplu. Chiar dacă miroase frumos și te relaxează, folosit în exces poate dăuna pielii în mod vizibil.
• Flori uscate și naturale.
1. Pune 300 g de sare într-un recipient din sticlă
2. Adaugă aproximativ 20 de picături de ulei esențial. Noi am folosit de mușcată, care are un miros floral plăcut și este mai accesibil la preț decât uleiul esențial exclusiv de trandafir. Amestecă.
3. În cele din urmă, adaugă florile. Nu-ți fie teamă să adaugi și unele naturale - sarea este higroscopică, așa că va absorbi apa din ele.
4. Numără aproximativ 120 g pentru o baie, cam o mână de sare.
Simbolismul florilor a fost menționat încă din Antichitate, însă extensia „limbajului florilor” este atribuită lui Lady Mary Wortley Montagu, care a călătorit cu soțul său în Orient în secolul al 18-lea. În scrisorile sale trimise către Anglia, aceasta le spune celor dragi despre semnificația unor anumite flori pe care aceștia le foloseau pentru a comunica în haremuri.
• Lalelele exprimă dragostea pură, pasiunea și bunătatea. Ideale ar fi în culoarea roșie.
• Trandafirul este un simbol clasic al dragostei și pasiunii. Poate exprima sentimente sincere fără prea multe cuvinte.
• Garoafele sunt din nou la modă. Oferă unele roșii persoanei pe care o admiri.
• Hortensiile semnifică sinceritate și acțiuni făcute din suflet.
• Crinul alb apare adesea în picturile cu Fecioara Maria. Culoarea lui albă simbolizează puritatea.
Poate părea dificil, însă nu e așa. Foodbloggerița Bára Říhová din Cehia a pregătit o rețetă simplă pe care o poți încerca și tu. Nu numai că arată fabulos, dar are și un gust divin.
Gustul somonului este amestecat cu smântâna fină, iar dacă adaugi și câteva crenguțe de mărar proaspăt, rezultatul va fi perfect. Ce zici, încerci și tu?
• 100 g de făină simplă; • 100 g de unt rece; • 1 ou (mai mic); • 1 lingură de apă cu gheață; • un praf de sare;
• 500 g de smântână grasă (18% +); • 1 - 2 lingurițe de condimente de ierburi; • sare și piper proaspăt măcinate (după gust); • aprox. 250 g somon afumat;
Pentru decor: varză proaspătă, ierburi uscate sau proaspete, ca de exemplu mărar.
1. Coace mai întâi tartele. Amestecă făina, sarea și untul rapid ca un streusel. Adaugă oul și apă și frământă totul într-un aluat neted.
2. Atunci când frămânți, întinde aluatul cu podul palmei, astfel încât să iasă perfect.
3. Pune aluatul în frigider pentru o oră, după care pune-l în formele de tarte / brioșe. Bagă-le la cuptorul preîncins la 180°C până când acestea se rumenesc auriu.
4. Cum prepari umplutura: amestecă smântâna cu ierburile, sarea și piperul și umple cu ea tartele deja răcite.
5. Pune deasupra bucăți de somon afumat și decorează după cum dorești. Servește-le reci.
Baza de ciocolată cu cremă de zmeură și mascarpone ți se va topi pe limbă. Dacă și tu ești de părere că dragostea trece prin stomac, pregătește aceste brioșe delicioase. Ideal, pregătește-le cu o zi înainte, astfel încât să lași crema să se așeze.
• 125 g de unt; • 160 g de ciocolată bogată în cacao; • 70 g de zahăr de trestie; • 3 ouă mari; • 80 g de făină normală; • 1 linguriță de praf de copt; • un vârf de sare;
• 200 - 300 g de zmeură congelată; • 250 g de mascarpone; • 100 ml de frișcă; • zahăr fin măcinat (după gust);
1. Coace mai întâi brioșele. Topește untul și ciocolata într-o baie de apă. Lasă-le să se răcească ușor, însă nu să se solidifice.
2. Bate ouăle cu zahărul într-o spumă pufoasă de cel puțin două ori în volum.
3. Combină treptat ciocolata topită cu spuma de ou și, în cele din urmă, adaugă făina cernută cu praful de copt folosind o spatulă.
4. Preîncălzește cuptorul la 180° C. Tapetează forma de brioșă cu „păhărele” din hârtie, toarnă aluatul cam la jumătate și coace timp de aproximativ 15 - 20 de minute.
5. Pregătește crema. Fierbe zmeura într-o oală, strecoar-o bine, după care reîncălzește sucul cu o lingură de amidon sau două lingurițe de pectină.
6. Se lasă să se răcească și se bagă la frigider. Ziua următoare bate crema cu mascarpone și zahărul măcinat.
7. Decorează suprafața brioșelor cu cremă și decorează cu fructe proaspete după cum dorești.
Poți pune lumânări oriunde - în baie, pe masă sau chiar atent pe lângă pat. Doar ține cont de siguranță și nu le lăsa niciodată nesupravegheate.
Te gândești ce lumânare să alegi? Orientează-te după aceste parfumuri:
• Ambra induce sentimente plăcute și are efecte pozitive asupra sistemului nervos. Reduce tensiunea, ameliorează stresul și calmează.
• Iasomia trezește pasiunea și este un afrodiziac atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
• Bergamota are un parfum fresh care trezește spontaneitatea și optimismul. Te vei simți relaxat și fără griji.
• Trandafirul te cucerește, uleiurile sale esențiale calmează și ameliorează stresul. În plus, acționează și ca afrodiziac.