Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Garsonieră modernă cu o notă glamour


Amenajarea unei bucătării, a unui dormitor și a unui living în doar câțiva metri pătrați poate fi simplă. Mai ales dacă nu îți place dezordinea și, în plus, înveți zilnic trucurile meseriei de la designerii de interior, ca în cazul Barbarei, manager la Bonami.

Vino să-i descoperi locuința modernă și inspiră-te din sfaturile ei despre cum să amenajezi o garsonieră în stil glamour.

Locație:
Praga

Tip locuință:
garsonieră

Suprafață:
30 m²

De câți ani locuiești aici și în cât timp ți-ai mobilat garsoniera?

Locuiesc aici doar de câteva luni, așa că nu totul este încă pe placul meu. În timp, voi adăuga un șifonier, echipamente de iluminat și de balcon.

Bucătăria alb-negru a dat tonul amenajării garsonierei.
Cum ai descrie experiența ta de a locui aici?

În stil simplu, modern și atractiv. Bucătăria alb-negru a dat tonul amenajării garsonierei. Am folosit-o pentru a fi în concordanță cu întregul spațiu. Printre alte materiale, am optat pentru lemn.

Garsoniera are o amprentă feminină, care se reflectă în special în paleta de culori.

Nuanțele pastelate se regăsesc pe articolele textile și accesorii.

Care a fost ghidul pentru alegerea pieselor și care a fost principala cerință?

M-am gândit la autenticitate, dar și la flexibilitate. Aveam câteva piese în minte, restul le-am ales ca să fie pe placul inimii mele, m-am bazat pe instict. M-am concentrat în principal pe partea estetică. Sunt unul dintre acei oameni care nu dau prea mare importanță listelor prestabilite (râde).

Am decupat piese de mobilier din carton și le-am așezat în diferite poziții pe podea.
Locuința ta este un spațiu multifuncțional. Cum ai reușit să încorporezi în el tot ce ai avut nevoie?

Când am văzut prima dată apartamentul, părea mult mai mic decât este în realitate. Dar mi-a plăcut. Am știut imediat unde va fi patul. Dar m-am jucat cu spațiul pe măsură ce l-am mobilat. Am decupat piese de mobilier din carton și le-am așezat în diferite poziții pe podea.

Cel mai mare spațiu de perete din garsonieră este ocupat de bucătărie. Prin urmare, Barbara a folosit spațiul pe verticală pentru a amplasa dulapuri care ajung aproape până la tavan.

Care a fost cea mai mare provocare în amenajare și cum a fost soluționată?

Provocarea a fost să încadrez toată mobila de care am nevoie într-un spațiu relativ mic. Două modele de la designerii Bonami m-au ajutat în acest sens. Dar trebuie să spun că și configurația bine gândită a apartamentului de către arhitecți a ajutat.

Masa din sufrageria bunicilor mei este acum în casa mea.
Îți place ca obiectele să aibă o legătură cu o experiență sau o amintire?

Masa din sufrageria bunicilor mei este acum în casa mea. A fost prima masă în casa lor și au folosit-o până de curând.

Ei au aranjat această masă la fiecare reuniune de familie, așa că este un fel de legătură cu bunicii mei, care înseamnă foarte mult pentru mine. Necesită doar o mică renovare după atâția ani. Și poate că într-o zi le va oferi copiilor mei aceeași bucurie.

Podeaua deschisă la culoare și ușa albă a bucătăriei luminează și măresc vizual interiorul.

Accentul pus pe simplitate se reflectă și în alegerea ajutoarelor de bucătărie.

Sfaturi Bonami - cum să amenajezi zona de bucătărie într-o garsonieră

  • Deoarece partea cea mai proeminentă a garsonierei este, de obicei, bucătăria, alege materialul și culoarea acesteia astfel încât să formeze un cadru armonios cu celelalte obiecte de mobilier din cameră.
  • Într-o garsonieră alege culori deschise, acestea luminează interiorul. De asemenea, poți mări vizual camera și cu o suprafață lucioasă a ușii.
  • Profită de spațiul dintre blatul de lucru și dulapurile suspendate pentru a agăța ustensilele de bucătărie folosite frecvent.
  • În cazul bucătăriilor din garsoniere, încearcă să folosești spațiul până la tavan. Întotdeauna păstrează lucrurile de care nu ai nevoie în fiecare zi în dulapurile superioare.
  • O organizare atentă va elimina o mare parte din complicațiile legate de curățenie. Dulapurile închise, opace, sunt mai potrivite pentru a păstra lucrurile ordonate cu ajutorul unor ingenioase organizatoare.
  • De preferat este și un frigider încorporat pentru un aspect compact al bucătăriei.
  • Pe lângă aspectul frigiderului, atunci când îl alegi, trebuie să verifici și nivelul de zgomot pentru a-ți asigura un somn odihnitor.
  • Renunță la ideea de a avea o masă rotundă într-o garsonieră, mutarea scaunelor necesită destul de mult spațiu. În schimb, alege o masă pătrată. 80 x 80 cm este suficient pentru două persoane. Dacă inviți mai mulți oaspeți, vei aprecia o masă extensibilă.

Pentru a evita ca mobilierul ales să facă garsoniera să pară stingheră și rece, Barbara a adăugat câteva piese din lemn.

Ai încercat să îți mărești spațiul de depozitare?

Eu nu sunt o colecționară. Sunt de părere că, cu cât ai mai mult spațiu de depozitare, cu atât mai multe lucruri nefolositoare se acumulează.

De aceea, îmi fac periodic un bilanț al garderobei și depozitez hainele de sezon în pungi vidate. În acest fel, momentan mă mulțumesc cu dulapul de pe hol și cel de la subsol.

Într-o garsonieră vei aprecia în special canapeaua extensibilă și piesele cu spațiu de depozitare integrat.
Consideri că există un element absolut esențial pentru o garsonieră?

Într-o garsonieră vei aprecia în special canapeaua extensibilă și piesele cu spațiu de depozitare integrat. De aceea am pus ochii pe o canapea extensibilă. În cele din urmă, vizitatorii nu vor fi nevoiți să își petreacă noaptea pe o saltea.

Bert, animalul de companie al Barbarei, are propriul pat de catifea de primă clasă.

Oglinda ajută la mărirea vizuală a camerei.

Ai o decorațiune preferată?

O statuetă cu mâini unite în formă de inimă. A fost dragoste la prima vedere. Este destul de scumpă, dar tot mă bucur că o am.

Mă gândesc atent dacă să cumpăr mobilă și decorațiuni. Trebuie să fiu sigură că am cu adevărat nevoie de ele.
Faci cumpărături în mod deliberat sau te bazezi mai mult pe intuiție?

Mă gândesc atent dacă să cumpăr mobilă și decorațiuni. Trebuie să fiu sigură că am cu adevărat nevoie de ele. Așa am testat canapeaua pe care o aveam expusă într-unul dintre magazinele noastre.

Deși garsoniera este mobilată simplu, aceasta are o notă de feminitate sub forma unor decorațiuni inedite în stil glamour.

Sfaturi Bonami - cum să amenajezi zona de dormit într-o garsonieră

  • Încearcă să separi zona de dormit de celelalte zone funcționale, de exemplu, cu o perdea decorativă, un paravan sau o bibliotecă.
  • Așază patul cât mai departe posibil de fereastră și în cea mai liniștită parte a camerei.
  • Fiecare centimetru contează, așa că alege o lățime a patului între 140 și 160 de centimetri.
  • În timp ce poți economisi bani pe cadrul patului, vei plăti în plus pentru calitate și confort cu o saltea de calitate
  • Folosește spațiul de sub pat pentru un spațiu de depozitare suplimentar cu sertare practice.
  • De exemplu, poți folosi unul dintre seturile de măsuțe de cafea sau o măsuță de depozitare cu sertare ca noptieră.
  • Alege lenjeria de pat în culori deschise sau pastelate. Foloseste culori mai vii sau mai îndrăznețe pentru pernele mai mici.
  • Alege perdele ușoare, fără model și draperii opace pentru ca să dormi mai bine.

Stratificarea diferitelor texturi în dormitor creează un sentiment de siguranță și confort.

Lenjeria de pat din in simplă, de culoare roz pudrat, lasă să iasă în evidență pernele decorative mai colorate.

Unde îți place să îți petreci timpul în casa ta și de ce?

În funcție de circumstanțe, dar mai ales în pat, pe canapea și în bucătărie. Vara, îmi place să-mi petrec timpul pe balcon.

Am călătorit și am locuit mult prin lume, așa că sunt obișnuită să nu strâng lucruri.
Ai un lucru care călătorește cu tine de fiecare dată când te muți?

Am călătorit și am locuit mult prin lume, așa că sunt obișnuită să nu strâng lucruri ci să scap de cele de care nu am nevoie.

Canapeaua de catifea albastră este un element în stil glamour.

Dacă ai avea un buget nelimitat, ce ți-ai cumpăra pentru garsoniera ta?

Acum m-aș îndrepta imediat către un dulap încorporat, echipamente pentru balcon și jaluzele de exterior care reacționează automat la temperatură și lumină.

Cu un buget limitat, aș investi în principal într-o saltea de calitate.
În schimb, dacă ai avea doar câteva mii de lei de cheltuit pe echipament, în ce ai investi?

Cu un buget limitat, aș investi în principal într-o saltea de calitate. La urma urmei, petrecem mult timp în pat, iar somnul influențează modul în care ne simțim. În timp ce poți economisi bani pe rama patului, eu sunt fericită să plătesc în plus pentru calitatea și confortul unei saltele.

Barbara a reușit să creeze un spațiu de locuit confortabil și practic doar în câțiva metri pătrați.

Lumânările parfumate și parfumurile de cameră contribuie, de asemenea, la crearea unei atmosfere plăcute.

Sfaturi Bonami - cum să amenajezi zona de living într-o garsonieră

  • Cel mai bine este să alegi o canapea cu spațiu de depozitare. Evită colțarele! O canapea extensibilă și un taburet sunt mai potrivite. Această configurație este mai flexibilă, deoarece îți permite să îi schimbi aspectul.
  • Țineți cont de faptul că o canapea masivă va părea mai impunătoare într-o garsonieră decât o canapea cu picioare subțiri.
  • Alege măsuțe auxiliare în set. Oferă mai multe spații de depozitare mai mici și se pot glisa la nevoie.
  • Investește în iluminat. Concentrează-te pe veioze cu intensitate și culori diferite, potrivite pentru diferite situații.
  • Poți folosi etajere în garsoniera ta nu doar pentru depozitarea cărților, ci și ca un element care împarte spațiul în zone funcționale.
  • Alege mobilier ușor și minimalist pentru garsoniera ta.
  • În rafturile deschise, folosește cutii și coșuri pentru a ascunde obiectele mici.
  • Profită de beneficiile oglinzii. Aceasta mărește vizual și luminează interiorul, mai ales dacă se amplasează vizavi de o fereastră.
  • Nu exagera cu multitudinea de accesorii, doar câteva lumânări și o statuetă sau o vază interesantă vor fi suficiente.

Aspectul de beton al gresiei contrastează cu accesoriile de baie pastelate.

Cutiile și organizatoarele o ajută pe Barbara să păstreze ordinea în baie.

De ce lucruri nu te-ai putea lipsi din garsoniera ta?

Uscător și aspirator. (râde) Aceste două aparate mă scutesc de multă muncă.

Ce sfat le-ai da celor care se confruntă cu un tip de locuință similar?

Nu acumulați lucruri inutile și cumpărați o canapea extensibilă. Alegeți mobilierul și decorațiunile de care chiar aveți nevoie.

Sfaturile Barbarei pentru amenajarea unei garsoniere

  • O canapea extensibilă este de preferat. La urma urmei, va oferi mai mult spațiu de relaxare pentru tine și pat pentru oaspeți.
  • Masa de dining este o parte importantă a casei. Este locul unde se întâlnește familia, așa că investește mai mult pentru a avea o masă de calitate. Pentru un apartament mai mic, alege o masă extensibilă.
  • Sunt adepta calității în detrimentul cantității, chiar și în cazul lenjeriei de pat. De aceea am ales cearceafurile de in mai scumpe, dar divine. În fiecare sâmbătă dimineața îl spăl, îl usuc și îl folosesc din nou seara. Nu este nevoie să ai zeci de lenjerii de pat, dar măcar una potrivită.