Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

La picnic în casă, dacă vremea de afară nu-i frumoasă

Sezonul grătarelor și vremea bună ne îmbie să petrecem timpul în aer liber. Dar ce facem atunci când ploaia sau vântul ne complică planurile de weekend? Greta, cunoscută pe Instagram ca De mâncare, ne propune 3 idei de preparate pe care le poți servi la picnicul de pe covor sau din pat, cât și la iarbă verde.

Depinde de vreme sau de dispoziția ta unde le vei servi, dar de gustul lor minunat te vei bucura oricând.

Galetă cu prune și afine

Ingrediente:

• 500 g făină;
• 80 g de unt;
• 1 ou;
• 80 ml de iaurt;
• 5 linguri de zahăr brun;
• 6 prune mari;
• 100 g de afine congelate;
• o mână de nuci măcinate.

Mod de preparare:

1. Se frământă un aluat fraged din făină, unt, iaurt, zahăr și ou, până când capătă o textură moale și nelipicioasă.
2. Aluatul obținut se întinde într-o formă neregulată, până se obține o foaie cu o grosime de aproximativ 3 - 5 mm.
3. Pe foaia de aluat se așază fructele feliate, proaspete sau congelate. Eu am feliat prunele și le-am așezat circular pe suprafața aluatului, iar desupra am presărat afine. Nu uita să lași cam 3 - 4 cm din marginea aluatului liberă, pe aceasta o vei ridica și suprapune peste fructe.
4. Se presară nucile mărunțite peste fructe. Folosește un spărgător de nuci pentru a le sparge mai ușor!
5. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau pe o foie de copt și se coace la 180 °C timp de 40-45 de minute, până când capătă o nuanță aurie.
6. Se presară zahăr pudră și se servește fie fierbinte cu o cupă de înghețată, fie rece cu o cană de ceai cald.

Toast bar

Ingrediente:
• 9 felii de pâine;
• unt de arahide;
• cremă de brânză;
• cremă de ciocolată;
• fructe de pădure, mere și banane;
• muesli;
• prosciutto;
• ridichi;
• nuci și migdale;
• sprinkles colorate

Mod de preparare:

1. Prăjește pâinea cu un strop de ulei de măsline sau un vârf de cuțit de unt în cuptor la 180 °C timp de 6-7 minute, până devine crocantă și ușor aurie. Poți însă folosi și un prăjitor de pâine dacă te grăbești.
2. Alege spreadurile preferate și întinde-le pe feliile de pâine, eu am ales unt de arahide, cremă de brânză și cremă de ciocolată.
3. Adaugă toppingurile preferate. Eu am folosit:
- mere, fructe de pădure și muesli pentru toasturile cu unt de arahide;
- prosciutto, ridichi, nuci și migdale pentru toasturile cu cremă de brânză;
- sprinkles colorate, banane și migdale pentru toasturile cu ciocolată;

Se servesc alături de o cană cu lapte, cafea sau freshul preferat.

Cartofi cu parmezan si pătrunjel

Ingrediente:

• 6 cartofi medii;
• 2 l de apă;
• 2 linguri de sare;
• 3 lingurițe de pătrunjel uscat;
• 100 g de parmezan ras

Mod de preparare:

1. Se spală și se curăță cartofii tăiați în 6 felii fiecare.
2. Se lasă apoi într-o oală cu apă cu sare (1 lingură de sare la 1 litru de apă) timp de o oră, astfel vor extrage fix câtă sare au nevoie pentru cel mai yummy gust și o crustă crocantă.
3. Se așază într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, se presară pătrunjel uscat și se lasă la copt timp de 45 de minute la 200 °C.
4. Când cartofii sunt aproape gata, se scot din cuptor și se presară parmezanul ras, se mai lasă în cuptorul încins timp de încă 10 minute.

Te relaxează coptul prăjiturilor și îți place să experimentezi rețete de preparate rapide și delicioase? Aruncă o privire mai jos pentru mai multă inspirație!