Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Bucătărie cu amprenta vremurilor trecute by Smooth & Cooking

Atunci când Kateřina Kuranová, autoarea blogului Smooth and Cooking, a decis cum să își renoveze bucătăria cabanei, a avut o idee clară încă de la început. Să nu o încarce cu lucruri inutile și - cel mai important - să păstreze autentică atmosfera din vremurile de altădată, când aceasta aparținea bunicii sale.

Cum a reușit să realizeze această amenajare și ce trucuri au ajutat-o să obțină atmosfera mult dorită, ne dezvăluie în interviul următor.
Care au fost cerințele tale despre cum să arate noua bucătărie și cum ai reușit să le îndeplinești?
Principala mea cerință a fost să surprind exact aceeași atmosferă unică pe care o simțeam de fiecare dată când bunica mea mă aducea aici cu ani în urmă. Așadar, am decis să păstrez cât mai mult posibil din piesele originale, recondiționându-le sau refăcându-le oriunde a fost posibil . De exemplu, am făcut o gaură într-unul dintre dulapuri și am amplasat în ea o chiuvetă mare din ceramică, dând astfel o nouă viață unei piese vechi. De asemenea, am adăugat noi accesorii de bucătărie.

Când bunica mea a văzut interiorul renovat, a fost încântată de cât de frumoasă arăta bucătăria ei. Misiune îndeplinită!

Cum ți-ai ales accesoriile și piesele de mobilier?
Am urmărit ca noile piese să ne ușureze viața și să sublinieze atmosfera care a sălășluit dintotdeauna acolo. Când bunica mea a văzut interiorul renovat, a fost încântată de cât de frumoasă arăta bucătăria ei. Misiune îndeplinită!
Ai un accesoriu pe care-l îndrăgești mult?
Ochii mei se îndreaptă mereu spre rama în care se află o fotografie a bunicii mele. Am impresia uneori că se uită spre locul în care gătesc cel mai mult și întotdeauna am senzația că este în spatele meu și că de fapt gătim împreună. În ansamblu, însă, toate piesele formează un întreg. Ceainicul turcoaz care se potrivește cu suportul pentru oală, dar și cu robotul de bucătărie, care la rândul său face echipă perfectă cu tocătoarele suspendate, bolurile, vesela și celelalte ustensile realizate din lemn și materiale naturale. Fiecare lucru își are scopul și locul său.

Pentru mine, cel mai mare coșmar este să fiu nevoită să fac ceva complicat și - dintr-o dată - totul să înceapă să se destrame exact ca un castel de cărți de joc.

Ce anume îți face munca mai ușoară în bucătărie?
Cu siguranță organizarea bucătăriei. Deși s-ar putea să nu se observe la prima vedere, un număr foarte mare de obiecte expuse va face bucătăria să arate aglomerat și îți va îngreuna munca. Am făcut tot posibilul pentru a evita o astfel de situație. Totul își are locul său, totul este accesibil și foarte bine pus la punct. Pentru mine, cel mai mare coșmar este să fiu nevoită să fac ceva complicat și - dintr-o dată - totul să înceapă să se destrame exact ca un castel de cărți de joc. Din acest motiv, am aranjat paharele și cănile pe un suport special astfel încât să pot ține evidența asupra lor și să pot scoate cu ușurință orice pahar, fără a le deranja pe celelalte.
Ne poți sfătui cum să păstrăm bucătăria ordonată?
Organizează cu calm și nu aglomera spațiile cu lucruri pe care nu le folosești! O dată pe an, încerc să fac o trecere în revistă a sertarelor și a rafturilor și mă gândesc ce lucruri se află în ele și dacă acestea îmi mai sunt sau nu de folos. După aceea, îmi întreb familia, prietenii, apropiații de pe Instagram sau Facebook dacă există cineva doritor să preia obiectele de care eu nu mai am nevoie.

Eu și cu soțul meu am căzut de acord să transformăm această căbănuță într-un loc de poveste, un loc în care să ne putem aduna cu prietenii și familia și să creăm noi povești și experiențe.

Ce crezi că nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie?
Fără dar și poate, mașina de spălat vase! Nu cred că multă lume va fi de acord cu mine, dar este adevărat. Eu și cu soțul meu am căzut de acord să transformăm această căbănuță într-un loc de poveste, un loc în care să ne putem aduna cu prietenii și familia și să creăm noi povești și experiențe. Și cum orice reuniune începe cu prepararea bunătăților și se termină cu spălatul vaselor în bucătărie, este nevoie de acest ajutor. Vreau să mă bucur de timpul petrecut la cabană și, în loc să stau mereu la chiuvetă, îmi doresc să fiu în grădină și să mă bucur de ea. Așadar, a fost unul dintre primele lucruri pe care le-am cumpărat și, în cele din urmă, mă bucur foarte mult de alegerea făcută.
În ce să investești atunci când amenajezi o bucătărie dintr-o cabană sau căsuță la țară?
Pot spune despre noi că am fost suficient de norocoși să avem cea mai mare parte a elementelor amenajării noastre în stare bună, așadar nu a fost necesar să alocăm sume foarte mari pentru reparații. Am investit totuși în câteva lucruri pentru confortul nostru. În afară de dotările care ne-au ajutat să organizăm bucătăria și să o facem mai confortabilă și mai practică, principalele cheltuieli au mers către mașina de spălat vase, chiuvetă, robotul de bucătărie și ceainicul. Am considerat că acestea sunt o prioritate.

Dimpotrivă, am decis să economisim bani valorificând la maximum fiecare piesă pe care am găsit-o. Într-adevăr, este mai mult de lucru, dar în acest fel păstrezi autenticitatea.

Visez să îmi cumpăr o sobă de teracotă cu plită.

Ce îți place să gătești pentru cei dragi?
Cu siguranță clătite cu brânză. Le coc pe aragaz și, așa cum a spus prietena mea, sunt cele mai bune clătite pe care le-a mâncat vreodată. Au un gust complet diferit atunci când le gătești la sobă, de aceea, visez să îmi cumpăr o sobă de teracotă cu plită. Cea pe care o avem acum nu mai este utilizabilă, așadar suntem în căutarea uneia noi și potrivite pentru spațiul de care dispunem.

Inspirații similare