Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Creează o atmosferă de toamnă cu diferite tipuri de iluminat

Uneori preferi vremea mohorâtă de afară ca să ai o scuză întemeiată să nu ieși nicăieri și să te bucuri de confortul casei tale, frumos luminată. Conceptul hygge este secretul. Iluminatul ambiental este cel care te ajută să pui în valoare designul interior, accesoriile, decorațiunile, dar și să creezi o atmosferă relaxantă și plăcută, la tine acasă.

Ți-am pregătit o selecție cu lampadare, veioze și decorațiuni luminoase, dar și 7 sfaturi practice

Nr. 1: Lumină în straturi

Mai ales în timpul iernii ai nevoie de „straturi multiple” de lumină, pe care le creezi cu ajutorul veiozelor, lumânărilor sau ghirlandelor luminoase.

Alegerea becurilor potrivite este, de asemenea, importantă. Ține cont de temperatura de culoare a acestora! Lumina caldă, care ne amintește de flacără, este perfectă pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Nr. 2: Lustre ample

Poți obține un efect de iluminare interesant cu ajutorul lustrelor cu mai multe brațe reglabile.

Pentru a direcționa lumina într-o anumită zonă din încăpere te poți folosi de flexibilitatea brațelor reglabile ale corpurilor de iluminat.

Nr. 3: Colțurile întunecate

O camera cu pereții luminați într-un mod sofisticat capătă un caracter complet nou și personalizat.

Amplasează strategic un lampadar pentru a crea colțul de lectură sau alege o aplică modernă, pe un perete închis la culoare, pentru un contrast interesant.

Nr. 4: Mai multă lumină

Nu te limita la a folosi veiozele doar pentru noptierele de lângă patul din dormitor.

Așază-le pe o comodă, pe un raft pe perete, un pervaz sau o măsuță auxiliară! Vor emana o lumină caldă și binevenită.

Nr. 5: Lumină ambientală

Sezonul toamnă-iarnă este ideal pentru lumânărele (parfumate sau nu) și ghirlandele luminoase.

Folosește-ți creativitatea și înfășoară șiragurile pline de luminițe pe marginea patului sau...pune-le într-o vază transparentă pe măsuța de cafea sau comoda din living.

Nr. 6: Ce becuri folosim?

În funcție de tipul corpului de iluminat alegi și becul potrivit.

Becurile cu lumina caldă (2700 - 3000 Kelvin) sunt potrivite pentru candelabrele, lustrele, veiozele din living și dormitor. Lumina albă, neutră este perfectă pentru citit și la birou. Lumina rece este recomandată pentru baie, bucătărie sau într-un atelier.