Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

3 rețete pentru desertul de Crăciun fără gluten și fără lactoză

Crăciunul se apropie cu pași repezi și vrei să pregătești ceva dulce și pentru pe cei care au intoleranță la gluten sau lactoză? Sau pur și simplu îți dorești ca în locul prăjiturilor tradiționale să pregătești altceva?

Îți propunem 3 rețete uimitoare de la poloneza Agnieszka, care împărtășește metode de preparare rapide pentru o mulțime de bunătăți sănătoase pe profilul ei de Instagram bezglutenu_bezlaktozy Încearcă turta dulce, prăjitura cu mac sau desertul fără coacere și bucură-te de un Crăciun delicios și sănătos. ♥

Turtă dulce

Ingrediente:
• 2 albușuri
• 100 g unt fără lactoză
• 1 lingură miere
• 2 linguri semințe de chia
• 3 linguri zahăr
• 3 linguri făină de mei
• 2 linguri de făină de porumb, orez sau dovleac
• ulei pentru uns forma de copt

Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un castron și amestecă timp de 15 minute. Formează o bilă din aluatul frământat, înfășoară în folie și lasă la frigider, la rece, timp de o jumătate de oră. Între timp, unge forma de copt cu ulei. Împarte aluatul în bucățele mici și pune-le în forma de copt. Pune la copt timp de 30 de minute la 160 ° C în cuptorul preîncălzit.

Vrei să pudrezi rapid prăjitura cu zahăr farin? Cu o sită din inox pentru ceai este cea mai bună soluție. Le poți recomanda acest pont și prietenelor tale.

Desert cu migdale fără coacere

Ingrediente:
• 300 g de migdale măcinate
• 3 linguri de apă de trandafiri alimentară
• 150 g zahăr pudră
• 3/4 linguriță extract de migdale
• 1/2 linguriță extract de vanilie
• 100 ml apă rece
• un vârf de vopsea alimentară verde și roșie (opțional)

Mod de preparare:
Pune apa de trandafiri, zahăr pudră, extract de vanilie, extract de migdale și apa rece într-o oală. Se amestecă bine la foc mic până se formează un sirop gros (aproximativ 7-10 minute). Peste migdalele măcinate într-un alt vas se toarnă siropul și se amestecă bine.

Împarte aluatul rezultat în 2 părți: o cantitate mai mare într-un bol și una mai mică în al doilea bol. În cantitatea mai mare de aluat încorporează colorantul roșu, iar în cealaltă pe cel verde. Tapetează forma cu hârtie de copt. Împarte ambele aluaturi în părți mai mici pe care le pui în forme. Poți alege forma de mere sau orice altă formă pe care o dorești pentru acest desert.

Prăjitură cu mac

Ingrediente:

• 200 g mac măcinat
• 1 cană de făină de migdale
• 1 cană de lapte de migdale
• 3-5 linguri de miere
• 1 linguriță praf de copt
• 3 linguri de unt fără lactoză
• 6 albușuri
• 1 pahar cu fructe uscate și nuci
• un praf de sare, fulgi de vanilie sau rom

Mod de preparare:
Încălzește laptele de migdale într-o cratiță la foc mic, apoi adaugă mierea și untul și amestecă. Apoi presară și macul, sarea, adaugă fructele uscate, vanilia și romul. Amestecă în continuu și la foc mic. Adaugă treptat făina de migdale și praful de copt. Amestecă bine.

Ia de pe foc și lasă la răcit. Bate albușurile spumă. Spuma ar trebui să își păstreze forma când ridici telul. Când primul aluat este rece adaugă spuma de albușuri și amestecă. Coace timp de 30 până la 40 de minute la 180 ° C. După coacere, mai lasă prajitura încă 15 minute în cuptor, în forma de copt.

Descoperă mai multe accesorii pentru copt ♥