Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Līga Nakts recomandă: cum să proiectezi o zonă de relaxare în grădină

Mulți dintre noi se gândesc cu nostalgie la zilele de vară petrecute în grădina bunicii, dar în zilele noastre o grădină poate îndeplini mai multe funcții. Pe lângă locul pentru propriile flori și legume grădina este o oază de relaxare în natură, dar și locul unde poți organiza petreceri.

Līga Nakts (@liganakts) din Letonia ne-a împărtășit sfaturi practice privind amenajarea grădinii. În acest an, ea a creat o frumoasă zonă de relaxare chiar în mijlocul grădinii. Inspiră-te și află ce lucruri trebuie să iei în considerare atunci când proiectezi o zonă de relaxare în grădină!

Ce este important pentru o zonă de relaxare în grădină?

Dacă te-ai hotarât să proiectezi o zonă de relaxare în grădină, ține cont de poziția acesteia în raport cu soarele și cu plantele mari care adesea cresc dincolo de patul de flori sau legume. Aș recomanda, de asemenea, plasarea zonei de relaxare în apropiere a unor plante parfumate, cum ar fi busuiocul, rozmarinul, iasomia, liliacul, crinii sau menta.

Cum ai ales mobilierul pentru grădina ta?

Am vrut să asortez mobilierul de exterior cu stilul casei mele, pentru că eu văd grădina ca pe o altă încăpere a casei. De asemenea, am vrut ca mobilierul să nu fie prea voluminos și să aibă picioare subțiri, astfel încât să nu blocheze prea mult vederea spre straturile de flori și să se integreze frumos în grădină.

Trei lucruri de care nu te-ai putea lipsi în grădină?

Dacă nu punem la socoteală plantele propriu-zise...

  1. Un aparat foto, pentru că vreau să surprind fiecare floare nouă într-o fotografie memorabilă.
  2. Mănuși de grădinărit, pentru că nu-mi place să plivesc buruienile cu mâinile goale.
  3. O foarfecă de grădină pentru a tăia trandafirii și ierburile aromatice.

Care este locul tău preferat din grădină?

Acum, locul meu preferat din grădină este cu siguranță noua zonă de șezut, pentru că poți avea vedere spre toate straturile ridicate de flori, soarele strălucește și este foarte confortabil!

O grădină înseamnă și relaxare și bucuria de a te bucura de fructele și florile sale. :)

Inspirații similare