-15% la corpuri de iluminat cu codul LUMINI15 | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Simplitate și confort într-un dormitor scandinav by Andreea Vîlcu

Interioarele scandinave au fost preluate în întreaga lume din motive întemeiate. Recunoscute pentru eleganța lor discretă și abordarea caldă a minimalismului, amenajările în stil scandinav sau nordic sunt o expresie a armoniei și echilibrului cu natura.

Andreea Vilcu este soție, prietenă, mama unui băiețel de 2 anișori și creator de conținut pe Instagram. Iubește simplitatea, corectitudinea și punctualitatea. Se consideră o persoană care are așteptări mari pentru rezultatele sale și încrezătoare în capacitatea ei de a face față provocărilor. Descoperă cum a făcut față Andreea provocării de a-și amenaja dormitorul în stilul scandinav!

Simplitatea stilului scandinav

Dintotdeauna m-au atras lucrurile simple, de aceea am pus accent mai mare pe funcționabilitate decât pe estetică. Aș spune că am ales o combinație între stilul scandinav și cozy, ceea ce îl face să fie confortabil și unic.

Cel mai important lucru atunci când m-am gândit la amenajarea dormitorului a fost să creez o atmosferă calmă. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că amenajarea unui dormitor cozy include și elemente care ne reflectă personalitatea, de aceea adăugăm și câteva obiecte de decor.

Confort și funcționalitate

Cu siguranță, cea mai importantă parte a unui dormitor este patul și salteaua pe care dormim. Confortul este esențial, de aceea am investit într-o saltea de calitate care ne aduce somn odihnitor.

Un simplu pat și un dulap ar fi suficiente într-un dormitor scandinav, însă câteva decorațiuni vor da personalitate camerei. Pentru mine, noptiera joacă un rol important în decorul camerei. Este suportul perfect pentru veioză, un ceas, o carte, un pahar cu apă.

Culori neutre și accesorii cu personalitate

Nuanțele deschise, subtile stau la baza decorării dormitorului nostru. Datorită acestora, am creat o atmosferă romantică și intimă în încăpere. Și cel mai important este că mă simt liniștită și odihnită.

Dormitorul nostru se caracterizează printr-un design simplu, culori deschise și accesorii naturale. Un coș din răchită, o aplică din lemn cu detalii ușor industriale și o pătură de lână adaugă farmec și un aer confortabil.

„Un covor confortabil poate să-ți influențeze ziua în mod sigur. Am ales unul de calitate de la Bonami, suficient de pufos care sa te facă să zâmbești de la primele ore ale dimineții. În dormitorul în stil scandinav se pune accentul pe lumină, de la cea naturală la lustre, la aplice și veioze, de multe ori așezate chiar și pe pervaz. Corpurile de iluminat, alese de mine de la Bonami, au o lumină caldă, plăcută și intimă și au menirea de a pune în valoare materialele naturale și culorile neutre din interiorul dormitorului."

Tips & tricks

„Atunci când începem decorarea dormitorului trebuie să ținem cont de dimensiunile camerei. Cu toții ne dorim să avem un loc spațios prin care să putem circula fără dificultate.

Am ales mult alb. O încăpere vopsită în alb pare mai spațioasă deoarece albul are calitatea de a mări vizual și reflectă eficient lumina naturală și pe cea artificială. Mobila trebuie să aibă un aspect plăcut, dar să pună la dispoziție și spațiu suficient de depozitare.”