Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Clipe de neuitat petrecute alături de copiii tăi

-

Copiii aduc culoare în viețile și casele noastre, ne dau bucurie și fericire și ne oferă șansa de a retrăi propriile amintiri din copilărie. Cei mai mulți dintre părinți sunt de acord că aceștia cresc foarte repede și că perioada alături de ei este foarte scurtă.

Este foarte important să trăiești aceste momente la maxim și să creezi cât mai multe amintiri pe care să le păstrezi în inimă toată viața. Ne-am gândit, așadar, să îți oferim câteva idei de amenajare a camerei lor, dar și de activități care vor transforma o zi obișnuită într-o zi specială atât pentru tine cât și pentru ei.

Generația „cu cheia la gât” întâlnește „generația smartphone”

Șnurul era pentru cheie precum căștile pentru iPod. Șnurul făcea diferența. Probabil ai auzit și tu de nenumărate ori întrebarea „Dar cu ce să mă joc?” Sigur, ție îți vin în minte principalele jocuri ale copilăriei tale: „Rațele şi vânătorii”, „Țară, țară vrem ostași”, „Șotronul” sau „Sticluța cu otravă”. Însă, cumva, copiii noștri au uitat să se joace. Dacă vrei ca și ei să cunoască adevarăta frumusețe a celei mai speciale perioade din viață, fă-ți timp și jucați-vă împreună jocurile care te-au bucurat atât de mult cândva.

Poate nu reușești să le transmiți în întregime magia acelor vremuri, însă poți - cu siguranță - să le oferi un întreg univers: camera lor. Începe cu mobilierul, însă nu pierde din vedere faptul că nu doar acesta este important, ci și decorațiunile sau soluțiile inteligente pentru depozitare. Fiecare dintre aceste elemente va reprezenta mai mult decât un obiect – va reprezenta momente, trăiri, amintiri, așadar alege totul cu atenție.

Timpul tău - cel mai prețios cadou

Petreceți timp de calitate împreună și redescoperiți bucuriile mici ale vieții!

Îți dorești să petreci mai mult timp cu copiii tăi, însă treburile casnice îți ocupă o bună parte din puținul timp pe care jobul îți permite să-l petreci acasă? Oferă-le un exemplu de valoare și transformă provocarea în oportunitate.

Gătitul poate fi deopotrivă interesant și amuzant atunci când îi ai alături pe copiii tăi și o selecție de accesorii și ustensile pe cât de practice, pe atât de jucăușe.

O zi la picnic

A-i convinge pe cei mici să se joace în aer liber poate părea o bătălie grea, mai ales atunci când de cealaltă parte a balanței sunt smartphone-ul sau jocurile. În plus, când singura opțiune de spațiu afară este eterna zonă din jurul casei, copiii sunt mai puțin entuziasmați sau înclinați să vrea să iasă afară.

O modalitate excelentă de a depăși acest obstacol este să planifici un picnic în familie! Picnicurile sunt o scuză excelentă pentru a vă bucura de aer curat, de natură și de experiențe noi. Ele oferă un mediu lipsit de distragere a atenției pentru a implica copiii și pentru a vedea lumea prin ochii lor. În plus, un picnic reușit este ocazia perfectă pentru a îi introduce în lumea jocurilor copilăriei tale.

O zi la plajă

Plaja oferă un spațiu de joacă larg deschis, unde copiii sunt alimentați de curiozitate. Nu ai o plajă suficient de aproape de casă? Nicio problemă; vă puteți bucura de o baie de soare și pe o pajiște sau într-un parc. Oriunde v-ați afla, împărtășiți bucuria de a (re)descoperi lumea frumoasă care ne înconjoară.

Chiar dacă sculpturile din nisip se destramă iar florile culese se ofilesc, atât amintirile, cât și experiențele dobândite prin joc sunt fundamentale pentru învățarea pe tot parcursul vieții. În calitate de părinte, poți sprijini învățarea profundă care are loc prin joc pe tot parcursul zilei copilului tău și mai târziu, când revezi amintiri prețioase.

O zi la munte

O experiență montană va fi o aventură care îi va încuraja pe cei mici să descopere și să prețuiască natura, schimbându-le modul în care privesc lumea. În plus, probabil că și-o vor aminti pentru totdeauna.

Adevăratele beneficii ale explorării dealurilor și a munților merg mult mai departe decât aprecierea mediului și îmbunătățirea condiției fizice (deși și acestea sunt valoroase); creșterea încrederii în sine și a rezistenței, care se dezvoltă încă de la o vârstă fragedă, vor avea un impact extrem de pozitiv asupra dezvoltării lor.