Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Invită-ți prietenii la petreceri în grădină

by Diana Oana (@cantboilanegg)

-

Vremea este frumoasă și vrei să organizezi un grătar la tine pe terasă sau în grădină? O idee excelentă! Grătarul care îți asigură o masă rapidă, gustoasă și sănătoasă, mobilierul de exterior, completat de luminițe care să rămână de veghe atunci când întâlnirile se prelungesc, și prietenii din jurul mesei sunt must-have pentru o petrecere reușită!

Food bloggerul Diana Oana (@cantboilanegg) ne-a pregătit un meniu gustos și ușor de preparat cu doradă roșie la grătar, servită alături de o salată cu zucchini copt și brânză de capră. Bineînțeles că un pahar de limonadă răcoritoare, turnată dintr-o carafă frumoasă, nu trebuie să lipsească din meniul de vară!

Doradă roșie la grătar

Ingrediente (pentru 4 persoane):


• 4 dorade roșii eviscerate
• 1 lămâie bio tăiate felii
• câteva crenguțe de rozmarin proaspăt
• ulei de măsline
• sare și piper

Instrucțiuni de preparare

1. Spală bine dorada și îndepărtează aripioarele. Nu este necesar să îndepărtezi solzii. 2. Introdu în interiorul doradei două-trei felii de lămâie și o crenguță de rozmarin proaspăt. 3. Unge dorada pe ambele părți cu puțin ulei de măsline. 4. Așază dorada perpendicular pe grătarul încins și gătește-o timp de 5-6 minute pe fiecare parte. 5. Stropește dorada cu zeamă de lămâie și servește alături de salata cu zucchini.

Salată cu zucchini și brânză de capră

Ingrediente:

• 150 g baby spanac / fetică
• 2-3 dovlecei zucchini
• ulei de măsline
• 1 cățel de usturoi
• sare și piper
• semințe de pin
• brânză de capră sau brânză feta (după plac)

Instrucțiuni de preparare:

1. Spală și usucă bine frunzele de baby spanac. 2. Taie dovleceii zucchini pe lungime în felii de 4-5 mm grosime. 3. Amestecă 2-3 linguri de ulei de măsline cu un cățel de usturoi pisat și unge feliile de zucchini cu ajutorul unei pensule. 4. Presară sare și piper proaspăt râșnit și gătește feliile de zucchini pe grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte. 5. Așază frunzele de baby spanac într-un bol, apoi adaugă feliile de zucchini copt.
6. Stropește cu puțin ulei de măsline, adaugă câțiva muguri de pin și câteva bucăți de brânză de capră sau feta (după preferință).
7. Servește salata alături de doradă.

Limonadă cu mentă și căpșune:

Ingrediente:


• 1 l apă plată / minerală
• frunze de mentă
• căpșune
• miere
• 2 lămâi bio

Instrucțiuni de preparare:

1. Taie căpșunele felii și pune-le în carafă. 2. Toacă fin frunzele de mentă și adaugă-le peste căpșune. 3. Taie două-trei felii de lămâie și adaugă-le în carafă. 4. Taie lămâile pe jumătate și stoarce sucul cu ajutorul unui storcător de citrice. Toarnă sucul de lămâie peste căpșuni și mentă. 5. Completează cu apă plată sau minerală 6. Servește limonada ca atare sau îndulcită cu miere. 7. Pentru un aspect mai dichisit, poți cresta o căpșună întreagă și fixa pe pahar.

Pentru mai multă inspirație descoperă și alte rețete și produse practice pentru mesele servite în aer liber.