Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Sfatul designerului: cum creezi spațiu de depozitare
într-un apartament mic

Într-o garsonieră sau un apartament mic, chiar și unui minimalist înnăscut îi poate lipsi cu ușurință spațiul suficient de depozitare pentru tot ce are nevoie. Și ce să mai zicem de noi, oamenii de rând!? Unde să „ascundem” hainele de sezon, prosoape, cearșafuri sau jucării?

Dacă te lupți și tu cu lipsa de spațiu, avem câteva sfaturi utile de la Grétka, designer de interior la Studio Dekoroom.

1. Coridor și hol

Pe coridor sau pe hol, cel mai adesea ne străduim să depozităm lucrurile sezoniere precum jachetele de iarnă, pălării, eșarfe, pantofi, cizme sau sandale.

Pentru a evita formarea unei grămezi de lucruri, aruncate unele peste altele într-un cuier, încearcă să le depozitezi pe perete. Ideal ar fi să folosești spațiul pe vertical până la tavan. De exemplu, poți încerca să comanzi un dulap încorporat sau să alegi un șifonier înalt, cu multe rafturi.

„Dacă obișnuiești să te așezi când te încalți, amplasează un puf cu spațiu de depozitare pe hol. Astfel vei avea și un loc pentru papucii de casă ori pentru fulare, căciuli sau mănuși de iarnă.“

„Folosește spațiul de deasupra și de lângă ușă. Poți depozita cărți pe rafturi fixate deasupra ușii și cheile sau alte lucruri mărunte într-un cuier cu raft. Ușa în sine poate fi utilizată, de exemplu, pentru a agăța genți și poșete.”

2. Bucătărie

Dacă nu ai o bucătărie spațioasă, fiecare centimetru trebuie folosit eficient. Dulapurile sau rafturile până la tavan sunt recomandate pentru a obține cât mai mult spațiu de depozitare.

Desigur, organizarea în dulapuri este foarte importantă. Apelează la diverse cutii, care pot fi stivuite sau borcane transparente. Ideale sunt și cutiile de depozitare de la brandul iDesign, din colecția The Home Edit.

„Folosește spațiul de sub dulapurile suspendate pentru a fixa tije metalice pe care să agăți ustensilele de bucătărie folosite frecvent: tocătoare, linguri din lemn, polonicul, palete perforate sau recipientele cu mirodenii.”

„Dacă ai un spațiu liber între frigider și perete, folosește-l pentru o etajeră pe roți, pentru sticlele cu ulei, oțet, condimente sau recipientele cu produse alimentare."

3. Living

Dacă ai un living mic, o canapea cu spațiu de depozitare integrat este o alegere bună. Vei avea unde să depozitezi păturile, dar și cearșafurile, pernele și pilotele pentru oaspeți.

Sfat: Ai nevoie de o canapea extensibilă în living? În acest caz alege o măsuță de cafea ușoară sau cu roți, pentru a o muta cu ușurință când trebuie să extinzi canapeaua.